reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

ada super, że u ciebie wszystko dobrze, zobaczysz niedługo zobaczysz dwie kreseczki, zanim się obejrzysz. Trzymam kciuki, wszystkiego naj!
Nikusia82 super wieści! :-)gratuluję chłopczyka! A lekarz mówił na ile % to pewne? Wobec tego co napisałaś i ja ci wybijam z głowy pomysł z powrotem do pracy:tak:. U mnie w pracy tylko jedna osoba jest lojalna wobec mnie i innych, reszta to fałszywe raszple:wściekła/y:. Ja na pewno nie wrócę, bo i po co, wiem że nikt mi za to nie podziękuje a mało tego nawet nie będą zważać na mój stan. Aż się wkurzyłam jak czytałam co napisałaś!
kotti &&&&&&&&&&&&
Jolcia współczuje, jeszcze do tego wszystkiego ta szyja ......:-(
Mamusia synka ciekawe co to za uczucie, na pewno coś wspaniałego, super, ciekawe kiedy ja coś zacznę czuć, wiem że muszę jeszcze poczekać......
jagna takie panienki to zawsze wiedzą najlepiej, ja też nie znoszę takiego zachowania.

Ja dzisiaj ogarnęłam prawie całe mieszkanie, ale się wymęczyłam. W niedziele mamy imprezę, bo mój małżonek ma 30 urodziny, a że jutro po południu idziemy na imprezę ,,firmową" to będzie mało czasu na przygotowania. To ja już życzę wam miłego i spokojnego weekendu, bo pewnie do poniedziałku nie zajrzę.

reklama
Odebralam wyniki i igm rozyczki ujemne, HBS antygen ujemny glukoza na czczo 78 po 2 h po obciazeniu 121, czyli ok ale w moczu wykryto dosc liczne nablonki wieloboczne co to moze znaczyc?

mamusia synka smerania są super:-D mi też się wydaje że coś czuje ale to chyba za wcześnie.

Monisia moja mama ma termomiks i na początku dużo korzystała teraz od czasu do czasu ale z tego naprawdę fajne i zdrowe rzeczy wychodzą a dla dzieci zupki super się robi takie przecierowe.

Jolcia to w ten sam dzień mamy wizyty tylko ja u mojej gin mam 4 a 5 mam u jej kolegi usg, oj już bym chciała być po i wiedzieć co i jak.

Jagna jak się słucha historii o takich mamuśkach to nuż się człowiekowi w kieszeni otwiera nie dziwię się że uciekłaś.

Mamusia synka ja to samo mam z bólem głowy ale u mnie tak ostatnio codziennie zwłaszcza popołudniu tak ok 17 się zaczyna i mam już tego dosyć dobrze że o tej godzinie mąż już w domu jest i jak coś to z młodym się pobawi i da kolację.

Cytuje ze stronki: Co może niepokoić w badaniu ogólnym moczu – osad moczu | dolinabiotechnologiczna.pl
"Nabłonek jednowarstwowy płaski składa się z dość dużych spłaszczonych, wielobocznych komórek o centralnie położonych jądrach. Ich pojawienie się w moczu może być wynikiem złuszczania się nabłonka płaskiego dystalnej części cewki moczowej lub kontaminacji ze skórą. Prawidłowo występują w moczu w niewielkiej ilości. Czasem obserwuje się zwiększenie ich liczby u kobiet w pierwszym trymestrze ciąży lub przed okresem menstruacyjnym. Wzrost ich liczby obserwuje się również w stanach zapalnych miejsc, które pokryte są tym nabłonkiem (głównie zapalenie cewki moczowej)."

Jaspis - dzięki tak mówił, że na 80 %. Więc to dużo. Ale skoro wszyscy troje od razu widzieliśmy chłopaka to pewnie chłopak :-)
Widzisz ja mam sporą grupę kolegów w pracy. Nasz zespół to ok25 osób...i nie wszystkie takie chamskie...Ale zrobiło mi się przykro :-(
Jagna - :szok::szok::szok: co za jakaś istota....bo chyba nie człowiek. MASAKRA!!!!
Marcia - a czemu tak wcześnie robiłaś z obciążeniem???Bo chyba taki test się później robi. Ja teraz samą glukozę robiłam.

Nikusia, ja jestem chuda i pozbywałam się z szafy takich fajnych młodzieżowych ciuszków, oddalam dla tej starszej, to matka w nich łazi. Ciuchy na 36-38, a ona ma z 44 rozmiar jak nie więcej;-)
Marcia no problem, mnie też to interesowało:-D

hej laleczki..nie pisze bo leże bo mnie boli! i wgl nie mam sił nawet myśleć bo się martwię dziś cały dzień.. przeszło na pare h i znów mnie boli takimi falami.. wrr...

ja na rozstępy kupiłam olejek eucerin i nawet te co mam mi zjaśniały.. więc chyba jest ok.. smaruje centralną część brzucha uda i za kolanami.. reszta zwykłym balsamem...

gratuluje syneczka!!!!

ja to wgl jestem najlepsza bo nie wiem co chce mieć:D

chyba Was już nie doczytam...mała po mnie skacze..ehh.. tak 15 min dla siebie mi sie marzy..

reklama
Dobry wieczór,
wracam do Was po 5 dniach pobytu w szpitalu. W sobotę wieczorem dostałam krwawienia, przestraszyłam się okropnie i wylądowaliśmy na patologii ciąży, z dzidzią ok miałam krwiaka i odkleja mi się kosmówka, krwawienia w tej chwili ustało ale mogą się powtórzyć. Dostałam duphaston, no spę i magnez. Na razie ok. Pozdrawiam Was, jak odpocznę poczytam.

Do góry