reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Mamusia synka i farfalla gratuluje udanych wizyt :-) wiecie co majac tak kontakt z wami z roznych rejonow Polski to widze jak rozna jest sytuacja jesli chodzi o sluzbe zdrowia tzn u mnie nie ma najmniejszego problemu z dostaniem sie do neurologa wiem bo w czerwcu jak mi szyje pokrecilo dostalam sie do neurologa na NFZ w ciagu 5 dni, to samo jest z ginekologia niektore z was na poczatku pisaly ze musza isc prywatnie bo panstwowo to dopiero za miesiac itd u mnie jest masa gabinetow na nfz i praktycznie pacjentki przyjmowane sa od reki takze niby ten sam kraj ta sama sluzba zdrowia a jaka roznica.
co do lumpkow to powiem wam ze ja tez nie umiem tak znalezc w takich miejscach gdzie w koszach wszystko wymieszane ale mam jeden lumpek gdzie sa i selekcjonowane i nowe rzeczy i takie w koszach i tam mozna kupic firmowki i na prawde fajne rzeczy i jutro sie wybieram. Poza tym mam jeszcze niedaleko domu ryneczek gdzie jest kilka bab ktore zajmuja sie " zawodowo" szukaniem fajnych ciuchow w takich wiekszych lumpkach i potem troche drozej sprzedaja na ryneczku to mam takie trzy ktore wiedza co lubie i jaki rozmiar nosze laduja mi kilka toreb do domu ja se na spokojnie mierze i biore co ki pasuje i jestem bardzo zadowolona z takiego ukladu :-)

Bakalia, to w zasadzie dobrze, że masz Radka przy sobie. On Ci się pomoże trzymać w jednym kawałku. Dzielna jesteś!

Co do używanych ciuchów, to fakt, że dla przedszkolaków ciężko coś znaleźć. Frankowi już od jakiegoś czasu rzeczy niezbędne w sklepach kupuję (typu pepco czy ostatnio decathlon - dresy do pekola ;)). Albo w tkmaxxie da się czasem coś fajnego za stosunkowo rozsądną cenę znaleźć.
Ale jak już jestem koło ciucharni, to zaglądam. Zawsze można coś na zaś wyhaczyć :)

Dzien dobry!

ja juz nie spie oczywiscie i zaczyna mnie bolec gardlo :no: Mam nadzieje ze sie nic nie rozwinie.
Ja odliczam czas do wizyty tzn zostalo jeszcze 17 dni i nie moge sie doczekac zeby sprawdzic czy wszysko ok z dzidzia. U mnie pogoda do d..i nic nie chce mi sie robic ....a to z reszta nie nowosc :-) milego piatku dziewczyny!

Marcia- To dzień Dobry bo ja od 6 też już nie śpię :no:
Brzusio troszkę boli ale liczę że z dnia na dzień będzie lepiej, maluszek już rano zafikał raz więc jest dobrze:tak:Jak nie to wkładam czopka i mam nadzieję, że biegunki zaraz nie dostanę ...Bo wtedy to już nie wiem gdzie te czopki wkładać będę :confused::-)
Mamusiasynka- gratuluję córeczki:-)...No i rzeczywiście duża:tak:
Farfalla- super, że u Ciebie też OK!
Bakalia- Dzielna jesteś bardzo. Trzymam kciuki abyś spełniła marzenie szybciej niż ci się wydaje. Ja w maju poroniłam a pod koniec czerwca znowu byłam w ciąży :-) tej obecnej...ukoiło ból... nie powiem ukoiło. I też się starałam mocno bo córka 8 lat dużo rozumie...ale nie wiedziała o poronieniu bo chyba przeżyłaby to jeszcze bardziej niż my :-(
Ewa- Tkmaxx nie jest drogi????Jakoś tak wydawało mi się, że ceny tam z kosmosu :baffled: Ja lubię jeszcze ciuchy z C&A, Kupiłam tam jakiś czas temu piękny płaszczyk dla córki za 80 zł na podszewce...No ale z przeceny... Ale ciuchy czasem fajne.
Na obecną chwilę nic nie kupuję bo mam finansowy kryzys prze te wizyty nieplanowane ehhhh...
KOTII - CZEKAMY NA WIADOMOŚCI OD CIEBIE !!!!!!!!!!!

Witajcie dziewczynki:)
Widzę, że mamy tu same ranne ptaszki:)
Ja na weekend zostałam słomianą wdową i powiem Wam, że to jakoś tak dziwnie. Nie lubię zostawać sama w domu a już zwłaszcza na dłuższy czas. Liczę, że któraś z sióstr wpadnie do mnie choć na chwilę. U mnie pogoda też do kitu i nic się człowiekowi nie chce. Od paru dni mam lekki katar i nie wiem czy to wina pogody - choć staram się ciepło ubierać- czy tego, że taki katar to ponoć w tym okresie u nas normalne. Oby..

Dzień dobry, - chociaż dla kogo dobry, dla tego dobry.
Jestem totalnie przemęczona pracą. Jak to dobrze, że dzisiaj piątek... Wczoraj na wizycie pytałam pani doktor o zwolnienie lekarskie od października. Usłyszałam to, czego się spodziewałam. Jeśli nie ma wskazań do zwolnienia, to go nie dostanę -proste. Szefowa pewnie będzie wściekła i nie da mi żyć. A ja siedzę na wysokim krześle barowym, bez oparcia, ciągle przed komputerem, wracam z pracy przemęczona. Tyram jak wół. Szefowej się nie chce przystosowywać stanowiska pracy. Sama zastanawiam się nad odejściem z pracy. Ale my nie mamy zupełnie pieniędzy. Mam dość.

reklama
farfalla idz do innego lekarza, powiedz ze dojezdzasz, ze ciezko w pracy masz i Ci da zwolnienie na 100%, zreszta jak to jest ze jeden lekarz bez problemu wypisuje zwolnienie od pierwszej wizyty a inny robi problemy :-(

Do góry