reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

..ale się dziś rozpisałyście. A tylko od 15 mnie nie było :-p

Jeśli chodzi o zakupy to ja powolutku kupuje, ale jak większość używane ubranka. Na razie na allegro i tablicy szukam, ale mam zamiar jak już pójdę na L4 uderzyć do jakiegoś lumpeksu.
Ostatnio na badaniu genetycznym dostałam w prezencie butelkę AVENTu ze smoczkiem, jakieś próbki płynów do prania i płukania dla dzieciaczków tak więc coś tam już leży w szafie ;-) Mąż ostatnio przywiózł chusteczki nawilżane dla niemowląt, gdzieś w promocji wyhaczył i stwierdził, że kilka weźmie bo mają bardzo długie terminy. No więc powolutku, powolutku ale rzeczy przybywa...

Ja dziś padnięta jestem... Cały wieczór przesiedziałam w kuchni.. Zrobiłam między innymi sałatkę owocową bo miałam na nią straszną ochotę... No i jak już ją skończyłam to mi ochota przeszła :zawstydzona/y: Teraz mam zapas, a mi na samą myśl o zjedzeniu jej - jakoś tak słabo :-p

Miłych snów Kobietki :-)

reklama
Bakalia, nie dziw się ludziom... Nie wiedzą co powiedzieć. Śmierć to ogromnie trudne doświadczenie. A do tego nie wszyscy potrafią traktować "na poważnie" śmierć tak małego dzieciątka, którego nikt jeszcze właściwie na oczy nie widział.
Trzymaj się mocno...

ja tak na szybkiego, więc nie pomiętam do której z was to - że usg dopochwowo osobno a dla meża przez brzuch? Dlaczego?? U mnie mąż jest na każdej wizycie (w 1 ciąży też tak było, był od 1 wizyty) wchodzi do gabientu i jak jest usg to ogląda. Dopochwowo też. Tylko że u mnie akurat tylko 1 jest w ten sposób a każde następne już przez brzuch, ostatnio w 9 tyg też wszystko ładnie było widać więc było przez brzuch.

Pozdrawiam:)

secreto, siasia s, monisia- ja właśnie byłam dziś na tych warszyatach "mamo to ja". Było całkiem fajnie:) Najbardziej podobały mi się wykłady pani psycholog na temat snu niemowląt, wykłady o żywieniu dzieci oraz wykład o pielęgnacji noworodków. Fajny był też wykład o bezpiecznej jeździe w samochodzie-dobór i montaż fotelików itp. Było tego znacznie więcej :) dostaliśmy też trochę prezentów - próbki kosmetyków,witamin, pieluszek,chusteczek, książeczki,poradniki itp...
Ewula - o hustowaniu nic nie było:)

Witam nowe koleżanki!:-)

Witam Was:-)
tylko daje szybko znac , ze wyniki PAPP-A 1.1 mom, free B- hcg 1.02 Mom
Trisomy 21 u mnie 1:2124, Trisomy 18-1:5068, Trisomy 13 1:15930, co jak na moj wiek lekarz powiedzial, ze bardzo dobre i ryzyko mam napisane niskie:-) odradzil aminopunkcje w tym wypadku i powiedzial, ze nic nie potrzeba, ale jak cos to jeszcze jest jakis drogi test z krwi, ktory posylaja do Usa, ale, zeby go raczej nie robic:cool2:
takze sie ciesze:-)))) i pozdrawiam wszystkie ;-)

Dzien dobry!
Ozila to super wiesci :-)

u mnie dzis okragly 14 tc moglyby szybciej te dni leciec bo ja juz bym chciala na wizyte i zobaczyc dzidziulke moja ale to jeszcze 19 dni....
niektore z was czuja juz ruchy, ale wam zazdroszcze ja jak sobie leze to klade rece na brzuch i mowie " no kopnij mamusie" ale narazie nie slucha...
milego dnia!

bakalia słoneczko jestem z Tobą, bardzo Ci wspolczuje.
Prosze Cie tylko zebys tak nie myslala : ze wolisz chore dziecko niz wogole. Nie wiesz co ja teraz przezywam...

Dzis biopja kosmowki ;(

Kulka mnie te teksty też dobijają.. co z tego że mogę mieć, że jestem młoda kiedy jedno życie we mnie umarło..
najbardziej dobił mnie tekst "widocznie chore byś urodziła, lepiej że poroniłaś".. ;(((( kiedy ja wole mieć dziecko niż go nie mieć wcale!!!!!!

wiesz usłyszałam coś podobnego jak poroniłam swoje pierwsze maleństwo.. miałam ledwo 17 lat. tekst bratowej mojego męża " no to masz z głowy możesz się bawić, na dziecko będzie lepszy czas".. a ja do dziś sobie wyobrażam, że mój synek mógłby już biegać do przedszkola:( kurde w sumie nikt prawie nie wie co przezyłam bo nie chwale się tym faktem.. byłam młoda i bardzo zakochana.. zresztą dziś mam z tym mężczyzną (moim mężem) już córeczkę i jestem znów w ciązy...najgorsze było stwierdzenie lekarzy, że przyszłam za późno bo dzidziuś dawno zmarł i zamiast się wydalać to siedział we mnie.. przez co ciężki zabieg był i szansa na kolejną ciąże zmalała tak bardzo, że prawie nie dawali nam szans na przyszłość...nic mi się nie działo, trochę pobolewał mnie brzuch i miałam lekką gorączkę... z racji straty wzięliśmy wczesny ślub(18lat) i bardzo szybko ponowiliśmy starania o powiekszenie rodziny.. nawet nie wiecie ile się obeczałam gdy zobaczyłam z córką w ciązy II krechy..a to wszystko dzięki mojemu gin który nie dał mi zwątpić i tak leczył, że wyleczył..

musiałam się wygadać.. za długo trzymałam to w sobie..:-(

Ostatnia edycja:
dzien dobry
ozila
swietne wiesci:tak:
marcia gratuluje 14!!!:-) u mnie 20 dni i tez nie moge sie doczekac:)
mrowka szkoda ze u nas nie ma takich warsztaow ,sama chetni9e bym sie wybrala,uwielbiam takie tematy,
narazie kupilam kasiazke ciaza poradnik dla rodzicow dr anne deans jest naprawde swietna.bardzo dlugo szukalam i wreszcie trafilam;-)

kotti przytulam Cie bardzo mocno,trzymam kciuki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry