reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Patrze dzisiaj mamy dzien narzekania :-) mnie za to bola plecy, co do boli brzuszka to mam czasmi takie delikatne skurcze w dole brzucha i jak sie przekrecam to mnie potrafi rypnac.

mrowka ja to swoja tesciowa odzwyczailam od obsciskiwania i calowania. Teraz jak zajerzdzam to wchodze mowie dzien dobry i wsio a napoczatku to plas i plas wyslimacza mnie i zadowoleni a ja tak nie lubie

reklama
A mnie właśnie u teściów razi, ze tam nikt z nikim się nie wita, raz jeden jedyny w życiu zostałam przez nich uściskana - w dniu ślubu. Nawet na Wigilie nikt się z nikim nie obejmuje, a jak przyjeżdżamy, to teść nawet tyłka z kanapy nie ruszy. Zimny dom, no....

Mam pytanie, w którym tygodniu ciazy dowiedziałyście się, lub zostaniecie poinformowane o płci dziecka? Ja sie doczekać juz nie mogę, licze na chłopca, ale jak bedzie córka to i tak kocham! Pozdrawiam

Dziękuję za miłe słowa :*
duska masz rację - to hormony...
Ja jeszcze muszę iść do okulisty, bo jestem pod stałą kontrolą i jak byłam ostatnio w lutym to mówiła, że jak będę w ciąży to mam koniecznie przyjść.
Jolcia gratuluję własnej firmy. Super!!!! Bisneswoman :)
Koreczek witamy w gronie marcówek :) Mi lekarz powiedział że około 20 tygodnia powie jaka płeć, ale wczoraj namówiłam go na zgadywanie i wyszło, że chłopak :) Hmmm mi też się wydaję, że siusiaka widziałam :) Ale ja jeszcze się nie nastawiam, poczekam.

EDIT - mąż uraczył mnie stosem malin (a raczej robotą na jutrzejszy dzień ;)) i nie wiem co z nich zrobić.....
Już mam trochę zamrożonych z tego roku, ale na więcej miejsca brak. Chciałam sok zrobić, ale boję się, że nie wyjdzie. Macie sprawdzony przepis na sok z malin na zimę? PLISSSS!!!!
Jak nie to będzie dżem :(

Ostatnia edycja:
JASPIS dziękuje za powitanie:) na 4 października mam następna wizytę, to może wymuszę od niego info co do płci

Mi przez te hormony to raz płakać sie chce, dosłownie z byle powodu, a wczoraj az do pólnocy ciagle sie smiałam z byle czego:D Lepiej sie śmiać niż płakać;-)

ewula ja chodze na wojska polskiego,od strony bramy portowej,taki 2-pietrowy,chyba zwie sie stolica mody:-) szukalam ciazowych ale nic nie bylo... wiec zaopatruje sie w dlugie swetry,tuniczki i bede nosila z leginsami ciazowymi;-)
ja leze od godziny bo tak mnie bola plecy,prpobowalam przed chwilka wstac i nie dalam rady...
za to dzieciaczek sie odezwal:-)
witaj koreczek;-) mi lekarz powiedzial w 13 tyg ze prawdopodobnie dziewczynka,dostalam zdjecie rozlozonych nog i mowil ze jakby byl chlopac to juz cos by dyndalo:-)

Ostatnia edycja:
A to wiem który, mi tam zupełnie nie po drodze, jeszcze z wózkiem na piętro się nie wtoczę ;) A widzisz w mrówkowcu koło fali mieli dziś ze 3 pary dżinsów z H&M ciążowych, no ale właśnie małe rozmiary.

No to w 16-17 tyg. mysle, ze juz bedzie wiecej widsc;) mam lekka niezgodnosc, bo z ostatniej miesiaczki wychodzi mi termin na 16 marca, a z usg na 7 marca, ro juz cakiem nie wiem ktory to dokladnie tydzien;( a teraz ide robic sobie nalesniki, bo mam dzika ochoote;D

reklama
Dziękuję za miłe słowa :*
duska masz rację - to hormony...
Ja jeszcze muszę iść do okulisty, bo jestem pod stałą kontrolą i jak byłam ostatnio w lutym to mówiła, że jak będę w ciąży to mam koniecznie przyjść.
Jolcia gratuluję własnej firmy. Super!!!! Bisneswoman :)
Koreczek witamy w gronie marcówek :) Mi lekarz powiedział że około 20 tygodnia powie jaka płeć, ale wczoraj namówiłam go na zgadywanie i wyszło, że chłopak :) Hmmm mi też się wydaję, że siusiaka widziałam :) Ale ja jeszcze się nie nastawiam, poczekam.

EDIT - mąż uraczył mnie stosem malin (a raczej robotą na jutrzejszy dzień ;)) i nie wiem co z nich zrobić.....
Już mam trochę zamrożonych z tego roku, ale na więcej miejsca brak. Chciałam sok zrobić, ale boję się, że nie wyjdzie. Macie sprawdzony przepis na sok z malin na zimę? PLISSSS!!!!
Jak nie to będzie dżem :(

ja mam pełno malin koło domu ale w tym roku przez susze prawie nic nie było.. a sok robię następująco... w jakiś duży słój wkładam maliny zasypuje cukrem, maliny, cukier tak by były dobrze obsypane... stoi sobie to 2-3 dni aż puści soczki i zniknie cukier.. potem sobie przelewam do gara i zagotowywuje..odcedzam przez sitko.. znów doprowadzam do wrzenia i do słoików na gorąco zakręcam i jest:)

Do góry