reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mrowka, ja mam zakaz współżycia niezależnie od tego, czy są plamienia czy nie. Za duże ryzyko przy krwiaku. Choć oczywiście przed wizytą u lekarza się do tego nie stosowaliśmy, bo o nim nie wiedziałam. I jest ok. Ale teraz już to nie wchodzi w grę.
No i mam nie dźwigać. Taa... Powiedzcie to Nuśce ;P

reklama
ewa86 - mi lekarz powiedział,że po incydencie z krwawieniem należy nie współżyć przez tydzień...ale mi samo jakoś tak się nasuwa że skoro ten krwiak tam jest to lepiej go "nie prowokować" więc zrezygnowaliśmy na razie z seksu. Poza tym krwawienia się powtarzają...więc i tak byśmy nie mogli - biorąc pod uwagę zalecenie lekarza,że po każdym krwawieniu odczekać tydzień...Na ostatniej wizycie lekarz powiedział,że krwiak trochę się zmniejszył - ale to normalne,że musi być mniejszy o to co z niego wyciekło

ewa86- mam własnie taką nadzieję,że to dziadostwo się wchłonie...bo krwawienia mogą wypłukać czop śluzowy a co za tym idzie - mogą być przyczyną infekcji wstępujących... z powodu krwawień dostałam też luteinę- biorę ją dopiero trzeci dzień.

ja się nie obawiam kontroli z ZUS a jestem na DG. Na l4 pójdę może w grudniu... zobaczę, narazie nie ma potrzeby. Jak chcą niech kontrolują :-) nikogo nie oszukuję, składki płacę, nie mam nic przeciwko, żeby teraz trochę ZUS mi wypłacał. Tym bardziej, że jestem na wysokim ZUSie.

Ależ mam lenia dziś.... NIC MI SIĘ NIE CHCE

Hej :)
Ja jestem jeszcze na urlopie. Nie korzystam z internetu, bo szkoda mi na to wolnego czasu :)
Jutro mam wizytę u ginekologa, chyba zrobi mi USG genetyczne i znowu nie będzie okazji, żeby mój ukochany był ze mną. Czy można dopłacić, żeby dostać zdjęcie USG? Wiecie coś na ten temat? Chciałabym, żeby przyszły tata zobaczył maluszka.

Hej :)
Właśnie jestem po wizycie, wg pani dr wszystko jest ok, dostałam też w końcu wydruk z usg żeby pokazac mezowi :-)
Mam odrzucic kwas foliowy i brac juz witaminy.
Następną wizytę mam na 25 września no chyba ze cos sie zadzieje to mam przyjsc wczesniej.
Caly kilkogram schudłam, dziwne bo dużo jem :happy:
Martwie sie tylko o jedno, w 8 tyg maluch mial 1,94 cm..troche malo, a dzis pytalam czy urosl i pani dr powiedziala ze duzo nie urosl a ja gapa zapomnialam zapytac ile dokladnie ma mm i teraz sie martwie czy dobrze rosnie choć mwila zeby za duzo nie martwic sie i dla uspokojenia cyt."czytac romanse" :happy:

reklama
Agnis Nie mało mój też miał 2 cm w 8 tygodniu i 4 dniu :) nie stresuj się :)

a ja z znowu dzisiaj korzystam z przepisu Ewy i będzie BaBy w kuchni: Czosnkowa zupa ziemniaczana a na drugie makaron z sosem bolońskim może czas szybciej zleci do tej 19 :p

Zdecydowałam, że kupie Prenatal classic i Prenatal DHA, mają dobre składy i w sumie nie wyjdzie aż tak drogo bo za 90 tabletek classic, czyli na 3 miesiące zapłacę kolo 40zł .

Ostatnia edycja:
Do góry