reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mrowka, ja mam ostatnio fazę na puszkowe żarcie :) Dostałam od Mamy jakieś w słoiczkach mielonki, podobno nie taki syf jak w sklepach, bo z dobrej masarni :D I już ich nie ma ;)

U mnie dziś "paprykarz" na obiad, ale ja tak nazywam takie danie:
* podsmażona cebulka + podsmażone filety z kurczaka pokrojone w kostkę
* zalane bulionem (0,5 litra) + pomidory z puszki lub świeże krojone - i to się dusi do miękkości mięsa
* na koniec pokrojona jedna papryka do środka dla smaku
I to jemy z zieloną sałatą i bagietką. Mniam :D

reklama
Mrówka padłam:-D:-D Super że możesz coś jeść.
Ja dziś na obiadek zjadłam 4 kawałki dorsza z surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki mi śmierdziały:szok:

Na placu dostałam prawie apopleksji przez moje dziecko, tak dziś marudziła, ryczała i świrowała:wściekła/y: A wszystko przez jedną dziewczynkę, szlak mnie trafia jak ją widzę:wściekła/y:

:wściekła/y::wściekła/y:No i się doczekałam.. wyszłam z tego gabinetu bardzo zniesmaczona.. pani doktor z wielką łaską dała mi skierowanie na morfologie, glukozę, żelazo, Hbs i TSH, ciągle powtarzając co ona wpisze w kartę skoro jestem zdrowa? No to jej powiedziałam, że przecież zdrowi ludzie od czasu do czasu powinni sobie zrobić badania kontrolne Bałam się jeszcze poprosić o sód i potas bo atmosfera ciężka była . Stwierdziła, że ginekolog powinien mi dać skierowanie.. na to ja znowu, że ostatni raz badania w poz robiłam z 6 lat temu a przecież płacę składki... więc usłyszałam tekst, że to nie do końca płacę za badania ;/? no masakra czułam się jak złodziejka co najmniej żenada ! Wyniki badań będę musiała odebrać od tej lekarki... skserować i oddać.. Nie wiem co w przychodni jeszcze robi lekarka, która ma ponad 75 lat :| U Was też się tak trzeba prosić?

Ostatnia edycja:
Co za lekarz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dziś koleżankę wkurzyli, zdjęli jej synkowi gips, prześwietlili, kości nie zrośnięte do końca, a oni z tekstem, że dziecko ma uważać na rękę:szok::szok: Jak 6 latek pełen energii ma uważać

No na prawdę niektórzy nie powinni być lekarzami.. Mój mąż miał w styczniu nogę w gipsie.. miał paskudne złamanie z przemieszczeniem w kostce i poszliśmy do jednego lekarza (prywatnie), który kazał mu sobie kupić ortezę w poleconym przez niego sklepie i chodzić na tej nodze.. mnie to trochę zaniepokoiło bo jak orteza i chodzenia na złamaniu z przemieszczeniem?? :eek: Pokazałam zdjęcie ortopedzie u siebie w pracy i kazał jak najszybciej założyć normalny gips i broń boże nie stawać na tej nodze ! Noga była wręcz do operacji, ale okazało się, że jest trochę za późno i noga się powoli zrasta. Więc masakra idzie się do lekarza i myśli się , że pomoże a tu nic.

secreto ja kiedyś poprosiłam o skierowanie na ft3,ft4 i tsh, jak mnie baba objechała ( i nie była stara) ze po co przyszłam, ze chyba jestem niepoważna ze chciałam skierowanie ( a do lekarza chodzę raz na ruski rok) :-( i ze wogole dupe jej zawracam i była bardzo niemila :-( ale moje składki są dobre tylko ja jako pacjentka jestem niedobra bo śmiem coś chcieć :-( ja juz nie chodze tam, nosze sie z zamiarem zmiany przychodni..............tylko nie wiem czy zmiana cos da......

Wiecie ja zmieniłam pediatrę młodej, bo jak się okazało że ma łuszczycę, to poprzednia pediatra bała się ją dotknąć. a dermatologa mam prywatnie w Międzyrzeczu jakieś 100km od nas, bo tu dermatolodzy mówią na łuszczycę skaza białkową i wszystko jet alergią:wściekła/y:

mamusia synka ja już sama nie wiem .. ogólnie ft3 i ft4 może tylko na nfz dać endokrynolog ale TSH jest podstawowym badaniem, które lekarz z pozu powinien normalnie zlecić... przecież nie prosi się o badania co 2 tygodnie? A oni za to nie płacą, więc nie rozumiem w czym problem? Jak rano miałam niskie ciśnienie tak teraz mi się zdecydowanie podniosło.. Morał taki nie masz pieniędzy, albo chcesz oszczędzić to można spadać :/:wściekła/y: A na wizyty u ginekologa, witaminy, badania idą niesamowite pieniądze, a gdzie inne wydatki? i jak tu rodzić dzieci? ja się nie dziwie, że małżeństwa się nie decydują na liczne potomstwo bo system nie ułatwia..i jeszcze teraz tak dowalili z tym becikowym .. wszędzie kłody pod nogi

secreto tylko ze to było w 2009 roku a wtedy jeszcze mogli wydawać skierowania, potem w 2010 poszłam po skierowanie do por. chirurgicznej bo chciałam usunąć sobie znamię i potem w 2012 roku jak miałam duszności w klatce ale to bylo po śmierci mamuni, stres mnie zażarł :-( i wiecej w tej przychodni nie byłam.......

reklama
Nie rozumiem tego najlepiej nie chorować i nie mieć nic do czynienia z służbą zdrowia. Zresztą to temat bardzo szeroki np. zniesienie dofinansowania na leki dla chorych na SLA.

Do góry