reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jak Was czytam to dochodzę do wniosku, że lepiej żyć w nieświadomości tych wszystkich schorzeń, które mogą dopaść dzieciątka... zamartwiałabym się na amen. Wystarczy mi jak od czasu do czasu coś mnie nie tak zaboli i już mi się myślenie włącza :zawstydzona/y:

Mrowkaa próbowałaś zapisać się na te warsztaty "mamo to ja", o których któraś z dziewczyn pisała? U mnie są one już w poniedziałek i nie wiem czy jeszcze się załapię, ale mam problem z rejestracją :wściekła/y:

reklama
a ja bym bardzo chciała wiedzieć czy moje dzieciątko jest zdrowe..chciałabym odetchnąć bo i tak jestem spięta nic nie wiedząc..ale keidy ja się tego dowiem jak mój gin nic nie wspominał o genetycznym.. pewnie dopiero na połówkowym będę coś wiedziała...

Mrowkaa magnez odpowiada za wiele więcej rzeczy niż powszechnie się mówi m. innymi za nerwy obwodowe więc drętwienie palców u rąk, nóg,nawet tiki, od niedobrów może nas boleć głowa, możemy mieć problemy ze snem itd itd długa lista

secreto - to by się nawet zgadzało, bo oprócz tuków to miewam chyba wszystko ;-)

u mnie zaczął się drugi trymestr :) dziś trochę więcej energii mam - więc może jakieś super prządki w szafie zrobię. Poza tym od wczoraj podjęłam się misji - postanowiłam codziennie ćwiczyć:) więc zaraz zabieram się za codzienny zestawik ;-) na razie powolutku-bo jednak krwiak jest...a z lekarzem widzę się dopiero w piątek, ale powolutku trzeba rozgrzewać mięśnie bo od miesięcy nic nie robiłam...

Mrowkaa czy ty też masz krwiaka? przepraszam nie doczytałam wcześniej. Mnie lekarz kazał bezwzględnie leżeć nie rozumiem, wytłumaczysz?;-)

Mrowkaa próbowałaś zapisać się na te warsztaty "mamo to ja", o których któraś z dziewczyn pisała? U mnie są one już w poniedziałek i nie wiem czy jeszcze się załapię, ale mam problem z rejestracją :wściekła/y:
Tak,zapisałam się i dziś przyszedł mi mail z informacjami odnośnie programu warsztatów,miejsca i godziny spotkania. Kurcze...może odezwij się gdzieś do organizatorów,że masz problem z rejestracją...może to tylko problem techniczny,a może po prostu skończyły się miejsca:baffled: siasia s - zawsze możesz podjechać do Bielska - z Katowic to niecała godzinka drogi :) ja w Kato często bywam. Mieszkałam tam przez 5 lat i moja siostra mieszka tam na stałe. Poza tym mam tam super znajomych:-) Baaardzo polubiłam to miasto.

Mrówka, a napiszesz, co jest w programie o noszeniu w chustach? bo właściwie jedynie ze względu na ten punkt programu bym się może wybrała, bo resztę to właściwie musiałam sama przećwiczyć ;)

Kasiak, ja mam krwiaka, ale nie mam bezwzględnego nakazu leżenia. Zresztą nie byłoby to wykonalne ;) Mam się w miarę możliwości oszczędzać, nie dźwigać i nie współżyć.

ewa86 czy ten krwiak u Ciebie ma coś wspólnego z odklejaniem się kosmówki może dlatego u mnie takie zalecenie. Ja nie wiem czy moja Pani doktor tak przesadza czy to naprawdę poważne. Może ja się tak zamartwiam a to ustąpi tylko z czasem i na spokojnie.:confused:

reklama
Mrowkaa czy ty też masz krwiaka? przepraszam nie doczytałam wcześniej. Mnie lekarz kazał bezwzględnie leżeć nie rozumiem, wytłumaczysz?;-)
Ja właśnie słyszałam że bardzo często przy krwiakach lekarze zalecają leżenie, bo to podobno pomaga we wchłonięciu krwiaka- i ja o to pytałam dwóch lekarzy niezależnie...i obaj powiedzieli,że nie muszę leżeć-wręcz przeciwnie,że lezenie nic tu nie pomoże. Lepiej spacerować bo metabolizm i krążenie jest wtedy lepsze...że "co się ma wylać to i tak się wyleje". Ale nie należy się przemęczać, podnosić cięższych rzeczy i nie prowokować czynności skurczowej macicy (dostałam też luteinę na wszelki wypadek,ale wczoraj skończyłam ją brać),więc wiadomo - brzuszków nie wolno robić ani ćwiczeń powodujących duży wzrost ciśnienia tłoczni brzusznej. Ale np lekkie aerobowe rozgrzewki albo rozciąganie są wg mnie ok - ale robię to na własną odpowiedzialność,jestem fizjoterapeutą i pracowałam z ciężarnymi kiedyś. Każdy przypadek jednak jest inny i być może w Twoim lekarz zalecając Ci leżenie uznał,ze to konieczne.

Do góry