reklama
mamusia synka
i córeczki
marcia dopochwowej 3 x po 2 sztuki, dawkemi zwiększyl na max. w tamtej ciaży brałam duphaston 2x1 tabletke.
To ja mam podobne dawki bo mam 2x2 a co drugi dzien 3x2 czyli dawka na dwa dni wynosi 500 mg. Musze kontrolowac progesteron co dwa tyg. I pisac do swojej ginki i ona bedzie mi regulowac . Bedzie dobrze musimy w to wierzyc
19ania90
Fanka BB :)
Hej, czy mogę do was dołączyć? Właśnie rano zrobiłam test i wyszły piękne II kreseczki
OneMoreTime
Witaj, 19Aniu - gratuluję II kreseczek planowane? długo się staraliście?
19ania90
Tak, planowaliśmy staraliśmy się od lutego no i w końcu się udało
według kalkulatora termin porodu wychodzi na 19go marca
hm... mam pytanie, kiedy najlepiej iść do lekarza żeby potwierdzić???
W poprzedniej ciąży byłam w 5tyg. i na usg było tylko widać pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte....
teraz chciałabym od razu zobaczyć bijące serduszko bo wtedy to strasznie się stresowałam czy wszystko ok, bo ja to taka panikara jestem
planuje iść w 7/8tyg. czyli z początkiem sierpnia będzie ok?
W poprzedniej ciąży byłam w 5tyg. i na usg było tylko widać pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte....
teraz chciałabym od razu zobaczyć bijące serduszko bo wtedy to strasznie się stresowałam czy wszystko ok, bo ja to taka panikara jestem
Ostatnia edycja:
MewaŚmieszka
Ania hej! pewnie, że możesz dołączyć! witam serdecznie i gratuluję ciąży
tak, idź na początku sierpnia, skoro tak sobie wyliczyłaś 7/8 tydzień, możliwe, że właśnie zobaczysz serduszko.
tak, idź na początku sierpnia, skoro tak sobie wyliczyłaś 7/8 tydzień, możliwe, że właśnie zobaczysz serduszko.
OneMoreTime
Są szczęściary, którym udaje się zobaczyć serduszko wcześniej - ok. 6 tyg., ale nie ma reguły. Więc jeśli chcesz uniknąć stresu to w tym okresie już powinnaś zobaczyć serduszkoTak, planowaliśmy staraliśmy się od lutego no i w końcu się udało
reklama
19ania90
To może napiszę wam trochę o sobie, a reszta to wyjdzie "w praniu". Mam na imię Ania, 23 lata i jestem z Rudy Śląskiej. Mam męża i córkę Olę, która w październiku skończy 2 lata no i właśnie spodziewamy się drugiego dzidziusia mam nadzieje, że ta ciąża minie spokojnie bo w poprzedniej to był hardcore.... nie pod względem samopoczucia ale tak ogólnie wiecznie coś się działo..... leżałam w szpitalu na podtrzymaniu, potem okazało się że zaraziłam się toxoplazmozą, miałam jakiegoś krwiaka na macicy... więc jak widać same problemy.... Teraz mocno wierzę, że wszystko będzie dobrze. Więc życzę sobie i wam wszystkiego dobrego!!!! nudnych 9 miesięcy i dobrego samopoczucia!!!!
Podziel się: