reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

widzę,że nie jestem sama ze zmalałym brzuchem ;-) ja robię sobie zdjęcia co parę dni - w tych samych ubraniach i dokładnie tym samym ustawieniu(pisałyśmy już kiedyś o tym) i nawet po tych zdjęciach widzę,że teraz jest mniejszy niż wcześniej,eh dziwnie to będzie wyglądało w ogólnym zestawieniu ;-)

reklama
DZięki za rady co do sposobów na bolące gardło już zaczynam się do nich stosować.
Dziewczyny ja to mam strasznego lenia za nic zabrać się niemogę i snuję sie po mieszkaniu dziś nawet gotować mi się nie chce.

Co do brzucha to mój rośnie nie maleje mam wyjstajacy bąbelek i zaczynam myśleć o ciuchach ciążowych bo już mi jedne jeansy zostały w których czuję się komfortowo.

Farfalla nic się nie martw mi wszytko tez leci z rąk to normalne a do tego mam skleroze ciążową. Co do kłutni z naszymi mężczyznami to przy takiej burzy hormonów jaka ma miejsce w naszych organizmach to normalne. Na szczęście mój m już wie że tak jest a jak zapomina to mu przypominam o tym skutecznie.

Witam po weekendzie :)
widzę, że nie tylko ja zmagam się z bólami głowy... całą sobotę i niedzielę się męczyłam.

Jo_asia mam to samo... leń kompletny nawet z łóżka mi się nie chce ruszać... mam tu już swoje centrum dowodzenia :-D W ogóle ta moja ciąża jakaś przewrotna jest - zamiast coraz lepiej się czuć u mnie od tygodnia jest gorzej. Mam wrażenie, że dopiero się rozkręcam. Dzisiaj znowu tuliłam się do wc :-( Mężulek twierdzi, że nasza Kruszyna jest po prostu złośliwa po mamusi:rofl:

Ktoś dzisiaj ma wizytę? jeśli tak to trzymam kciuki! :-)

Witam się poweekendowo!! :-D

Wiecie co??? Dopiero wstalam… Jednak w kojcu wygodniej się lezy hehe :-)

mlodamama21 kojec jest wlasnie w kształcie litery C. Dzis w nocy spalam pierwszy raz wlasnie z ta poduszka i naprawde bylo mi wygodniej! :tak:

Nikusia82 mysle, ze jak tak ci powieka drga i brzuszek ci się spina, to powinnas jednak się zaopatrzyc tez w magnez… może taki rozpuszczalny przynajmniej to bys go wypijala i nie musiala łykać.

marcia30 mojemu m cena strasznie się nie podobala, ale jak zobaczyl prezentacje, to mu się tez bardzo spodobal i tak kobieta na prezentacji, pokazala nam tez, ze wyszla ksiazka na thermomixa wlasnie z zupkami itp. dla dzieci od 5 miesiaca, to tez stwierdzil, ze on nam się sprzyda. ;-) A tak apropo do thermomixa dostajesz jedna ksiazke kucharska calkiem na poczatku, ale reszte ich mozna znalezc na chomikuj.pl i sobie sciagnac :tak:

malpawzoo to trzymam kciuki, żeby szybko ci przeszlo oraz za wizyte oczywiscie!!!

Jo_asia mi na bole gardla i wogole przeziębienie pomogl napoj imbirowy. Smakuje tak troche jak teraflu wiec nie jest straszny. Obierasz imbir i kroisz na jakies 4 plasterki. Zalewasz imbir wrzatkiem i odstawiasz na 10 min. pod przykryciem. Pozniej dodajesz sok z cytryny i 2 lyzeczki miodu i gotowe. I jeśli chodzi o lenia to masz tak jak ja, a ja powinnam teraz prace pisac, bo nie zdaze… :baffled:

Mrowkaa mnie tez tak pobolewa w podbrzuszu. Zażywam magnez ale dopier co zaczelam, wiec zobaczymy czy się poprawi.

kasiulekk trzymam kciuki, żeby się okazalo, ze to nic takiego, ale dobrze ze idziesz do lekarza, przynajmniej będziesz spokojniejsza!

farfalla88 nie przejmuj się klotniami itp. to u nas teraz bardzo normalne, ze latwiej nas wyprowadzic z równowagi. U mnie jest tak samo i co chwile się o cos klocimy, musimy ten okres jakos przetrwac i pozniej będzie lepiej!!! :tak:

jaspis trzymam kciuki za wizyte i nie stresuj się, na pewno wszystko jest idealnie i jutro się pochwalisz dobrymi wiesciami!!! ;-)

Hej, mi na ból gardła bardzo pomaga herbata lub woda z cytryną i miodem. Od czasu do czasu też herbata z malinami i miodem :)
Gdyby nie ciąża to czosnek, ale nie chciałam sobie strzelać samobója ;) Mdliłoby mnie chyba przez 2 dni później.

My już dziś byliśmy na zakupach i spacerze. Super się złożyło, bo dobra koleżanka byłą też z synkiem, to poczekała z małym na dole, jak sobie wnosiłam zakupy do mieszkania :) Adaś dawno nie był na spacerze wózkiem, więc dziś jak tylko z niego wyszedł to był szał pchania. Oczywiście ja sam, matka zabieraj ręce ;)

czesc

My wczoraj byliśmy na chrzcinach, było fajnie, dałam rade, pojadłam dobrych rzeczy :-) tylko dzis juz Kurczak siedzi ze mna w domu bo od soboty kaszle i smarka makabrycznie, wczoraj juz inhalacje poszły w ruch bi porażka :-(

Kurczak mi dzis wstał o 5.40 ( bo wczoraj padł bardzo wczesnie wiec wczesnie sie wyspał), ja próbowałam spać jednym okiem" ale nie za bardzo się dało i jestem "zajechana" najchętniej poszłabym spać :-(

U nas dziś zimno :-(

Bylam u swojej ginki i szyjka czysta zamknieta szczelnie wiec wyglada na to ze te plamienie mialo zwiazek z przytulankami i mamy zakaz. Przez ten antybiotyk wyjalowilam sobie pochwe mimo ze biore dolustnie probiotyk ale zrobila posiew i nie ma paleczek wiec musze lactovaginal brac dodatkowo. Poza tym na jakies alergie jak najbardziej wapno mozna brac.

Hey Kobietki ja już po dzisiejszej wizycie u mojego ulubionego lekarza w szpitalu :-p
Pokazałam mu wyniki badań, na które mnie tak namawiał prywatnie za niemałą sumkę, a on innego lekarza dostałam na nie skierowanie... i co... i dowiedziałam się, że są zbędne bo po co je robić i, że tamten lekarz niepotrzebnie je zlecał... No nic na szczęście nie wybuchłam śmiechem :-D
Maleństwo z dziewczynki przemieniło się w chłopca :-D Czyli co lekarz to inna płeć :-D
Do tego wyszedł mi zajad i boli mnie gardło, a z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czy mogę wziąć jakieś tabletki przeciwbólowe na to gardło :-( ale widzę, że pisałyście wcześniej o sposobach na gardło.. muszę nadrobić koniecznie ten watek :tak:

Marcia30 oj to maż niepocieszony będzie, że z przytulanek nici... No ale czego dla dzidzi się nie robi :tak:

mlodamama mnie też od kilku dni pobolewa nerka (chyba to nerka..), ale robiłam badanie moczu i morfologię i nic niepokojącego tam nie wyszło. Teraz boli mnie tak jakby cała lewa część brzucha, zwłaszcza jak ucisnę np. w okolicy jajników, to ten ból promieniuje na cały brzuch aż do pleców, z lewej strony tylko, nie wiem co to może być, ale martwi mnie to:-( może jakiś nerwoból?bo chyba na tym etapie macica jest za mała żeby uciskać na jakiś nerw. Jutro mam wizytę u lekarza, ale bez usg, zobaczymy czy coś powie. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje...

o ja masz to samo! nie wiedziała czy mnie w przodzie czy tyle boli bo w sumie połowa mnie bolała ciała...chętnie się dowiem co lekarz na to;-)

reklama
Hej, dziewczyny ja tak szybko bo zaraz kończę pracę, ale chciałam tylko napisać że na ból gardła można w ciąży stosować z leków TANTUM VERDE. Dla mnie te tabletki lub spray jest bardzo pomocny, i mój synek tez go w razie czego bierze (i nawet mu smakują). a poza tym polecam to co dZiewczyny pisały - czyli naturalne sposoby, ja teraz nawet bez bólu gardła mogłabym codziennie pić ciepłe mleko z czosnkiem i miodem - pycha :) dziwne co nie ???
ok, pozdrawiam i trzymam kciuki za wizyty.

Do góry