reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jagna, na pewno przez brzuch :) Dopytywałam ostatnio, bo chcę Franka zabrać, a on już za duży na takie bardziej hardkorowe klimaty ;)

A co do dresów, to wierzę, że podobne, ale ja się już nauczyłam, że co tanie, to drogie ;) Cudów nie ma - nie da się za 1/3 ceny zrobić takiego samego produktu. No chyba że się za markę dopłaca ;) A te raczej "bezmarkowe". Ja kupuję dresy raz na 10 lat, więc się szarpnęłam ;)

reklama
a ja nie mam żadnych dresów :-) nie nosze takich rzeczy :-) mam gietry hihihih ale widzę ze fajne spodnie są dla dzieci może cos Kurczakowi bym wybrała :-)

Hej dziewczynki :-)
udało mi się was doczytać w końcu po weekendzie który był dla mnie ciężki... wczoraj był pogrzeb cioci... mam wyrzuty sumienia bo nie poszłam na niego... nie czułam sie na silach poza tym z nerwów skacze mi ciśnienie. był za mnie mój mąż, kochany facet zajął się wszystkim, jestem mu bardzo wdzięczna. :-)

co do Waszych rozmow o NFZ to niesamowite że tak szybko odpisują na maile hihi ;-) ale fakt jest faktem że przy świadczeniach stomatologicznych obowiązują okropne limity... tak jak któraś wspominała o kamieniu na zębach... zgroza bo można mieć zdjęty kamień tylko raz na 12 miesięcy... najgorsze że jak człowiek zmieni lekarza i nie ma swojej karty to drugi może dublować świadczenia. nie wiem jak jest w ginekologii ale dopytam u siebie i jak coś się dowiem to wam napisze :-) wiem jedno że mogą się przyczepić jeśli będziemy chodzić na wizyty na nfz do różnych lekarzy tego samego dnia :-) bo wtedy sie wizyty zdubluja.

co do wózka.... to powiem ze podziwiam was hihi jesteście takie zorientowane.... ja to zupełnie noga w tym temacie wydawało mi sie ze kupię coś na allegro patrząc na wygląd a tu zonk.... muszę się trochę bardziej zaglebic w ten temat :-) dzięki wam będę bardziej zorientowana dziękuje :-*

witam nowe marcówki :-)

Witam
Ja też już po wizycie na której miałam to dokładne usg (między 12 a 14 tc) - zdjęcie wklejone. Wszystkie narządy rozwijają się ok. Dzidziuś zdrowy co nas bardzo ucieszyło, bo nerwy były niezłe. W piątek badania krwi i moczu (od pani doktor do której chodzę prywatnie, ale skierowanie dostanę od niej z poradni K na NFZ więc darmowe). Aha i jeszcze dostałam dziś receptę na HEVIRAN na tą moją opryszczkę (wrrr).
Gratuluję dziewczyny dobrych wiadomości na wizytach. Pozdrawiam serdecznie.

Jagna, ja sobie uświadomiłam, że poprzednie dresy kupiłam w 2001 roku za 20 zł ;) Ale nie chcesz wiedzieć, jak wyglądały pod koniec życia ;) No i to były takie klasyczne dresy z "dresu", a te są taaaakie przyjemne :D
I może kiedyś mnie zmobilizują, żeby pójść na pilates ;P

Mamusia, o decathlonie mówisz, że fajne spodnie dla dzieci? Ja zaczynam uwielbiać ten sklep :) Kupiłam Frankowi kapcie do przedszkola (opisane jako butki do biegania dla dzieci, miękkie takie, że się da je zwinąć w rulon, wygodne niesamowicie), zimówki tam miał raz kupione, dresy czy getry dla siebie tylko tam już kupuję. Getry przynajmniej się nie rozciągają, nie prują, nie kurczą, nie przecierają.

Ja też uwielbiam decathlon, szkoda tylko że najbliższy albo w Lublinie (250 km) albo w Krakowie (250 km). My polecamy buty trekingowe, polary, spodnie trekingowe marki Quechua.

witam wieczorową porą.
Jakoś nie mogę się zebrać do pisania brakuje czasu jak u mamy jestem to korzystam ze mi z młodym ktoś zostanie i wypadam na miasto (dziś była to super pharma i przy szalałam bo jakieś dwa dni mega promocji są dziś i jutro), a le dziś non stop ból głowy nie dawał mi poszaleć och bardzo czekam kiedy to przejdzie bo ostatnio niemal dzień w dzień boli.

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt!!!!

Jak czytam o waszych przejściach z lekarzami na NFZ to cieszę sie z mojej sprawdzonej przy pierwszym dziecku i późniejszych w mniej miłych przejściach pani dr chodzę do niej prywatnie ale wiem że moge zawsze na nią liczyc dzownic do niej i jak tylko może to odbiera a jak nie to oddzwania a to daje niesamowity komfort i poczucie bezpieczeństwa.

Pinki decathlon ma teraz sklep internetowy i można zamawiać nie trzeba jeździć ;-)

Ja na jutro plan lepienia ruskich pierogów z mamą mam żeby potem pomrozić i zabrać trochę do domu.

jagna25- ja jakiś czas temu zajadałam się ziemniakami z musztardą...nawet nie wiem jak wymyśliłam to super połączenie, bo zachcianek raczej nie miewam ;) ale mąż śmieje się ze mnie do teraz kiedy pytam "co dziś na obiad";)

Moniqaa - powoli zaczynam wierzyć,że wszyscy NFZowcy tacy są...a ci nieliczni o których pisały tu dziewczyny to jedynie wyjątki na potwierdzenie reguły :/ Dziś przepisałam się do innego lekakrza, gorzej nie będzie więc nie mam nic do stracenia a przynajmniej dojeżdżać daleko nie muszę. Sprawdziłam go na necie i ma b.dobre opinie...więc zobaczymy.

Ewa86 - dokładnie...o skierowania nie da się wykłócić, a jak zapytałam jakie wymiary ma dziecko...to odpowiedziała że nie da się tego jeszcze stwierdzić!!!!! jasne....w 12 tygodniu się nie da...jakoś lekarz prywatny potrafił go zmierzyć w 7 tygodniu...

pinki1980 - współczuję opryszczki, też się właśnie z tym męczę :( ale warga powoli się goi...gin przepisał Ci ten lek? Jest jakiś specjalny dla ciężarnych? Bo ja smaruję takimi zwykłymi środkami jak wszyscy "nieciężarni ludzie"

reklama
To co się dzieje w przychodniach na NFZ po prostu mnie przeraża, jakie przeboje macie.:szok: no ale... ja do gina ani stomatologa na nfz nigdy bym nie poszła... bo nie mam zaufania, a służba zdrowia jedno wielkie bagno, niech to w końcu sprywatyzują, każdy się ubezpieczy a nie... a z resztą, dlatego by mieć spokojną głowę chodzę prywatnie... i lekarz przesunał mi termin genetycznego na 4 września, bo wyjeżdża, (jak on wyjeżdża to daje numer koledz epo fachu i tak wszystkie jego pacjentki są pod kontrolą-jakby coś się działo), w każdym razie cieszę się że szybciej.

GRATULUJĘ udanych wizyt... FOTKI CUDNE... ciekawe co ja 4 września zobaczę...

Do góry