reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

ewa - tak, mnie ciąża też nie oszczędza, pisałam o tym. Całodniowe mdłości, wieczorne wymioty i kombinowanie, co przejdzie mi przez usta. Ciągle chudnę. To co napisałam napisałam w tym kontekscie, że jak czytam te wszystkie potrawy przez was wymieniane, lub wasze dolegliwości to czuję się jeszcze gorzej. Dziwię się, że wy możecie tak spokojnie to pisać i czytać. Tylko o to mi chodziło.

reklama
Nikusia brzuch to mnie swędzi 24 na dobę, nawet balsamy nie pomagają:-( Mam z ziaji na rozstępy i g.. pomaga:-( A cycki mi rozsadzi takie nabrzmiałe:wściekła/y:

Jagna co do balsamów przeciwko rozstępom to chyba najlepszy ten z musteli jest tylko pierońsko drogi ja go w poprzedniej ciąży stosowałam i spisał się rewelacyjnie teraz jeszcze nie kupiłam ale chyba będę musiała się jakoś szarpnąć na niego. Na razie stosuje z nivea granatowy balsam pod prysznic i zaczęłam palmers balsam na rozstępy bo był w dobrej cenie w super pharm.

Tu jest link do tego balsamu http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=30393

A Jagna wydaje mi się że w rossmanie na półce ze smarowidłami dla kobiet w ciąży widziałam coś co miało zmniejszać swędzenie brzucha może sprawdz.

Ostatnia edycja:
Ja mam zdanie, że jeśli mamy skłonność do rozstępów plus dużo przytyjemy w ciąży, skóra będzie nam się rozciągać to czybyśmy nie smarowały się kremem za 100 zł czy oliwką za 5 zł to i tak rozstępy będą..możemy tylko sprawić, że mogą być mniej widoczne i skóra fajniej będzie wyglądać. Też stosuje Palmersa + oliwką z rossmanna mi P brzuch od czasu do czasu masuje.. właśnie żeby skóra ładniej wyglądała. Ale co do rozstępów nie mam złudzeń jak mają być to będą.

Kotti trzymam kciuki :)

Ja znowu wyczytałam, że w ciąży można używać kremów z niewielką dawką kawasów (myślę tu o serii effaclar z LP), które działają powierzchniowo i nie wnikają głębiej. Mam zamiar jeszcze trochę wspomóc swoją twarz mimo, że już trochę lepiej wygląda.. ale mam jeszcze trochę bolących pryszczy i strasznie mnie to drażni. A wy używałyście kosmetyków z tej serii?

I znowu mnie dręczy krem z pomidorów :|

Ostatnia edycja:
Hejka

Secreto co do rozstępów to jestem tego samego zdania co Ty, niestety dla mnie :-) ale i tak kocham swoje rozstępy bo i mam inne wyjście ??? :-)

Byłam dziś robić badania krwi i moczu. Powiem Wam że wczoraj miałam mega stres czy nie zapomnę nasikać, czy zdążę nasikać czy głód mnie nie powali. Po północy na wszelki wypadek poszłam się wysikać i zjadłam jeszcze kanapkę :-) i jakoś przetrwałam do badań. I mimo że chodzę prywatnie to moja Pani gin zarejestrowała mnie w poradni K i dostałam skierowanie na wszystkie badania na NFZ (z tego co zauważyłam to na HIV, toxo, HBV czy HCV, nie pamiętam reszty). Jedno mnie tylko zdziwiło, że tak mało krwi mi pobrała laborantka (jedną strzykawkę) hm... mam nadzieję że starczy do zrobienia tych wszystkich badań.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia i dobrych wiadomości na wizytach.

Mnie dzis na maxa muli :-( a do Kurczaka przyszla 5 dzieci z podworka i łeb mi pęka, i siedze zblazowana :-( i czekam az rodzice dzieci ich zawołaja :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja po pracy,az skacze z radosci na sama mysl ze jutro tylko 3 godziny i do domku :)
Wkoncu w miare normalny weekend bedzie.

Nikusia daj sobie spokoj z powrotem,Odpoczywaj i korzystaj z wolnego czasu poki mozesz, pozniej wkoncu i tak bedziesz musiala wrocic do pracy,wiec poki co ciesz sie ciaza.
I gratuluje synusia :) ciekawe czy sie juz nie zmieni

Kotti Trzymam &&&&&&& za wizyte. Napewno bedzie wszystko dobrze,
Tak zdjecie przy suwaczku to moja corcia :) Dziekuje.

Pogoda ladna sie zrobila wiec chyba skoczymy na spacerek.
Moze zajrze jeszcze wieczorkiem a jak nie to jutro.

reklama
Do góry