reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Frower, Nie no zgrywa się prawie idealnie - termin o miesiąc wcześniej, ale poprzednio brzuszek był mniejszy na tym etapie :p

Monisia, u mnie też dresy rządzą, mam nawet jedne, które nadają się na wyjście z domu :)

Moniqa, super, ze tak szybko dali Ci odpowiedź, a jeszcze lepiej, ze trafiłaś na dobrego lekarza.
Potwierdzam, ze młodzi bardziej się starają. Kiedyś miałam operację kolana i na prawdę gościu się starał, przyjeżdżał w weekend "po cywilu" do szpitala i sprawdzał jak się mają jego pacjenci.

reklama
Dresy to podstawa, ja kupiłam jedne na wyjście:-D
Kuwa 2 miesiąc nie wiem gdzie płacić za śmieci. A jeszcze właśnie się dowiedziałam z wiadomości, że muszę iść do urzędu miasta, a co ze spółdzielnią. Zaraz się okaże, że będę musiała kary płacić:wściekła/y::wściekła/y:

No i ja już też po wizycie
maleństwo ma się dobrze ale zbytnio nie chciało dać się zmierzyć siedziało na pupie i za nic nie chciało się wyprostować .
Po jakiś 5 minutach udało się pomierzyć i ma 7 cm :-D machało rączkami i wkładało paluszki do buźki co chwilkę otwierało buzie i lekarz powiedział że pije wodę. Następna wizyta za miesiąc chyba że się coś będzie działo co mnie zaniepokoi to mam przyjść wcześniej. Wyniki z badań super wszystko ok na kolejną wizytę mam zrobić tylko mocz. Dziś mój też był na usg dumny tatuś córka troche mniej zainteresowana ale wydaje mi się że może nie bardzo widziała na monitorze maluszka jedynie jak lekarz jej pokazał główkę to wiedziała gdzie patrzeć ale dumnie stała i patrzyła

Nikaa- no to gratulacje :-)
My młodą zabierzemy może na połówkowe, będzie już więcej widać. O ile będzie chciała.
Ja dresy też mam takie wyjściowe jedne, a dziś dostałam w spadku kolejne fajne spodnie ...więc spokojnie 4 pary przejdą :happy2:

Super wieści z wizyt:)
U mnie rzygajaco:( fatalnie się czuje, nie mam apetytu na nic, wszystko mi okropnie śmierdzi :/ co zjem wypije po paru minutach ląduje w toalecie :( nawet napoje soki woda są bleee... Wniosek nie jeść nie pić :( wiem muszę pić aby się nie odwodnic... bleee:(

Nikusia super:-D:-D
Jolcia zimną wodę spróbuj pić
Ja Celinkę tez zabiorę na połówkowe.
A mam pytanie to usg genetyczne jak robią dopochwowo czy przez brzuch???

Dziewczyny wróciłam z USG tego genetycznego na które dostałam skierowanie od "młodego" (tak będę go nazywać, by nie mylił się z tym "szpitalnym" ;-))
Zdziwiło mnie, że to pełne badanie genetyczne (czyli to co należy się po 35 roku życia). "Mlody" coś napisał na skierowaniu i zrobili pełne. Krew oddana, badanie dobre 30min, bo dzieciątko uparcie nie chciało się odwrócić :-D Wyniki dostanę jutro na @ Chciał nam nawet podać płeć, ale stwierdził że kiepsko widać. Mówi, że może to być pannica, ale nie powie nam tym razem na pewno. Zresztą nie liczyłam na to... W ogóle nie liczyłam na takie badanie po przygodach z szpitalem :-D
Na do widzenia dostaliśmy prezent. Jakieś próbki kremów, płynów do prania i płukania, wkładek poporodowych i gazet. A i jeszcze była butelka AVENT.

Widzę, że i Wasze wizyty owocne.
Mrowkaa
widzę, że masz przeboje jak ja z szpitalnym ginem :baffled: Dobrze, że chociaż nie usłyszałaś jak ja, że "badania krwi są tanie i możesz sobie sama zafundować"

Jagna25 ja dziś miałam przez brzuch.

Mrowka, ja miałam podobnie z lekarzem na nfz. Zero skierowań i niewykrycie krwiaka :/ Do kitu.

Co do dresów, to polecam spodnie do pilatesu z decathlona! Ją mega wygodne, mogłabym w nich chodzić 24 godziny na dobę :D I na ciążę się też nadają, a i potem będą do użytku :) Na górze gumka i sznurek, na dole gumki ściągające, przyjemny lejący, zimny materiał.
Ja mam takie: Spodnie dresowe DOMYOS - Odziez damska fitness Taniec, Gimnastyka - Decathlon

reklama
Moniqa super że się udało z badaniem i że dzieciątko oki. Ja dostałam ostatnio pampersy, chusteczki i gazety. W pierwszej ciąży dostałam nawet album pierwszego roczku dziecka:-D
Dzięki dziewczyny, bo maż chce iść, ale powiedział, że jak "dowcipnie"(jego tekst) to nie chce.
Ewa ja kupiłam podobne na targu za 25zł:-D

Do góry