reklama
katrine
Fanka BB :)
Kotti bądźcie dzielni i pamiętajcie o dobrych myślach, to teraz bardzo ważne. Życzę Wam z całego serduszka żeby wszystko się ułożyło. Maluszek jest silny, może następne badania wykażą bardziej optymistyczne prognozy.
Też znam chłopczyka, który urodził się z poważną wadą serduszka oraz przełyku i żołądka i innymi, a teraz jest przewspaniałym, zdrowiutkim zerówkowiczem, czego i Wam życzę :*
ewa86 a Ty musisz być silna w tych pierwszych, trudnych dla Frania dniach! Jemu pewnie jest ciężej jak widzi Twoją smutną minę, czuje Twoje emocje i mu trudniej przychodzi rozstanie. Także życzę siły! Wiem, że to trudne bo widzę płaczące za drzwiami i w szatni mamy i babcie zaraz po tym jak zostawiają dzieci w sali.
A teraz pomyślcie o Paniach w maluszkach, gdzie taka dziesiątka płacze i im smutno...
Też znam chłopczyka, który urodził się z poważną wadą serduszka oraz przełyku i żołądka i innymi, a teraz jest przewspaniałym, zdrowiutkim zerówkowiczem, czego i Wam życzę :*
ewa86 a Ty musisz być silna w tych pierwszych, trudnych dla Frania dniach! Jemu pewnie jest ciężej jak widzi Twoją smutną minę, czuje Twoje emocje i mu trudniej przychodzi rozstanie. Także życzę siły! Wiem, że to trudne bo widzę płaczące za drzwiami i w szatni mamy i babcie zaraz po tym jak zostawiają dzieci w sali.
A teraz pomyślcie o Paniach w maluszkach, gdzie taka dziesiątka płacze i im smutno...
Mrowkaa
Kotti - bardzo czekałam na wieści od Ciebie. Bardzo Wam współczuję tych nerwów i stresu...ale jeszcze nie wszystko przesądzone! Wiem,że teraz czeka was czekanie, badania, wyniki...stres...ale przetrwacie razem ten ciężki czas. Bardzo, bardzo , bardzo życzę Ci żeby najgorsze jak najszybciej minęło i żeby wszystko było dobrze...Wierzę,że jeszcze się odmieni ten zły los i wróci do Was szczęście. Dzięki,że odezwałas się i czekamy na dalsze info- wszystkim nam bardzo leży na sercu Twoja sytuacja.
katrine
"Planszówki raczej opadają dzieci jeszcze ni potrafią dobrze liczyć, ale są fajne gry typu zręcznościówki. My mamy taka z bobrem ustawiasz tamę na niej bobra i musisz wysuwać tak kłody aby bóbr nie zleciał, super zabawa"
Z moich "pracowych" doświadczeń wynika, że dzieci właśnie uwielbiają planszówki. Ba, jeszcze lepiej takie ręcznie wykonane, nie tam z pudełka. Pionki z kinder-niespodzianki i frajda nie do opisania. Zdarza mi się też robić z dziećmi takie gry, więc polecam.
Choć to prawda, że wiele dzieciaczków na początku w ogóle nie zna zasad gry planszowej. Ale załapują baaaardzo szybciutko :-)
ewa86 fajne są gry logiczne granna np. kot i mysz, kamuflaż. Córa znajomych uwielbia, choć mogą być trochę trudne. Ja też uwielbiam w nie grać
Z moich "pracowych" doświadczeń wynika, że dzieci właśnie uwielbiają planszówki. Ba, jeszcze lepiej takie ręcznie wykonane, nie tam z pudełka. Pionki z kinder-niespodzianki i frajda nie do opisania. Zdarza mi się też robić z dziećmi takie gry, więc polecam.
Choć to prawda, że wiele dzieciaczków na początku w ogóle nie zna zasad gry planszowej. Ale załapują baaaardzo szybciutko :-)
ewa86 fajne są gry logiczne granna np. kot i mysz, kamuflaż. Córa znajomych uwielbia, choć mogą być trochę trudne. Ja też uwielbiam w nie grać
Nikusia82
KOTTI- PRZYTULAM CIĘ TAM MOCNO JAK TYLKO WIRTUALNIE SIĘ DA!!!
Nie wiem czy jesteś osobą wierzącą czy nie.... ale przeczytaj sobie o cudzie Glorii Marii Gloria Maria - cud życia, Jan Paweł II proces beatyfikacji
Ewa - Ty mówisz o 2 letnim synku jak ja wczoraj po odprowadzeniu mojej drugoklasistki mało się nie poryczałam Mam czasem wrażenie, że bardziej przeżywam każdy etap jej dorastania i edukacji niż ona sama.
U mnie dziś bardzo spokojna noc, nawet mi ciało nie drętwiało i jakoś tak wyleżałam do 6. Co do prezentów to ja też uwielbiam planszówki. Dzieciaki mają niezły ubaw, sporo myślenia, kreatywnością trzeba się wykazać.
MIŁEGO DNIA
Nie wiem czy jesteś osobą wierzącą czy nie.... ale przeczytaj sobie o cudzie Glorii Marii Gloria Maria - cud życia, Jan Paweł II proces beatyfikacji
Ewa - Ty mówisz o 2 letnim synku jak ja wczoraj po odprowadzeniu mojej drugoklasistki mało się nie poryczałam Mam czasem wrażenie, że bardziej przeżywam każdy etap jej dorastania i edukacji niż ona sama.
U mnie dziś bardzo spokojna noc, nawet mi ciało nie drętwiało i jakoś tak wyleżałam do 6. Co do prezentów to ja też uwielbiam planszówki. Dzieciaki mają niezły ubaw, sporo myślenia, kreatywnością trzeba się wykazać.
MIŁEGO DNIA
Mrowkaa
Nikusia82- drętwieje Ci ciało? kurcze...bo mi własnie lewa strona tylko cierpnie jak leżę- i zastanawiałam się czemu tak się dzieje...
Nikusia82, Mrowkaa ja też tak mam, że mi noga cierpnie, potem znowu ręka i jeszcze spać nie mogłam ostatnio bo miałam takie pulsowanie koło żebra.. natomiast wszystko to jest spowodowane zwiększonym zapotrzebowaniem na magnez przez kobiety w ciąży i sugeruje własnie niedobór magnezu. Wzięłam sobie wczoraj i dzisiaj tabletkę magnezu i już jest troszkę lepiej.. w Prenatalu, który biorę jest wszystko no ale właśnie magnezu nie ma.. a czasami mi się też kawę zdarza wypić i magnez się szybciej wypłukuje.
Dzisiaj mam kolejną wizytę u ginekologa i stwierdziłam, że nie wyjdę dopóki mi nie powie, że to chłopak hehe
Odebrałam wyniki morfologii i widać, że zmieniają mi się na takie "ciążowe" neutrofile do góry, eozynofile na dół i lekki spadek hematokrytu.. ale wszystko w ciążowych normach Szkoda, że TSH nie chce trochę zejść bo cały czas mimo brania Eutyroxu utrzymuje się na trochę ponad 2 a wolałabym, żeby było poniżej Hbs ujemny, żelazo, glukoza w normie.
Dzisiaj mam kolejną wizytę u ginekologa i stwierdziłam, że nie wyjdę dopóki mi nie powie, że to chłopak hehe
Odebrałam wyniki morfologii i widać, że zmieniają mi się na takie "ciążowe" neutrofile do góry, eozynofile na dół i lekki spadek hematokrytu.. ale wszystko w ciążowych normach Szkoda, że TSH nie chce trochę zejść bo cały czas mimo brania Eutyroxu utrzymuje się na trochę ponad 2 a wolałabym, żeby było poniżej Hbs ujemny, żelazo, glukoza w normie.
Ostatnia edycja:
Mrowkaa
malpawzoo - będzie zdrowe ale znam Twoje obawy- też się naoglądałam wiele złego. Na oddziałąch patologii ciąży i patologii noworodka - MASAKRA, to chyba na zawsze zmieniło moją psychikę. Od tamtej pory zostało mi w głowie prześwidczenie,że urodzenie zdrowego dziecka to chyba jakiś niewyobrażalnie cięzki olimpijski wyczyn...
secreto - dzięki za info. Ale czemu brak magnezu miałby spowodować drętwienie tylko jednej strony ciała? Poza tym myślałam,że jest odpowiedzialny raczej za skurcze mięśniowe... Widzę,że wolałabyś chłopczyka Ja z kolei wolałabym dziewczynkę-ale wiadomo, będzie co będzie :-)
secreto - dzięki za info. Ale czemu brak magnezu miałby spowodować drętwienie tylko jednej strony ciała? Poza tym myślałam,że jest odpowiedzialny raczej za skurcze mięśniowe... Widzę,że wolałabyś chłopczyka Ja z kolei wolałabym dziewczynkę-ale wiadomo, będzie co będzie :-)
reklama
Nikusia82
Mrowkaa, secreto - a widzicie dziewczyny...nie wzięłam pod uwagę faktu, że tego dnia kawusię sobie strzeliłam ... i zapewne magnez poszedł się...pikać. No ale sama na własną rękę magnezu brała nie będę Tym bardziej, że lista leków które łykam mnie przeraża ... więc spokojnie czekam. Dziś np. miałam już o niebo lepiej tyle, że znowu plecy zaczynają mi dokuczać... i ciągnie mnie znowu po obu stronach... małe jednak rośnie
Podziel się: