reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

czesc dziewczyny;-)
gratuluje udanych wizytek i trzymam kciuki za dzisiejsze;-)nie bylo mnie caly wekend,bylismy u tesciow,u mnie dzisiaj kiepsko,wymioty wrocily...leze caly dzien i nie mam na nic sily
co do gardelka tez polecam tantum verde,na mnie swietnie dziala,jedyne co mi pomaga
poczulam dziisaj mocne ruchy w brzuszku:) az musialam zadzwonic do mojego i mu powiedziec:-)
moniqa gratuluje chlopczyka:-)choc moze jeszczce zmieni sie w dziewczynke;-) u mnie tez w 13 byla dziewuszka,zobaczymy co ja niedugo uslysze,choc nie powiem ze jakos juz przyzwyczailam sie do mysli ze bedzie to mala i nawet imie wybralismy:D

reklama
Heja...ja dziś do roboty pojechałam... wiem wiem nie powinnam itd. Mam za swoje.:sorry2: Ale kurcze musiałam mojej przyjaciółce kochanej pomóc miała dziś kurs i musiałam papierkową robotę zrobić...no cóż ,może chociaż parę groszy wpadnie za to :tak: będzie na dzidzię :tak:
KUPIŁAM MAGNEZ I BIORĘ! Mam notatki z poprzedniej ciąży i też łykałam i być może dlatego nie zanotowałam wtedy żadnych napięć w brzuszku. Zresztą te skurcze i drgająca powieka to ewidentny znak braku magnezu no...
Mouse, mamusiasynka- SUPER, ŻE MALUCHY JUŻ DAJĄ ZNAKA:-) Mój Domisio skromnie...zresztą muszę się skupić i to jeszcze oboje się zgrać musimy żebym jakieś takie bulgotki poczuła... ale liczę dni do takich wyczuwalnych kopniaków i mam nadzieję, że coraz częściej będę tego cudu doświadczała :tak:
Mnie jak bolało gardło też pomógł tantum verde.

hej dziewczyny,
na początek póki coś pamiętam z tego co czytałam
monisia, marcia, imbiru to chyba w ciąży za bardzo nie można Cudowny imbir - właściwości lecznicze i odchudzające imbiru . Mój mąż ostatnio robił pyszny obiad z imbirem i tak przy okazji wyczytałam, no ale oczywiście skusiłam się na trochę.
pinki, mnie tam czosnek nie dziwi, jak byłam w poprzedniej ciąży też zajadałam się czosnkiem, szpinakiem i jeszcze pesto i Ignacy teraz za takie jedzenie życie by oddał, zwłaszcza za czosnek. Za to od pora i kalafiora mnie mdliło i teraz jak jem kalafiora siedząc przy Ignacu to często pyta co tak śmierdzi.
monisia też mi się zamarzył taki sprzęt, tylko kurcze drogi
a ja wczoraj zaliczyłam szpital. Od piątku bolała mnie głowa, ale wczoraj musiałam już pomimo potwornego bólu wyjść, bo w domu kultury były zapisy na zajęcia plastyczne, a zależało mi by tam Ignaca zapisać. No i niestety z tego bólu tak mnie zemdliło że standardowo jak to przy migrenach zaczęłam wymiotować. W wymiocinach pojawiła się krew i mój mąż w panice zawiózł mnie do lekarza, a tam wypisali mi skierowanie do szpitala na odział ginekologiczny i internistyczny. W szpitalu zrobili mi usg, z dzidzią wszystko gra, nadal grzeczna, ładnie się rusza i w ogóle gites, a na internie zaczęły się cyrki. Generalnie to mi powiedzieli źe oni to mi nie pomogą, co najwyżej mogą mi zrobić badania krwi z których nic nie wyniknie, a na gastrologa trzeba czekać 7 godzin i w ogóle to mi proponuję żeby pojechać do domu, bo na SORze to tylko można jakieś choroby złapać , nie pomoc uzyskać. Więc takie kwiatki, podpisałam co trzeba i pojechałam do domu, a dzisiaj o d rana do 16 dalej zdychałam, na szczęście bez krwi. O 16b przyszło cudowne uzdrowienie więc wróciłam do żywych :)

aneczek1, Mrowkaa ja też dostałam zapas jabłek i to takich świeżutkich, prosto z sadu :) ale coby się nie zmarnowały to je ususzyłam. Uwielbiam suszone jabłka- już 2 suszarki gotowe. Pożyczyłam w tamtym roku suszarkę do grzybów, owoców od teściowej i jakoś tak już u nas została ;-)jeszcze ze 3 tury pewnie będą. A z reszty zrobiłam ciasteczka Ciastka z jabłkami przepis | Kotlet.tv mniam!

Ja dziś byłam pierwszy raz w pracy po wakacyjnej przerwie i muszę przyznać, że się umęczyłam... I już widzę, że co drugie dziecko zasmarkane więc profilaktycznie zaczęłam popijać herbatkę z miodem i cytrynką. Oby na mnie nie przechodziło bo już mam dość siedzenia w domu jak na razie :) póki co z chęcią do pracy wróciłam.

A z dolegliwości to powiem Wam, że zaczyna mnie strasznie boleć kręgosłup :-(szczególnie wieczorem albo przy większym wysiłku, czy też łażeniu. Dzień w dzień :-( aż w nocy ciężko się ułożyć- na razie rogal do spania troszkę pomaga, choć jak go kupiłam to strasznie go nie lubiłam. Na razie się przeprosiliśmy :blink:

Katrine - ja niby też się ucieszyłam jak weszłam do pracy...ale jak z niej wychodziłam to Bogu dziękowałam, że jutro już wracać nie muszę. Urobiłam się po pachy, bo nikt za mnie niczego nie robi. Wcześniej miałam ogromną ochotę na powrót ale z dnia na dzień mi przechodzi.
Co do bólów pleców to miałam tak w zeszłym tygodniu w nocy to miejsca znaleźć nie mogłam. Teraz przeniosło się na brzuch. Niestety pobolewa tak strasznie rozciągająco... ale magnez biorę więc może ładnie się wyciszy :-)
DAJCIE TROCHĘ JABŁEK....MNIAM MNIAM :-)

katrine - mnie też boli kręgosłup.

Czytałam, że teraz, czyli w piętnastym tygodniu ciąży maluszek zaczyna produkować insulinę, ale niestety jego organizm nie radzi sobie z dużą ilością glukozy. Dlatego musimy uważać na słodycze, bo nie chcemy obciążać przecież maluszka.
Ja ze słodyczy najbardziej lubię budynie i desery mleczne ze sklepu. :) Ciastka mi zupełnie nie wchodzą.

Ostatnia edycja:
reklama
Dla dziewczyn z Warszawy i okolic.
Wczoraj znalazłam takiego ogłoszenie. Może któraś z Was będzie zainteresowana.
Bezpłatne spotkanie dla przyszłych i obecnych rodziców. MAMA WIE!

Można się zarejestrować na www.mama-wie.pl

Ja dzisiaj byłam na wizycie. Wszystko ok. Dostałam skierowanie na badania i do zobaczenia za 4 tygodnie.

Do góry