reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

marcia
Ty jestes jeszcze mloda , z regoly proponuja chyba po 35r albo dobrowolnie, dlatego Ci z cora nic nie mowili:-)

co do daty badania-mi powiedziano, ze nie, bo i tak sie czeka na wynik i chyba bedzie wtedy jak usg, ale sie tym nie sugeruj- oni maja tu duzo badan inaczej;-) i w innych jednostkach, np badanie krwi i moczu nie musi byc naczczo??, zobaczymy, bo nie wiem, jak pozniej bedzie z badaniem cukru, w kazdym razie widocznie inne metody badan maja;-)

Ostatnia edycja:
reklama
czesc laski

ale kiepsko spałam wrrr
a tu trzeba się zbierać do przedszkola..............

Mnie implantacja bolała, cos mnie mocno zabolało i w pierwszej ciąży też........

muszę doczytac ale to dopiero jak Kurczątko odwiozę :-)

miłego dnia, u nas lało cała noc, teraz nawet słonko wyszło :-)

witam się porannie... u nas taki wiatri deszcz w nocy że mi całą suszarkę pełną ubrań wywaliło i zlało:wściekła/y: zaraz musze się ubrać i iść pozbierać pranie znów do płukanie i teraz wyniosę na strych..

ja nie wiem czy mnie coś zabolało przy implantacji.. nie zwracałam uwagi..tym bardziej że córa była chora na zapalenie ucha z pęknięciem błony bębenkowej to biegaliśmy po laryngologach...a mnie często coś boli byle kiedy to wiecie:)

wchodząc tu miałam nadzieję, że kotti coś już napisała...

mi gin nic nie mówił o tym usg co Wy macie.. pewnie zrobi mi 16.09 na wizycie i spr co ma sprawdzić i nawet mnie nie stresuje ani nic... wiem, że na pewno zleci mi 3/4d w połowie...zjadłam śniadanie i już mam ochotę by ze mnie wyparowało:baffled:

gratuluję miesięcznic i ślubów:)

Hej dziewczyny :)
U mnie piękna, jesienna pogoda. Taką lubię. W pracy dużo spokojniej. Lubię taki stan. Mimo to, czeka mnie dużo trudnych zadań do wykonania na dziś. Życzę wam miłego dnia :)

mlodamama21 - Masz jeszcze dużo czasu do tego USG. Ja mam zaplanowane dopiero na 13 tydzień i 6 dzień

Aga- nie no spoko. Wydaje mi się, że to indywidualna sprawa. Ja w 1 ciąży nie miałam pojęcia czego się spodziewać więc tak nasłuchiwałam, próbowałam sobie wyobrazić itd. Teraz po prostu wiem co czuję :tak: chociaż nie powiem sama w szoku jestem bo spodziewałam się takich właśnie łaskotań za jakieś 2 tyg.
Co do zagnieżdżenia...? mh.. no tu też można polemizować... ALE MNIE SIĘ wydaje mi się, że czuć taki moment?????No chyba ciężko jednak...chociaż przecież są dziewczyny co w tym dniu plamią bądź lekko na brązowo mają śluz zabarwiony i ten sławetny spadek temp. No ale to tak jak z ruchami malucha...indywidualna sprawa. Chciałabym już czuć maluszka dość regularnie przynajmniej wiedziałabym, że jest ok:tak:
Ja zagnieżdżenie czułam, ale nie skojarzyłam. Ciąża nie była planowana i byłam wtedy z córką na zabiegu wycięcia migdałków. Kłuło mnie coś w dole, a po chwili przeszło więc olałam, a głupia z Celinka miałam to samo, że nie skojarzyłam:-(
Nie znam się na tych statystykach. Ja nie robię tych testów i śpię przez to trochę spokojniej ;)

Co do ruchów, to Frankowe lubiłam, ale Nuśka to się tak wierciła, że aż mnie wszystko bolało. Jak poszłam rodzić, to tak szalała, że miałam kwadratowy brzuch. Lekarka uznała, że w życiu czegoś takiego nie widziała. Do dziś jej to wiercenie się zostało ;)
Celinka wierciła się jak szalona, aż brat się śmiał,bo mi brzuch skakał:-D A najśmieszniej jak miała czkawkę, o dziwo po porodzie w tych samych godzinach dostawała czkawki:-)
Mamusia obie spałyśmy kiepsko:-(
Młodamamo trzymaj się, jeszcze kilka tygodni i mdłości odejdą:-D
Kotti ??????
Marcia mamy podobna pogodę:wściekła/y::wściekła/y:

Celinka w przedszkolu, bluzkę może odzyskam popołudniu:wściekła/y:

Babygg, gratulacje i wszystkiego dobrego, mężatko :)

Mnie gardło już nie boli, za to dostałam paskudnego kataru, takiego zatokowego. W nocy chyba z 15 razy się budziłam, zeby się wysmarkać... Sama nie wiem, czy iść dziś na spacer, czy zostać jeden dzień w domu. W każdym razie jak mały pójdzie spać, to zrobię sobie inhalację z rumianku i soli.

Z resztą po południu i tak wychodzę z domu, bo wizyta :) Ale to szybko do tramwaju i z powrotem. Badania krwi wszystkie porobione i powiem Wam, ze piękne wyniki, ale w poprzedniej ciąży też tak było, ze miałam lepsze niż zazwyczaj. Hemoglobina nie przy dolnej granicy (lub poniżej), ale gdzieś pośrodku :) Może obejdzie się bez suplementacji.

Ewula na zatoki polecam inhalację z soli ale wdychasz ustami wydychasz noskiem, a i najlepiej nad zwykłym garem z wrzątkiem;-) Najlepszy jest Sinudafen kapsułki ale nie wiem jak w ciąży z nim, niby ziołowy, poniżej skład:
Ekstrakty z: kwiatów bzu czarnego 55 mg, kwiatów dziewanny 55 mg, ziela werbeny 50 mg, kwiatów lipy 15 mg, liści Andrographis paniculata 15 mg (w tym 98% andrografolidów 14,7 mg), liści mięty pieprzowej 10 mg.

dzień dobry :tak:
KOTTI- PISZ DO NAS BO CZEKAMY NA WIADOMOŚCI, MYŚLAMI WCIĄŻ Z TOBĄ KOCHANA I MALUCHEM!!!!!!
U nas młoda odwieziona do szkoły...boszzzz jakoś cicho:confused::sorry2:... No ale tylko do 11:40. Ja dziś miałam mega kiepską noc, cały czas bolały mnie nogi tak jakby mi drętwiały. do tego spać nie mogłam...masakra. ALE apetyt cholera mam no :crazy:
Ewa - no ja tak samo takie na zewnątrz ewidentnie w 18 tyg, teraz w środku już no ale w sumie to już 14 tydz tak. Tz 2 dzień 14 tygodnia...o :happy2:...więc mały może fikać tam... na zdrowie :happy2:. Córeczka moja ukochała wiercenie ok 5 rano jak tatuś do pracy wstawał i jechał.... młodego teraz też czuję w sumie nocą i nad ranem,... ciekawe jak później :confused:
Marcia- nie ma co porównywać. Po pierwsze program masz z 2009 r gdzie normy mogły być inne. Najważniejsze, że wynik na prawdę OK!!!
Aga- a no właśnie, mam nadzieję, że Dominiś grzeczny będzie i niczym się tam okręcał nie będzie :tak:
EWULA- film rewelacja.... aż pokażę meżowi dzisiaj, ALE MUZYKA WYMIATA....REWELACJA :tak:
Ozila- pewnie, że pamiętamy :tak: gratulacje 11 tyg. No i bicie serducha niezapomniane przeżycie prawda ?:tak:
U nas lało całą noc :baffled: a teraz masakrycznie zimno, wieje i zaraz pewnie padać będzie a ja pranie zrobiłam.ehhhh. Trzeba bedzie suszyć na strychu:baffled:
jAGNA- WITAM W GRUPIE SŁABO ŚPIĄCYCH
ewula- &&&&&&&&& za wizytę!!!
małpawzoo-
ja mam lekarza dobre 80 km od domu w jedną stronę, dobrze że lab zaledwie 7 km...bo bym chyba zbankrutowała na dojeżdżaniu na te wszystkie badania :baffled:
LECĘ BO pralka piszczy.... MIŁEGO DNIA

reklama
witam z rana:-)
marcia
u mnie mowili ze najlepiej w tym samym dniu,ale mozna do 3 dni roznicy
ewula moze zostan lepiej w domku i wracaj do zdrowia;-)
ozila gratuluje 11 i udanej wizyty:-)
farfalla ja tez uwielbiam taka pogode:-)znienawidzilam lato w tym roku
dziewczyny od 3 dni: wsaje siku co 1-1,5godz. wczesniej moze raz na cala noc:-( tez tak macie?

Ostatnia edycja:
Do góry