reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Flower u nas do lasu to wyprawa bo w centrum mieszkamy. Też mam nadzieję, ze wysyp przed nami, bo już nam się zapasy kurczą sprzed trzech lat. Poprzednie dwie jesienie były mało obfite w grzyby.

Ewa, ja też nie przepadam za bakłażanem, jakoś tak ze względu na męża go kupiłam. Ta zapiekanka bez bakłażana na pewno też by wyszła, albo np. z pieczarkami (ale już mi się nie chciało ich kroić podsmażać itp :p)

reklama
Jagna- pewnie, ze fajny. Ja uwielbiam klasykę. Kiedyś chyba chicco tez miał taki fajny klasyczny ale nie wiem czy teraz się u nich taki dostanie. Wiesz no każdy dobiera wózeczek pod swoje potrzeby i możliwości.
Ewa- zgadzam się z Tobą...zresztą nie po raz pierwszy :happy2::cool2: mądra Ty kobieta jesteś... no ale do rzeczy:tak:.
Właściwie USG genetyczne zdecydowaliśmy się zrobić właśnie z takich powodów o jakich piszesz. Zdarza się, że lekarz gin, który jest jednocześnie Twoim lekarzem prowadzącym ma możliwość zrobienia dokładnego USG (przez nas zwanego prenatalnym) w cenie wizyty i OK. Mój gin od razu powiedział, żeby zrobić u kolegi, w tej samej Klinice ale to jest spec od "takich szczegółowych" USG. Ogląda bardzo dokładnie serduszko, właśnie komory, oraz mózg. Nie jest to zwykłe USG trwające 15 minut ale ponoć do 40 min....ba czasem dłużej, bo jak się zapisywaliśmy to mówiła dziewczyna, że odległości są co 45 minut. Więc my chcemy właśnie wiedzieć czy jest ok, czy nie potrzeba będzie kontroli, interwencji zaraz po urodzeniu itd.
Teraz to ja często więcej stresu, zmartwień i trosk mam jak podczytuję inf po Waszych wizytach..serio...:sorry2::sorry2::sorry2:
W 1 ciąży wprawdzie było to 8 lat temu to o połowie rzeczy, o których tu piszecie pojęcia nie miałam i mimo iż mam dopiero 31 lat, to czasem chciałabym żyć z tą nie wiedzą i cieszyć się tak ciążą jak cieszyłam wtedy...ba ja nawet nie pomyślałam wtedy, że coś mogłoby być nie halo... Szłam na USG, to nawet do głowy mi setka pytań jakie mam teraz nie przychodziła...

Mlodamamo, sanki fajne, gorzej jak maluch zaraz za progiem domu odpływa ;)

.
u mnie nie ma problemu bo ta góra od wózka się rozkłada cała na płasko:D

a ja się powoli szykuję do wizyty dzisiejszej i usg! Mam nadzieję, że dzidź zdrowo rośnie!
nie mam głowy nawet czytać forum dokładnie...ostatnio była tylko pulsująca kropeczka..

Ostatnia edycja:
Witam mamuski;)) Ja dzis bylam na badaniach - pobrali mi 5 fiolek krwi.. blee... wyniki dzis wieczor powinny byc na necie. Juz oczywiscie sie stresuje;( Czy miala ktoras z was robione wit d3?? wybulilam za to 80zl i jescze trzea czekac 6 dni roboczych a w piatek wizyta i sie nie wyrobie;( to cos waznego?? jak myslicie? Ogolnie za badania zostawilam 269;/ supperr

Mrówka ja tez niedawno mialaam ten sam problem co Ty. Pytalam lekarza i powiedzial ze wargowa nie szkodzi oby sie na dol nie przeniosla. Ja niczym nie smarowalam zeszla dosc szybko.

Kotti- ja miałam robioną i to kilka razy podczas diagnostyki leczenia niepłodności. Okazało się, że mam jej za mało. W marcu tego roku miałam już trochę ponad normę i wyszło 34 a norma chyba od 30 w górę.
Ja zapłaciłam za to 75 zł ale to bardzo tanio bo normalnie wit D 3 kosztuje od 250 zł. Generalnie ważne badanie bo braki każdych witamin są niepokojące stąd badania.
Ja czekam 2 dni na wyniki...czemu Ty tak długo??? Może umów się z ginem że sms-a wyślesz z wynikami czy coś?
Młoda mamusia- POWODZENIA NA WIZYCIE ...czekamy na zdjęcie malucha :tak:
Ja w tym tyg bagatela 467 zł zostawię w Klinice ...więc chyba do caritasu po jedzenie się wybiorę :dry::dry::dry:

Ewula, fajnie wygląda :) Gdyby jeszcze nie ten bakłażan ;)

U mnie dziś chili con carne. Już wsunęłam dwa talerze ;)

Dziewczyny z Krakowa, kojarzycie jakieś miejsce, gdzie można kupić pościel dla dziecka dobrej jakości - kołdra/poszewka? Tylko taką większą, 140x200. Potrzebuję do przedszkola...
A patrzyłaś w biedronce, mieli jakiś czas temu i mogą mieć na wyprzedaży. Ich pościel ma super jakość, ja kupiłam 2 lata temu młodej w kucyki bo tania była i do teraz wygląda jak nowa:-D
Ja odebrałam wyniki toxo i wr ujemne:-) Reszta książkowo:-D

:baffled: mnie jeszcze czeka dziś wizyta = kasa i pewnie da mi na cytologię.. znów kasa.. ale sama chciałam prywatnie.. to jest chore by wygoda/normalna wizyta bez wytykania z dobrym badaniem musiała być tak droga..

Kotti- ja miałam robioną i to kilka razy podczas diagnostyki leczenia niepłodności. Okazało się, że mam jej za mało. W marcu tego roku miałam już trochę ponad normę i wyszło 34 a norma chyba od 30 w górę.
Ja zapłaciłam za to 75 zł ale to bardzo tanio bo normalnie wit D 3 kosztuje od 250 zł. Generalnie ważne badanie bo braki każdych witamin są niepokojące stąd badania.
Ja czekam 2 dni na wyniki...czemu Ty tak długo??? Może umów się z ginem że sms-a wyślesz z wynikami czy coś?
Młoda mamusia- POWODZENIA NA WIZYCIE ...czekamy na zdjęcie malucha :tak:
Ja w tym tyg bagatela 467 zł zostawię w Klinice ...więc chyba do caritasu po jedzenie się wybiorę :dry::dry::dry:
Jejku dziewczyny jak ja się ciesze że poczekałam na skierowanie na NFZ, prywatnie bym zapłaciła 260zł:wściekła/y: Masakra z cenami:-(

reklama
Jagna - ale gin na NFZ bardzo często nie chcą wypisywać skierowań na badania. Ja tak miałam w 1 ciąży... chodziłam prywatnie i na NFZ to na NFZ dał mi tylko morfologię.... no żenada :no:... Teraz koleżanka chodziła i mówiła, że konowały tak oszczędzają popatrzą jest ok i nie zlecają...albo dopytują a chora Pani była na to? A może szczepiona...to nie robimy itd.
Masakra...ileż forsy idzie na badania :angry:

Do góry