reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Zrobiłam rosołek, ciasto, a ile przy nim roboty było....a ile garów.... Zaraz mi kręgosłup pęknie chyba.
U mnie leje od samego rana i zimno, ale ja uwielbiam taką pogodę pod warunkiem, że nie muszę z domu wychodzić ;-)

mamusia synka
współczuję....:-(. Ja mam silne migreny plus mdłości, a gdybym miała jeszcze rzygać to bym się położyła i umarła:-(. Naprawdę szkoda mi ciebie.....

aneczek1 mi na zaparcia pomaga syrop lactulozum, gin kazał mi go kupić, jest bez recepty i bezpieczny dla kobiet w ciąży, nie wchłania się z przewodu pokarmowego. Nic innego na mnie nie działało, a uwierz mi próbowałam wszystkiego. I ŻADNE złote rady nie pomogły. A teraz minęły mi wzdęcia i bóle brzucha. Spróbuj to albo podpytaj lekarza.

Kulka84 ja nie lubię jak ktoś mnie dotyka po brzuchu (poza mężem), nawet moja mama. Nie wiem jak będę reagować jak brzuch urośnie i macanki przybiorą na częstotliwości.... A może to polubię:confused:. Muszę się sama oswoić z tym, że ktoś we mnie mieszka:tak:.

Agnis83 gratki!!!

Nikusia &&&&. Mam nadzieje, że to nic takiego.

Kotti trzymam kciuki :):tak:

Dziewczyny ciekawe, co jest z tymi bólami bo ja od wczoraj też mam takie kłucie, ale dziwne bo tylko po prawej stronie .. tak jakby mnie jajnik bolał ... dzisiaj jest jeszcze gorzej i właśnie zastanawiam się nad wizytą u ginekologa... i sprawdzam cały czas, czy nie krwawię... ostatnio przez tą pracę mgr i egzamin bardzo zaniedbałam swoje dziecko.. kładę się spać po 1 budzę o 6 ;/ i już bardzo źle się czuję teraz mam wyrzuty sumienia, że przez to wszystko coś się stało dziecku ;(

A ja się boję...:-(
Dokuczają mi te silne bóle głowy i migreny, o których nie raz tu pisałam. Wczoraj gin dał mi skierowanie do poradni neurologicznej.
Dawno temu, w okresie dojrzewania, miałam problemy z bólem głowy 24h/dobę i skończyło się to wzrostem ciśnienia śródczaszkowego i uszkodzeniem nerwów wzrokowych (tzw. rzekomy guz mózgu). To cud, że nie straciłam wtedy wzroku i że nie stało się nic gorszego...... A to dzięki szybkiemu rozpoznaniu i badaniom.

Teraz się boję, bo diagnostyka w ciąży jest bardzo ograniczona....

Musiałam się wygadać, bo siedzi to we mnie:-(.

jaspis nie wiem czy Ci to pomoże, ale ja miałam podobny problem. W okresie dojrzewania pojawiły mi się migreny z aurą, coś okropnego. Skończyłam studia i po migrenach nie było śladu, aż do 4 mca ciąży, kiedy to nastapił nawrót migreny. Nie był tak silny jak kiedyś, ale potrafiłam mieć 2-3 napady dziennie, albo codziennie przez kilka dni. I tak do końca ciąży. Urodziłam i znowu ustały. Oczywiście strasznie się bałam, bo ja drętwiałam i nie wiedziałam, czy dziecko też to odczuwa. Byłam kilka razy na pogotowiu, później u lekarza. Przypisali mi relanium 2, w razie ataku miałam brać, żeby się uspokoić. No i apap. Nic po za tym. W tej ciąży nawet o tym nie myślę, ale boję się powtórki. Po prostu hormony. Mam znajomą, która migrenę dostaje zawsze przed okresem. Co miesiąc. Masakra. Bądź dzielna, a wszystko będzie dobrze.

a ja dziś drugi dzień walcze z bolem glowy :-( w pierwszej ciąży tak nie miałam, też o jest masakraaaaaaaaaa, łeb mi chce rozwalić i wymioty po wszystkim co wezme do buzi :-( już nie mam siły :-(

witajcie!

Japis współczuję tych bóli migrenowych, mnie też czasem męczą te okropne bóle.... dużo zdrówka Ci życzę i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze!
Mamusia synka współczuję Ci bardzo!! a próbowałaś witamin b1, może kroplówka z elektrolitami by pomogła. We mnie wlali 1 litr elektrolitów i 1 litr glukozy.... i chyba to po tych kroplówach mi się poprawiło. Ściskam Cię mocno i życzę aby wreszcie to się skończyło!
Nie doczytam Was, nie ma szans.... tyle naprodukowałyście tych postów...
U mnie odpukać od niedzieli jest lepiej!:) jaki piękny jest świat bez rzygania!!!!! Od kilku dni boli mnie chyba kość ogonowa, ale da się żyć, wolę to niż mdłości i wymioty.

Mój brzuch mimo akcja rzygi robi się coraz większy:):):):) widać już brzuszek, ale na wadze tylko 50 kg:| a myślałam, że przytyłam z 5 kg, a tu nic.... no ale jak widać po brzuszku dzidzia rośnie:):):) już się nie mogę doczekać aby poczuć ruchy mojej córeczki! Oooo... prawdopodobnie będzie to ANIELKA!!!:):):):) tak bardzo mi się podoba to imię, i mąż chyba został przekonany:):):):)
Jeszcze napiszę Wam, że moja Sis też jest w ciąży już w 10 tygodniu i dopiero teraz się nam pochwaliła:) Ona ma termin na kwiecień:-):-)
Od poniedziałku jestem właścicielką mojej własnej indywidualnej prywatnej osobistej firemki:D:):):):) Dziś wieczorem jadę do solarza z projektem stołu warsztatowego:) dużo pracy przede mną w związku z rozkręcaniem działalności, ale liczę na drugorymestrową moc!;)

Pozdrawiam Was niebiesko :-)

Ostatnia edycja:
Wspólczuje tych migren i wymiotów, ja sie cieszę, ze mnie to omija. Dwa dni lekko głowa mnie bolała, ale już przeszło. Teraz sie martwie, czy z dzieckiem wszystko jest dobrze, bo ostatnio chora byłam. Nie mogę sie doczekać do wizyty, wtedy lekarz mi powie wszystko czy jest dobrze

reklama
Dotykanie brzuszka?? Jak ktoś z rodziny czy znajomy, to spoko, ale gdyby z ulicy ktoś się pchał z łapami to wypad ;) Tak samo wnerwia mnie jak próbują głaskać mi dziecko, albo jak biegnie to ramiona na boki i liczą, ze co? Że się przytuli?? Niektórzy to na prawdę mają nie po kolei pod sufitem ;)

Mouse gdzie chodzisz do lumpków?? Ja w okolicach Galaxy i dziś upolowałam małemu 2 body na zimę, jedne z długim, drugi bez rękawów jako podkoszulka. Nawet było kilka par spodni ciążowych, ale wszystkie 36/38, a ja muszę minimum 40 kupić, żeby na później było, jak pupa i uda mi się jeszcze rozrosną.

Mnie dziś rano też dopadł paskudny ból głowy i musiałam wziąć apap. Normalnie nie mogłam funkcjonować tylko leżałam...

Do góry