reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mrowka, ja mam ostatnio fazę na puszkowe żarcie :) Dostałam od Mamy jakieś w słoiczkach mielonki, podobno nie taki syf jak w sklepach, bo z dobrej masarni :D I już ich nie ma ;)

U mnie dziś "paprykarz" na obiad, ale ja tak nazywam takie danie:
* podsmażona cebulka + podsmażone filety z kurczaka pokrojone w kostkę
* zalane bulionem (0,5 litra) + pomidory z puszki lub świeże krojone - i to się dusi do miękkości mięsa
* na koniec pokrojona jedna papryka do środka dla smaku
I to jemy z zieloną sałatą i bagietką. Mniam :D

reklama
Mrówka padłam:-D:-D Super że możesz coś jeść.
Ja dziś na obiadek zjadłam 4 kawałki dorsza z surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki mi śmierdziały:szok:

Na placu dostałam prawie apopleksji przez moje dziecko, tak dziś marudziła, ryczała i świrowała:wściekła/y: A wszystko przez jedną dziewczynkę, szlak mnie trafia jak ją widzę:wściekła/y:

:wściekła/y::wściekła/y:No i się doczekałam.. wyszłam z tego gabinetu bardzo zniesmaczona.. pani doktor z wielką łaską dała mi skierowanie na morfologie, glukozę, żelazo, Hbs i TSH, ciągle powtarzając co ona wpisze w kartę skoro jestem zdrowa? No to jej powiedziałam, że przecież zdrowi ludzie od czasu do czasu powinni sobie zrobić badania kontrolne Bałam się jeszcze poprosić o sód i potas bo atmosfera ciężka była . Stwierdziła, że ginekolog powinien mi dać skierowanie.. na to ja znowu, że ostatni raz badania w poz robiłam z 6 lat temu a przecież płacę składki... więc usłyszałam tekst, że to nie do końca płacę za badania ;/? no masakra czułam się jak złodziejka co najmniej żenada ! Wyniki badań będę musiała odebrać od tej lekarki... skserować i oddać.. Nie wiem co w przychodni jeszcze robi lekarka, która ma ponad 75 lat :| U Was też się tak trzeba prosić?

Ostatnia edycja:
Co za lekarz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dziś koleżankę wkurzyli, zdjęli jej synkowi gips, prześwietlili, kości nie zrośnięte do końca, a oni z tekstem, że dziecko ma uważać na rękę:szok::szok: Jak 6 latek pełen energii ma uważać

No na prawdę niektórzy nie powinni być lekarzami.. Mój mąż miał w styczniu nogę w gipsie.. miał paskudne złamanie z przemieszczeniem w kostce i poszliśmy do jednego lekarza (prywatnie), który kazał mu sobie kupić ortezę w poleconym przez niego sklepie i chodzić na tej nodze.. mnie to trochę zaniepokoiło bo jak orteza i chodzenia na złamaniu z przemieszczeniem?? :eek: Pokazałam zdjęcie ortopedzie u siebie w pracy i kazał jak najszybciej założyć normalny gips i broń boże nie stawać na tej nodze ! Noga była wręcz do operacji, ale okazało się, że jest trochę za późno i noga się powoli zrasta. Więc masakra idzie się do lekarza i myśli się , że pomoże a tu nic.

secreto ja kiedyś poprosiłam o skierowanie na ft3,ft4 i tsh, jak mnie baba objechała ( i nie była stara) ze po co przyszłam, ze chyba jestem niepoważna ze chciałam skierowanie ( a do lekarza chodzę raz na ruski rok) :-( i ze wogole dupe jej zawracam i była bardzo niemila :-( ale moje składki są dobre tylko ja jako pacjentka jestem niedobra bo śmiem coś chcieć :-( ja juz nie chodze tam, nosze sie z zamiarem zmiany przychodni..............tylko nie wiem czy zmiana cos da......

Wiecie ja zmieniłam pediatrę młodej, bo jak się okazało że ma łuszczycę, to poprzednia pediatra bała się ją dotknąć. a dermatologa mam prywatnie w Międzyrzeczu jakieś 100km od nas, bo tu dermatolodzy mówią na łuszczycę skaza białkową i wszystko jet alergią:wściekła/y:

mamusia synka ja już sama nie wiem .. ogólnie ft3 i ft4 może tylko na nfz dać endokrynolog ale TSH jest podstawowym badaniem, które lekarz z pozu powinien normalnie zlecić... przecież nie prosi się o badania co 2 tygodnie? A oni za to nie płacą, więc nie rozumiem w czym problem? Jak rano miałam niskie ciśnienie tak teraz mi się zdecydowanie podniosło.. Morał taki nie masz pieniędzy, albo chcesz oszczędzić to można spadać :/:wściekła/y: A na wizyty u ginekologa, witaminy, badania idą niesamowite pieniądze, a gdzie inne wydatki? i jak tu rodzić dzieci? ja się nie dziwie, że małżeństwa się nie decydują na liczne potomstwo bo system nie ułatwia..i jeszcze teraz tak dowalili z tym becikowym .. wszędzie kłody pod nogi

secreto tylko ze to było w 2009 roku a wtedy jeszcze mogli wydawać skierowania, potem w 2010 poszłam po skierowanie do por. chirurgicznej bo chciałam usunąć sobie znamię i potem w 2012 roku jak miałam duszności w klatce ale to bylo po śmierci mamuni, stres mnie zażarł :-( i wiecej w tej przychodni nie byłam.......

reklama
Nie rozumiem tego najlepiej nie chorować i nie mieć nic do czynienia z służbą zdrowia. Zresztą to temat bardzo szeroki np. zniesienie dofinansowania na leki dla chorych na SLA.

Do góry