reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nikusia, nie stresuj się, bo na pewno nic złego się nie dzieje. Te bóle, to macica, która teraz się wypycha do przodu i pewnie naciska na jakiś narząd. Ale oczywiście powiedz lekarzowi o swoich obawach. Ja mam wizytę dopiero 23 września i już się doczekać nie mogę oczywiście :-)

reklama
bakaalia - bardzo Ci współczuję... trzymaj się dzielnie...

Dziewczyny byłam wczoraj na tych warsztatach organizowanych przez "mamo to ja". Tak się złożyło, że w moim mieście rozpoczyna się cały cykl, więc po krótce napiszę wam czego się po nich spodziewać, bo może ktoś się będzie chciał wybrać w swoim mieście. Jako że warsztaty są bezpłatne wiadomo, że trzeba się spodziewać iż sponsorzy będą chcieli się zareklamować... Na moje oko około 50% wykładów to była reklama, prezentacja produktów. Pozostałych 50% wysłuchałam z ciekawością: o karmieniu piersią, kąpaniu i pielęgnacji oraz o spaniu dziecka. Takie informacje przydadzą się dziewczynom, które (tak jak ja) po raz pierwszy zostaną mamusiami. Moim zdaniem mamy z doświadczeniem mogłyby się trochę nudzić... tym bardziej, że całość trwa 3 i pół godziny. Fajne było też obdarowanie każdej mamy prezentami, gadżetami, próbkami (każdy chyba lubi takie bajery;-)) i możliwość wygrania kilku innych, cenniejszych nagród (losowanie i konkurs na najlepsze hasło). Minusem jak dla mnie była duuuuża ilość osób uczestniczących (że tak brzydko powiem... upychali ile się da) i godziny trwania warsztatów (od 17 do 20.30 - w ciąży zdarza mi się już spać o tej porze:-p). No to chyba tyle jeśli chodzi o moje wrażenia :-D się rozpisałam...

Piszecie o suplementach dla mam... jedna projekcja na tych warsztatach dotyczyła właśnie takiego suplementu jakiejś tam firmy i z tego co zapamiętałam to dobry preparat powinien mieć żelazo, jod, kwas foliowy, DHA i witaminę D. Oczywiście ten reklamowany miał to wszystko i był najlepszy, cudowny wręcz :rofl2:

sisia s dobrze, że napisałaś bo w czwartek są warsztaty w Krakowie na które się zapisałam i właśnie się zastanawiam czy iść bo w piątek mam egzamin a jeszcze się nic nie uczyłam

secreto, ja nie żałuję, że poszłam, ale myślę, że podobną wiedzę, a raczej nawet lepszą będzie można nabyć w szkole rodzenia. Tylko ja jeszcze nie wiem, czy się wybiorę, dlatego zawsze się przydadzą choćby tylko takie wykłady ;-)

siasia-s dzieki za info na temat warsztatow, bo ja tez sie wybieram w czwartek :tak:

secreto to moze sie spotkamy na warsztatach jesli zdecydujesz jednak isc ;-) Masz juz obrone, czy tylko jeszcze jakis zalegly egzamin? Udalo ci sie juz oddac calosc? Bede trzymac kciuki :tak: Ja nadal jestem w czarnej d... Nie moge sie wogole zebrac...

malpawzoo gratuluje udanej wizyty!!! :-D 7 tygodni szybko minie i w sumie to jest normalne, ze nie ma sie tak czesto usg. Jesli chodzi sie na nfz to w sumie ma sie tylko3 razy usg....

Alesia – oj biedna byłaś :*
Bakalia – strasznie mi przykro, myślałam, że najgorsze za nami i nie będzie już takich smutnych wieści :*Trzymaj się dla Radzia :*
Ewa 86 – ja mam wizytę też za tydzień ale w czwartek i też będzie genetyczne, mam nadieję, że obie będziemy zadowolone J

Jeśli chodzi o witaminy to ja brałam w poprzedniej ciąży femibion Natal 2. Myślę, że niepotrzebne nam preparaty z dodatkowymi dha czy innymi składnikami, przecież wiadomo, że jak za dużo to też źle. W ogóle jak czytam ile leków niektó®e z was biorą, to się zastanawiam, czy mój lekarz aż tak dmucha na zimne, że wszystkiego jak najmniej, najkrócej, czy faktycznie wiecej jest dozwolone.

A u mnie.. w niedzielę pojechalismy 40km do galerii na zakupy. No i nie dość, że nic nie kupiłam, bo nic mnie nie urzekło, to jeszcze w drodze powrotnej zwróciłam to co jadłam, czyli całkiem nic nie zyskałam. Ehh, a myślałam ,że mogę już jeździć autem. No ale kupiliśmy Misiowi sweterek i piłeczkę, chłopczyk się ucieszył.

Pozdrawiam:)

Witam serdecznie wszystkie dziewczynki z forum:)
Postanowiłam się przyłączyć do grupy marcowych mamusiek:) Mam nadzieję, że zechcecie mnie przyjąć w Wasze szeregi:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry