reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mrówka, a napiszesz, co jest w programie o noszeniu w chustach? bo właściwie jedynie ze względu na ten punkt programu bym się może wybrała, bo resztę to właściwie musiałam sama przećwiczyć ;)
Pewnie,u mnie te warsztaty są 10 września - czyli za tydzień we wtorek. Opiszę Wam jak to wyglądało i co mówili na poszególnych wykładach :-) Byłam już z resztą na jednym warsztacie gdzie było o tych chustach wspominane. Kobieta,która prowadziła sprzedaż chust uczyła jak dobrać właściwą dla siebie (bo one różnią się wieloma rzeczami-rozmiarem,tworzywem....) i uczyła jakją wiązać. Są różne sposoby noszenia dzieci-zależne również od wieku malucha.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :)
Zajrzałam tutaj już rano, ale nie miałam czasu żeby cokolwiek napisać. Przeczytałam wpis kotti i emocje wzięły górę. Łzy same płyną po policzkach gdy czyta się takie wiadomości. Świat w tedy staje na głowie.
Nie wiem co napisać. Kochana - musisz wierzyć w swoje dziecko, że wszystko jednak będzie dobrze. Serduszko będzie trzeba operować, ale może wada genetyczna będzie na tyle niewielka, że dzieciątko będzie w stanie żyć i rozwijać się normalnie. Ściskam Cię mocno kochana. Musisz być silna dla swojej kruszynki. Życzę Ci jak najlepiej.

jednak dzis nie jedziemy do Rudy Ślaskiej, zdecydowalismy sie prywatnie wykonac badanie w przyszla srode w krakowie. Wynik testu szybkiego bedzie juz w czwartek a dokladniejsze wyniki za okolo 3 tygodnie:(
jak ja to wytrzymam....? ;(

Kotti dasz radę, lepiej wiedzieć, jak już się wyjaśni to będziesz wiedziała na czym stoisz..........

a ja zrobiłam sos grzybowy, kluski slaskie sie gotują i bede jadła mniam mniam

Kotti będzie ciężko ale spróbuj sobie wmówić na siłę, że będzie dobrze bo Twój synek na pewno teraz już dodatkowego stresu nie potrzebuje. Zajmij się czymś przyjemnym, zrób coś dla siebie i myśl pozytywnie, ja wierzę, że tak tragicznie nie będzie. Wiem jednak, że niepewność to okropne uczucie, musisz jednak wierzyć w swojego synka! Przesyłam uśmiechy :tak::-):-):-)

Ja rano nie napisalam, co tam u mojego maluszka. Bylam wczoraj na usg genetycznym. Wszystko jest w porzadku :-D Ma juz 57,6 mm, a serduszko mu bije 161/min. Jeszcze nie wiemy czy to dziewczynka czy chlopczyk, bo nie chcialo pokazac hehe Ale bardzo ruchliwe bylo i chwilami ssalo swoj kciuk. Wszystko ma prawidlowo wyksztalcone a NT ma 1.3mm. Test Pappa mialam robiny dzis ale wyniki dopiero za 2-3 tygodnie, ale raczej powinno byc wszystko dobrze. Na moje przeziebienie i wogole dostalam znow l4. Bylam w pracy dwa dni i znow mnie nie bedzie 4 tygodnie :baffled: , no ale malenstwo teraz jest najwazniejsze! Jesli bede sie dobrze czuc to wroce na chwile do pracy w pazdzierniku :tak:
Dzis wieczorem jade jeszcze do swojej gin prywatnie. W sumie nie mam po co no ale lepiej do niej chodzic zeby miec kogos w szpitalu pozniej hehe

Ja tez sie zapisalam na te warsztaty mamo to ja tylko one sa podzielone na 2 grupy, albo na kobiety w ciazy albo na rodzicow juz i w tym dla kobiet w ciazy nie ma nic o noszeniu w chustach, moze jest cos dla rodzicow i ja tez dzisiaj dostalam maila z wszystkimi informacjami.

mamusia synka - Ja też mam brzuch większy od piersi. W ogóle to mi tak brzuch wywaliło już od 10 tygodnia. Ale teraz w ogóle nie rośnie.

Sama jestem cała zestresowana jutrzejszym USG. Nastrajam się cały czas pozytywnie. Bardzo pragnę, żeby maluszek zdrowo rósł i prawidłowo się rozwijał. Zauważyłam, że zawsze przed USG czuję się bardzo niepewnie. Tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze.

Piszecie o tym całym teście pappa. Ja nawet nie wiem co to jest i czy w ogóle to jest potrzebne? Jakoś nie chcę chodzić na dodatkowe badania i się stresować.

reklama
farfalla88 test pappa nie jest obowiazkowy. Jesli na usg genetycznym wyjdzie wszystko dobrze to nie jest potrzebny. On poprostu dokladniej okresla mozliwosci wystapienia chorob genetycznych. Ja go robilam tylko dlatego, ze moja gin go zleciala i nie musialam za niego placic, wiec sie nie przejmuj. On w sumie jest zalecany tak naprawde po 35 roku zycia, bo wtedy jest wieksze prawdeopodobienstwo wad.
I nie martw sie!!! Napewno bedzie wszystko dobrze!!!

mamusia synka mi uroslo to i to hehe Ani spodni nie moge dopiac ani ubierac starych stanikow... Ale pociesza mnie to ze mimo tego nie przybylo mi nic na wadze :-)

Do góry