reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
To ja mam podobne dawki bo mam 2x2 a co drugi dzien 3x2 czyli dawka na dwa dni wynosi 500 mg. Musze kontrolowac progesteron co dwa tyg. I pisac do swojej ginki i ona bedzie mi regulowac . Bedzie dobrze musimy w to wierzyc

Tak, planowaliśmy :) staraliśmy się od lutego no i w końcu się udało :)

według kalkulatora termin porodu wychodzi na 19go marca :)
hm... mam pytanie, kiedy najlepiej iść do lekarza żeby potwierdzić???
W poprzedniej ciąży byłam w 5tyg. i na usg było tylko widać pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte....
teraz chciałabym od razu zobaczyć bijące serduszko bo wtedy to strasznie się stresowałam czy wszystko ok, bo ja to taka panikara jestem :p

planuje iść w 7/8tyg. czyli z początkiem sierpnia będzie ok?

Ostatnia edycja:
Hej :-)
Ja robiłam betę ale dopiero pod koniec 5 tyg więc już była ładna i pokaźna.
Ja biorę Luteinę 3x1 dowcipnie. Mimo, że progesteron mam w normie...ale mój dr woli dmuchac na zmine.
ANIA GRATULACJE!!!

Ania hej! pewnie, że możesz dołączyć! witam serdecznie i gratuluję ciąży :happy2:

tak, idź na początku sierpnia, skoro tak sobie wyliczyłaś 7/8 tydzień, możliwe, że właśnie zobaczysz serduszko.

Tak, planowaliśmy :) staraliśmy się od lutego no i w końcu się udało :)

według kalkulatora termin porodu wychodzi na 19go marca :)
hm... mam pytanie, kiedy najlepiej iść do lekarza żeby potwierdzić???
W poprzedniej ciąży byłam w 5tyg. i na usg było tylko widać pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte....
teraz chciałabym od razu zobaczyć bijące serduszko bo wtedy to strasznie się stresowałam czy wszystko ok, bo ja to taka panikara jestem :p

planuje iść w 7/8tyg. czyli z początkiem sierpnia będzie ok?
Są szczęściary, którym udaje się zobaczyć serduszko wcześniej - ok. 6 tyg., ale nie ma reguły. Więc jeśli chcesz uniknąć stresu to w tym okresie już powinnaś zobaczyć serduszko:tak:

reklama
To może napiszę wam trochę o sobie, a reszta to wyjdzie "w praniu". Mam na imię Ania, 23 lata i jestem z Rudy Śląskiej. Mam męża i córkę Olę, która w październiku skończy 2 lata :) no i właśnie spodziewamy się drugiego dzidziusia :) mam nadzieje, że ta ciąża minie spokojnie bo w poprzedniej to był hardcore.... nie pod względem samopoczucia ale tak ogólnie wiecznie coś się działo..... leżałam w szpitalu na podtrzymaniu, potem okazało się że zaraziłam się toxoplazmozą, miałam jakiegoś krwiaka na macicy... więc jak widać same problemy.... Teraz mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze. Więc życzę sobie i wam wszystkiego dobrego!!!! nudnych 9 miesięcy i dobrego samopoczucia!!!!

Do góry