reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jak Was czytam to dochodzę do wniosku, że lepiej żyć w nieświadomości tych wszystkich schorzeń, które mogą dopaść dzieciątka... zamartwiałabym się na amen. Wystarczy mi jak od czasu do czasu coś mnie nie tak zaboli i już mi się myślenie włącza :zawstydzona/y:

Mrowkaa próbowałaś zapisać się na te warsztaty "mamo to ja", o których któraś z dziewczyn pisała? U mnie są one już w poniedziałek i nie wiem czy jeszcze się załapię, ale mam problem z rejestracją :wściekła/y:

reklama
a ja bym bardzo chciała wiedzieć czy moje dzieciątko jest zdrowe..chciałabym odetchnąć bo i tak jestem spięta nic nie wiedząc..ale keidy ja się tego dowiem jak mój gin nic nie wspominał o genetycznym.. pewnie dopiero na połówkowym będę coś wiedziała...

Mrowkaa magnez odpowiada za wiele więcej rzeczy niż powszechnie się mówi m. innymi za nerwy obwodowe więc drętwienie palców u rąk, nóg,nawet tiki, od niedobrów może nas boleć głowa, możemy mieć problemy ze snem itd itd długa lista

secreto - to by się nawet zgadzało, bo oprócz tuków to miewam chyba wszystko ;-)

u mnie zaczął się drugi trymestr :) dziś trochę więcej energii mam - więc może jakieś super prządki w szafie zrobię. Poza tym od wczoraj podjęłam się misji - postanowiłam codziennie ćwiczyć:) więc zaraz zabieram się za codzienny zestawik ;-) na razie powolutku-bo jednak krwiak jest...a z lekarzem widzę się dopiero w piątek, ale powolutku trzeba rozgrzewać mięśnie bo od miesięcy nic nie robiłam...

Mrowkaa czy ty też masz krwiaka? przepraszam nie doczytałam wcześniej. Mnie lekarz kazał bezwzględnie leżeć nie rozumiem, wytłumaczysz?;-)

Mrowkaa próbowałaś zapisać się na te warsztaty "mamo to ja", o których któraś z dziewczyn pisała? U mnie są one już w poniedziałek i nie wiem czy jeszcze się załapię, ale mam problem z rejestracją :wściekła/y:
Tak,zapisałam się i dziś przyszedł mi mail z informacjami odnośnie programu warsztatów,miejsca i godziny spotkania. Kurcze...może odezwij się gdzieś do organizatorów,że masz problem z rejestracją...może to tylko problem techniczny,a może po prostu skończyły się miejsca:baffled: siasia s - zawsze możesz podjechać do Bielska - z Katowic to niecała godzinka drogi :) ja w Kato często bywam. Mieszkałam tam przez 5 lat i moja siostra mieszka tam na stałe. Poza tym mam tam super znajomych:-) Baaardzo polubiłam to miasto.

Mrówka, a napiszesz, co jest w programie o noszeniu w chustach? bo właściwie jedynie ze względu na ten punkt programu bym się może wybrała, bo resztę to właściwie musiałam sama przećwiczyć ;)

Kasiak, ja mam krwiaka, ale nie mam bezwzględnego nakazu leżenia. Zresztą nie byłoby to wykonalne ;) Mam się w miarę możliwości oszczędzać, nie dźwigać i nie współżyć.

ewa86 czy ten krwiak u Ciebie ma coś wspólnego z odklejaniem się kosmówki może dlatego u mnie takie zalecenie. Ja nie wiem czy moja Pani doktor tak przesadza czy to naprawdę poważne. Może ja się tak zamartwiam a to ustąpi tylko z czasem i na spokojnie.:confused:

reklama
Mrowkaa czy ty też masz krwiaka? przepraszam nie doczytałam wcześniej. Mnie lekarz kazał bezwzględnie leżeć nie rozumiem, wytłumaczysz?;-)
Ja właśnie słyszałam że bardzo często przy krwiakach lekarze zalecają leżenie, bo to podobno pomaga we wchłonięciu krwiaka- i ja o to pytałam dwóch lekarzy niezależnie...i obaj powiedzieli,że nie muszę leżeć-wręcz przeciwnie,że lezenie nic tu nie pomoże. Lepiej spacerować bo metabolizm i krążenie jest wtedy lepsze...że "co się ma wylać to i tak się wyleje". Ale nie należy się przemęczać, podnosić cięższych rzeczy i nie prowokować czynności skurczowej macicy (dostałam też luteinę na wszelki wypadek,ale wczoraj skończyłam ją brać),więc wiadomo - brzuszków nie wolno robić ani ćwiczeń powodujących duży wzrost ciśnienia tłoczni brzusznej. Ale np lekkie aerobowe rozgrzewki albo rozciąganie są wg mnie ok - ale robię to na własną odpowiedzialność,jestem fizjoterapeutą i pracowałam z ciężarnymi kiedyś. Każdy przypadek jednak jest inny i być może w Twoim lekarz zalecając Ci leżenie uznał,ze to konieczne.

Do góry