reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ja też już wstałam u modlę się żeby szybko dotrzymać do 19 :-(

Dziewczyny od dzisiaj lekarz kazał mi brać witaminy w dla kobiet w ciąży. Jakie polecacie?

reklama
mamusia synka nie powinnas sie martwic tylko sie cieszyc!!! :tak: Przeciez u ciebie to juz 13 tydzien, wiec to normalne, ze ci przechodzi! Teraz to tylko sie cieszyc ciaza!

a ja dzisiaj wieczorem jade do Wiednia, niestety tylko na 3 dni, bo do soboty, no ale zawsze cos :-) A w niedziele wybieramy sie na targi, moze cos dla dzidziusia upolujemy. :-D

Milego dnia wam zycze i odezwe sie jakos w nastepnym tygodniu!!!

Sciskam was mocno i mam nadzieje, ze jak bede was nadrabiac to beda to same dobre wiadomosci!!! :-D

Trzymam oczywiscie kciuki za wszystkie wizyty, ktore teraz beda!! :tak:

Violet..... bardzo Ci współczuje... nawet nie umiem określić słowami jak bardzo. Trzymaj się :(

Ja dzisiaj mam podły nastrój....chyba przez pogodę i przez te wszystkie złe wieści jakie się pojawiają.
Jest tylko jeden plus dzisiejszego dnia.... nie jest mi niedobrze :)

Miłego dnia dziewczynki :)

mamusiu tak to juz jest z nami.. jak wymiotujemy to ledwo zyjemy.. jak nie wymiotujemy to też ledwo zyjemy z nerwów... aż się dziwnie że nasi mężczyźni to wytrzymują...

Hej dziewczyny. Wizyte planowo mam w piatek w przyszlym tyg ale na NFZ ale dzis ide prywatnie bo chcialabym na usg zobaczyc maluszka...a jak robiono mi usg 3 tyg temu na nfz to ani mi nie wydrukowali ani nie pokazali :baffled:
Niby mowil ze ok ale ja sie martwie ;/
Zreszta dobrze sie czuje, czasem to mam wrazenie jakbym w ciazy nie byla.
Przyjmue od ok 11...dam znac jak bede po....

witam się z nadzieją na lepszy dzień bo kiepsko mi się zaczęło bytowanie samej bez męża - miałam po pracy podjechać szybko do domu, zamontować fotelik i pojechać po córę do żłobka a tu dupa auto nie zapaliło więc dymałam z wywieszonym ozorem na piechotę do żłobka zeby zdążyć małą odebrać (państwowy więc do 16:30) i stamtąd z małą na piechotkę na autobus a do przystanku samego kurna kilometr ponad!!! ale mała dzielnie dała radę i nawet część drogi biegła krzycząc ze szybko bo descyk bedzie padal; jak przyjechał szwagier i pojechaliśmy reanimować auto to zaczęło lać starsznie więc cała mokra i zziębnięta i g... się udało zrobić więc zapieliśmy drugi fotelik do szwagra i dzisiaj rano nas zawiozl sprobowalismy jeszcze raz zapalić samochod i ki czort odpalil od kopa :szok: coś mam z alarmem/centralnym zamkiem skopane i odcina mi zapłon chyba - mam nadzieję ze po pracy dzisiaj odpali...

generalnie jak mój m dowiedział się o ciąży to od razu stwierdzil ze musimy wiekszy samochod kupic (tez raczej suv - toyoa corolla verso jest zajebista, moze scenic) ale ja kazalam mu sie puknac w glowe bo nasz wcale nie jest maly i super zadowoleni jestesmy (Honda civic) i teraz mi tlucze do glowy ze jakbysmy kupili nowy samochod to ja bym miala honde a on w wawie ten nowy i bym nie miala teraz problemu z moja druga czasem zawodna skodzinką

violet - starsznie wspolczuje choc nie poronilam to czesciowo domyslam sie co czujesz bo przez miesiac walczylismy o zycie Karolinki z diagnoza lekarzy ze jezlei w ogole pzrezyje to bedzie niepelnosprawna i nie wiem co mnei barzdiej przerazalo czy mozliwa smierc czy wychowywanie niepelnosprawnego dziecka..
choć to starsznie niesprawiedliwe bo pragniesz tego dziecka, dbasz o siebie to może to faktycznie "madrość" natury na tak wczesnym etapie i samo nie dałoby sobie pozniej rady

co to ASC to nie wiem ale dla poprawy morfologii polecam barszczyk czerwony i herbate rooibos z czerwonokrzewu

ewula-oj kochana jagna ma racje lepiej powoli zaczynaj Adasia uniezalezniac od siebie bo pozniej jest coraz trudniej a tu zaraz drugi babelek sie pojawi i mam nei bedzie tylko adasiowa. u nas tez nie ma problemu Karolinki zostawic z kimkolwiek z rodziny/znajomych, chodzi do zlobka i wiem ze nawet gdybym nie daj Boze wyladowala w szpitalu (a z nia lezalam grubo ponad miesiac) to da sobie rade choc bedzie tesknic

ewa, julianna - fajnie Wam :) u mnie jakoś znajomi bezdzietni i dopiero po 30 "zabieraja sie" za dzieci, podobnie pozno kuzynostwo wiec ja wypadam calkiem niezle w takim porownaniu

ewa-krwiaki bardzo czesto sie wchlaniaja, odpoczywaj ile mozesz choc przy 2 szkrabow to bardzo trudne i badz dobrej mysli (luteina/duphaston dzialaja cuda!)

z tym L4 to jest tak że tam jest wpisany specjalny kod dla ciąży i praktycznie nie kontroluja wcale (no chyba ze mamy z dzialalnoscia gosp) no nie robcie sobie jaj ze przez 9 mies masz nei wychodzic z domu! ale faktycznie jezlei wyjezdza sie na dluzej/przebywa gdzie indziej to powinno sie zglosic ten adres do zusu/pracodawcy

secreto - pregnaplus sa fajne bo i w okresie karmienia mozesz je brac (sa z dha), ale odradzam femibion bo od 2 wychodza starsznie drogo i musisz lykac dwie wielkie tabletki, ja teraz mam prenatalclassic bo akurat byl w promocji w aptece i pewnie bede wymiennie stosowac z pregnaplus

Flower, ja już mam doświadczenie z krwiakami, więc nie panikuję ;) Ale wolałabym nie mieć tej świadomości, że tam to dziadostwo siedzi.

Zaszczepiłam Nuśkę na odrę/świnkę/różyczkę. A teraz bym najchętniej poszła spać, bo taka pogoda. Ale nie da się ;)

reklama
hejka dziewczyny;-)
nie bylo mnie kilka dni i duzo do nadrobienie...
dzisiaj czuje sie koszmarnie.od rana boli mnie glowa,mam wrazenie jakby grypsko mnie bralo.narazie nie wychodze z lozka...
violet tak mi przykro:-(dasz rade trzymaj sie:*
zapisalam sie na badanie genetyczne 26 sierpnia.babka nie chciala juz mnie wpisac,tak to jest jak zostawia sie wszysko na ostatnia chwile. bede rowno w 13 tyg wiec balam sie czy juz nie za pozno,.pozniej doczytalam ze do 13t6d.
milego dnia Wam zycze i samych dobrych wiesci;-)

Do góry