reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nikusia, nie stresuj się, bo na pewno nic złego się nie dzieje. Te bóle, to macica, która teraz się wypycha do przodu i pewnie naciska na jakiś narząd. Ale oczywiście powiedz lekarzowi o swoich obawach. Ja mam wizytę dopiero 23 września i już się doczekać nie mogę oczywiście :-)

reklama
bakaalia - bardzo Ci współczuję... trzymaj się dzielnie...

Dziewczyny byłam wczoraj na tych warsztatach organizowanych przez "mamo to ja". Tak się złożyło, że w moim mieście rozpoczyna się cały cykl, więc po krótce napiszę wam czego się po nich spodziewać, bo może ktoś się będzie chciał wybrać w swoim mieście. Jako że warsztaty są bezpłatne wiadomo, że trzeba się spodziewać iż sponsorzy będą chcieli się zareklamować... Na moje oko około 50% wykładów to była reklama, prezentacja produktów. Pozostałych 50% wysłuchałam z ciekawością: o karmieniu piersią, kąpaniu i pielęgnacji oraz o spaniu dziecka. Takie informacje przydadzą się dziewczynom, które (tak jak ja) po raz pierwszy zostaną mamusiami. Moim zdaniem mamy z doświadczeniem mogłyby się trochę nudzić... tym bardziej, że całość trwa 3 i pół godziny. Fajne było też obdarowanie każdej mamy prezentami, gadżetami, próbkami (każdy chyba lubi takie bajery;-)) i możliwość wygrania kilku innych, cenniejszych nagród (losowanie i konkurs na najlepsze hasło). Minusem jak dla mnie była duuuuża ilość osób uczestniczących (że tak brzydko powiem... upychali ile się da) i godziny trwania warsztatów (od 17 do 20.30 - w ciąży zdarza mi się już spać o tej porze:-p). No to chyba tyle jeśli chodzi o moje wrażenia :-D się rozpisałam...

Piszecie o suplementach dla mam... jedna projekcja na tych warsztatach dotyczyła właśnie takiego suplementu jakiejś tam firmy i z tego co zapamiętałam to dobry preparat powinien mieć żelazo, jod, kwas foliowy, DHA i witaminę D. Oczywiście ten reklamowany miał to wszystko i był najlepszy, cudowny wręcz :rofl2:

sisia s dobrze, że napisałaś bo w czwartek są warsztaty w Krakowie na które się zapisałam i właśnie się zastanawiam czy iść bo w piątek mam egzamin a jeszcze się nic nie uczyłam

secreto, ja nie żałuję, że poszłam, ale myślę, że podobną wiedzę, a raczej nawet lepszą będzie można nabyć w szkole rodzenia. Tylko ja jeszcze nie wiem, czy się wybiorę, dlatego zawsze się przydadzą choćby tylko takie wykłady ;-)

siasia-s dzieki za info na temat warsztatow, bo ja tez sie wybieram w czwartek :tak:

secreto to moze sie spotkamy na warsztatach jesli zdecydujesz jednak isc ;-) Masz juz obrone, czy tylko jeszcze jakis zalegly egzamin? Udalo ci sie juz oddac calosc? Bede trzymac kciuki :tak: Ja nadal jestem w czarnej d... Nie moge sie wogole zebrac...

malpawzoo gratuluje udanej wizyty!!! :-D 7 tygodni szybko minie i w sumie to jest normalne, ze nie ma sie tak czesto usg. Jesli chodzi sie na nfz to w sumie ma sie tylko3 razy usg....

Alesia – oj biedna byłaś :*
Bakalia – strasznie mi przykro, myślałam, że najgorsze za nami i nie będzie już takich smutnych wieści :*Trzymaj się dla Radzia :*
Ewa 86 – ja mam wizytę też za tydzień ale w czwartek i też będzie genetyczne, mam nadieję, że obie będziemy zadowolone J

Jeśli chodzi o witaminy to ja brałam w poprzedniej ciąży femibion Natal 2. Myślę, że niepotrzebne nam preparaty z dodatkowymi dha czy innymi składnikami, przecież wiadomo, że jak za dużo to też źle. W ogóle jak czytam ile leków niektó®e z was biorą, to się zastanawiam, czy mój lekarz aż tak dmucha na zimne, że wszystkiego jak najmniej, najkrócej, czy faktycznie wiecej jest dozwolone.

A u mnie.. w niedzielę pojechalismy 40km do galerii na zakupy. No i nie dość, że nic nie kupiłam, bo nic mnie nie urzekło, to jeszcze w drodze powrotnej zwróciłam to co jadłam, czyli całkiem nic nie zyskałam. Ehh, a myślałam ,że mogę już jeździć autem. No ale kupiliśmy Misiowi sweterek i piłeczkę, chłopczyk się ucieszył.

Pozdrawiam:)

Witam serdecznie wszystkie dziewczynki z forum:)
Postanowiłam się przyłączyć do grupy marcowych mamusiek:) Mam nadzieję, że zechcecie mnie przyjąć w Wasze szeregi:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry