reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
malpawzoo wklejam linka do tabelki, którą kiedyś zrobiłam z porównaniem składu witamin https://www.babyboom.pl/forum/marze...arzec-2014-a-66929/index403.html#post10038609 może Ci się przyda

monisia0605 byłam wczoraj u promotorki z niby gotową pracą i mam jakieś poprawki, które muszę na jutro zrobić plus jeszcze napisać dyskusję sama jestem z siebie dumna, że udało mi się zebrać i z pomocą mojego męża napisać pracę w 2 dni:) pracę muszę złożyć do 30 września, a obrona w październiku:) w piątek mam zaległy egzamin, który pół roku nie zdało i bardzo się go boję tym bardziej, że materiał jest mega obszerny a ja jeszcze się nie uczyłam do niego... także nie wiem co z tymi warsztatami zrobić :(

Kulka84, PierwszyRazMama
witamy ! :D

Fajnie dołączyć do forum, na którym będzie można pogadać z mamusiami mającymi podobny termin narodzin maleństw :)
Powiedzcie dziewczyny czy Wy tak samo jak ja ( zwłaszcza, że to moja druga -tym razem miejmy nadzieję udana ciąża) gdybyście mogły "podglądałybyście" swoje maleństwa codziennie ? Ja nawet śmieję się do męża, że gdybym mogła zafundowałabym sobie domowe usg do tego celu :)

secreto to super, ze juz masz prawie calosc :-) Ja dopiero sie zbieram, mam troszke wiecej czasu, bo u nas oddane musi byc do 15.11, wiec moze jakis cud sie zdarzy i zdaze. Narazie mam wstep i 2 strony pierwszego rozdzialu, masakra jakas :baffled: A egzamin napewno sie uda jakos!!! Bede trzymac kciuki :tak: Moze da sie miec jakas sciage albo cos :confused:

Kulka84 oczywiscie, ze mamy tak samo hehe ;-)

Bakalia, bardzo mi przykro, jak dziewczyny byłam pewna, ze nasze grono już się nie zmniejszy ;(((

Witam nowe dziewczyny :)

Ktoś wspominał brak badań na następną wizytę, mi też lekarka nie przepisała, w poprzedniej ciąży było podobnie - kieruje na badania tylko na co drugą wizytę. Nie wiem jak jest w wypadku jakichś złych wyników, ale ja miałam zawsze dobre. Dlatego też nie biorę kompleksu witamin i minerałów, a jedynie kwas foliowy, jod i witaminę D. No ale ja mam znów wyniki lepsze niż przed ciążą :) Za dużo witamin też moze szkodzić...

co do badań - ja byłam do tej pory na 3 wizytach u mojej P. doktor i póki co tylko po 1szej wizycie miałam zlecone badania moczu, krwi i te na toksoplazmozę..wyniki były ok i na nich na razie się skończyło..czy Wy miałyście robione jeszcze jakieś inne?

Bakalia - Serdecznie współczuję. Bądź silna. Szukaj wsparcia w rodzinie. Jeszcze zaświeci dla Ciebie słońce :*

Co do DHA. Ja nie stosuję zupełnie żadnych suplementów z kwasami tłuszczowymi, bo mnie na to nie stać. Jestem przerażona, bo finansowo zupełnie leżę. Smutne jest to, że nawet na wizytach lekarskich, suplementach diety i odżywianiu muszę oszczędzać. Niestety nie stać nas zupełnie. Martwię się jak to dalej będzie wyglądało. A ja jeszcze nie mam nic kupionego dla maluszka, ani dla siebie (a już wszystko robi się za małe), do tego muszę iść do dentysty, do okulisty... A jeszcze trzeba wydać pół pensji na mieszkanie, opłacić abonament za internet i telefon... Nie mam na to wszystko pieniędzy.

Nikusia82 - Wytrzymaj do wizyty. Będzie wszystko dobrze. Współczuję Ci tego bólu, ale może to tylko jelita? Trzymaj się.

Siasia s - Przydałyby mi się takie warsztaty, albo szkoła rodzenia. No cokolwiek... Ja zupełnie nic nie wiem. Niestety teraz to trudne. Mam bardzo mało czasu, robię często nadgodziny w pracy, bo klienci przychodzą spóźnieni. Do tego w soboty też czasem muszę pracować. Nawet nie wiem co trzeba kupić, jak zajmować się dzieckiem... Zostaje mi tylko czytanie artykułów w internecie.

Witam wszystkie nowe mamusie! :)

reklama
Farfalla, poszukaj na necie, moze gdzieś w Opolu jest jakaś darmowa szkoła rodzenia, albo spotkania z położną. W poprzedniej ciąży trafiłam na plakat w przychodni medycyny rodzinnej (w całej Polsce mają placówki) o darmowych spotkaniach dla ciężarnych z położną. Uczyła pielęgnacji, mówiła o przygotowaniu do porodu itp. Niedługo wysyłają Cię na to L4 to będziesz miała więcej czasu żeby się porozglądać.

Do góry