reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
A ja z rana zrobiłam remont generalny swojej szafy i... w nic się nie mieszczę 0 spódniczek, dobrze, że ostatnio kupiłam 2 pary spodni w rozmiarze L, XL bo musiałabym sobie chyba coś z worka na śmieci uszyć .. masakra, wszystkie bluzki do pępka :( wczoraj byłam w galerii i tyle fajnych ubrań na osoby bez brzuszka ehh no i problem z kurtką bo widziałam fajne.. ale co z tego.. jak w M się już nie dopnę.. szkoda mi wydać 200 zł na kurtkę na tak krótki okres a musiałabym albo L albo XL kupić :wściekła/y:
No i nie wiem, co zrobić bo przed ciążą nosiłam XS i S :confused: Staniki wymieniłam i już mam miseczkę C:baffled::szok: no a kupienie bluzki też nie łatwe bo u góry jestem szczupła tylko brzuszek wystaje więc ani szerokie nie są dobre bo wiszą u góry, a w wąskie nie wejdę :-(

Ostatnia edycja:
dzien dobry
d
ziewczyny mnie wzielo chorobsko,nie nam na nic sily,bol gardla i katar...narazie pije herbatke z cytrynka ale zastanawiam sie czy nie wybrac sie do lekarza...
jaspis
ja gdzies czytalam ze 19-22tydz.
nikusia mi sie wydaje ze jak juz lekarz widzi siusiaka to nic sie nie zmieni.tak wiec gratuluje:) mam nadzieje ze moja dziewuszka zostabnie dziewuszka do konca bo juz sie nastawilam
malpawzoo moj mowi tak z chlopczykiem:-Da jakie imie macie wybrane?
mamusia synka biedna:-( nacierpialas sie chyba za nas wszystkie! starczy! mam nadzieje ze w najblizszym czasie wszystko przejdzie;-)

Mrówka dziękuję :*
secreto ja też muszę kupić kurtkę na jesień (na zimę pożyczę jakąś od teściowej, bo ma pełną szafę, a i tak chodzi w jednej). Chcę poszukać takiej w której pochodzę po ciąży. Myślałam o parce, ale wyglądałam w niej jak strach na wróble.... Więc chyba kupię płaszczyk w fasonie grzybka. Zresztą jesienny płaszczyk ponoszę góra do połowy listopada pewnie, więc brzuszek nie powinien być duży.

secreto tez mialam problem z szafa,teraz juz lepiej bo nakupowalam duzo fajnych dlugich swetrow w lumku.tak samo zastanawiam sie nad kurtka ale zimowa... w stara raczej sie nie zmieszccze a wydawac tyle kasy na xl ktorej w przyszlym roku raczej nie ubiore... kazda z nas bedzie miala takie dylematy...

Cześć Kobietki :-)

Nie było mnie wczoraj i już was nie mogę nadrobić ale dużo napisałyście. Mój maż wziął wczotraj spontaniczny urlop i pojechaliśmy na wycieczkę do Zamościa.

Jaspis mi gin mówił ostatnio ze to połówkowe to między 18 a 22 tyg.

Nikusia to już macie pewnego chłopaka ale fajnie bedziecie mieli parkę gratulacje.

Secreto u mnie w szafie też masakra już w mało co się mieszczę. ALe ja z tych co po lumpkach w ciąży chodzą bo normalnie to nie mam kiedy i właśnie dziś pewnie do jakiegoś wstąpie na zwiady. Ostatnio znalazłam taki fajny i panie właścicielki super miłe powiedziały że jak będą w hurtowni i będą jakieś fajne spodnie ciążowe to mi wezmą i odłożą dla mnie jutro mam tam iść i sprawdzić czy coś było.
ALe się cieszę że nie muszę dziś gotować mam zupkę z wczoraj pomidorówkę mniam:-)

Witajcie dziewczynki:)
nie było mnie chwilę od wczoraj a forum rozrasta się prawie tak jak my :)
U nas kolejny dzień paskudnej pogody. Zimno, wieje, leje..aż się człowiekowi nic nie chce..:(

Powiem Wam, że te zakupy w lumpeksach to naprawdę świetny pomysł. Sama się w nich zaopatruję i jeżeli nie ma konieczności to nie kupuję ubrań w zwykłych sklepach. Po prostu uważam, że szkoda kasy skoro mogę kupić gdzie indziej nawet markowe ciuchy dosłownie za parę złotych. Sama w sobotę wybieram się z siostrą i mamą na małe poszukiwania bo niestety ale musiałam się już pożegnać ze swoimi "starymi" dżinsami ...Póki co mój małżonek zażyczył sobie na obiad pierogi z borówkami więc lecę na targ coby kupić owoce. I kto to później będzie lepił ?:)

Buziaki ciepłe dla Was :*

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry wszystkim :) u mnie też brzydko dziś i ponuro a tu do pracy trzeba iść :( też mi się już marzy L4 i mam nadzieję że od padziernika pójdę...a tak na marginesie-jest któraś z Was z Lublina? :happy2:

reklama
Ech, zazdroszczę Wam tych L4... Chociaż z drugiej strony, to nie wiem, co bym robiła, jakbym nie miała pracy w domu. Umarłabym z nudów albo sprała sobie mózg serialami ;P

Słuchajcie, będę sprzedawać swoje spodnie ciążowe z pierwszej ciąży. Materiałowe (sprawdzę dokładnie, co to za materiał), brązowe. Rozmiar chyba coś koło 42, wymierzę jeszcze dokładnie. Nosiłam je sporadycznie w ciąży z Frankiem przez jakieś 3 miesiące. Sporadycznie, bo rzadko wtedy wychodziłam. Potem leżały już w szafie nieużywane. W drugiej ciąży były na mnie dużo za duże, teraz zresztą też.

Miałam wystawiać na allegro, ale może któraś z Was by była chętna?
Wieczorem zrobię zdjęcia i je pomierzę.

Do góry