reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

to autko, które sobie upatrzyliscie to już taki mini busik, ale 3 dzieci na pewno będzie wygodnie.

Zgadza się :) Nam po głowie chodzi czwarte, więc się zabezpieczamy na przyszłość ;) Chociaż marnie to czwarte dziecko widzę ;)

Musimy wcisnąć do bagażnika wózki, rowerki, walizki i inne graty, więc duże auto jest konieczne. No i trzy pełnowymiarowe duże foteliki.

Dobra, siadam jeszcze na chwilę do roboty i spać. Jutro rano idę szczepić Nuśkę...

reklama
Dzien dobry wszystkim:-)

ada , violet-bardzo mi przykro...ja tez przez to przeszlam i wiem ak to boli....jezeli moge doradzic...zalezy na jakim etapie ciaza i czy zabieg, czy naturalne, zalecaja tutaj przynajmniej 2 pelne cykle, ale mozna po @( za perwsza uwaza sie krwawienie po okresie przynajmnej 3 tyg.bez zadnych miedzy plamien) mozecie zajzec na inne watki tutaj- (starania po straconej ciazy , ciaza po poron.) pomoga....i 3 majcie sie dzielnie...

Witam nowe mamuski;-) i zycze milego dnia
p.s. cos ostatnio weny na pisanie brak...

Violet bardzo mi przykro I smuno.... nie chce juz takich wiadomosci.... sciskam Cie mocno I czuje,ze za niedlugo sie do nas odezwiesz....zycze Ci to z calego serca.... ja padam Kochane.... nadrobie dopiero w piatek.... sciskam I zycze udanych wizyt....

Ostatnia edycja:
Violet, bardzo mi przykro :( Współczuję :(

Odnośnie L4 w ciąży (nawet leżącego), a wyjść z domu... Mój ginekolog mi powiedział, że w sytuacji jak mnie nie ma cały dzień w domu, a zjawi się kontrola z ZUS'u, to zawsze mogę powiedzieć, że źle się czułam i mąż zawiózł mnie do rodziców, żebym była pod opieką. Co u mnie często zgadzało się to ze stanem faktycznym... Często miałam wizyty u diabetologa (co tydzień) i później lądowałam u mamy.

Wczoraj miałam wizytę u swojego ginka. Zapytałam o ten dziwny termin porodu na 06.02 i usłyszałam, że to jest jakieś zautomatyzowane wyliczanie na podstawie wieku, kolejnej ciąży, wielkości malucha itp. Wiadomo, badania na jakiejś grupie kobiet, więc powiedział, żeby tego nie brać kompletnie na serio i trzymać się terminu 28.02, a jak maluch zrobi niespodziankę i pojawi się wcześniej, to też będzie dobrze :) Poza tym wszystko ok. Zdziwił się strasznie, że tak nadrobił maluszek... zawsze był tydzień do tyłu ze względu na późną owu, a teraz tydzień do przodu.

czesc

juz sie wyspałam, najpierw wstałam o 5, polezałam do 6 i znow poszlam spac :-) dzis snił mi sie porod :crazy::crazy::crazy:

CO do zwolnienia to nie mozna sobie łazic nawet jak sie ma zwolnienie na ktorym jest zaznaczone, ze można chodzić, jak mozna chodzic to do lekarza, apteki, sklepu ale na pewno nie cały dziań poza domem tak jak pisała Jaspis,
secreto a na zwolnieniu jest gdzies zaznaczone, ze zwolnienie jest ze wzgledu na złe warunki pracy? chyba nie, ja jestm 3 raz na ciazowym i zawsze chodze na nie bo nie ma dla mnie pracy w pracy i chyba tam sie nic takiego nie zaznacza.......
Jak chce sie wyjechac do rodziców i tam przebywać to ten adres trzeba podac u pracodawcy.... czesto kobiety sa zameldowane gdzie indziej niz faktycznie mieszkają i wtedy do wiadomosci Zusu podaje sie 2 adresy....... ale na pocieszenie ZUS rzadko robi kontrole cieżarnym zatrudnionym na etacie, oni czepiaja sie ciezarnych z wlasna dzialalnoscia, przyjezdzaja sparwdzac czy oby taka nie pracuje..........

dzisiaj wzglednie sie czuje :szok::szok::szok: czyzby mi juz przechodziły rzygaawki????

Witam wtorkowo!

co do zwolnien to powiem wam ze ostatnio czytalam artykul ze oni maja jakis system ktory ma wylapac jakies podejrzane zwolnienia albo ludzi naduzywajacych ale nie wiem jak to sie mialo do mnie bo np. Dzialalnosc prowadze od lutego 2008 a w we wrzesniu 2009 zachorowalam na sarkoidoze i trafilam do szpitala na dwa tyg i potem dostalam zwolnienie szpitalne na dwa tyg a wczesniej przez te prawie 1,5 roku nie bylam na zwolnieniu i wyobrazcie sobie ze mialam kontrole z ZUSu. Przyszly dwie panie najpierw weszly do biura( biuro mam obok domu) zapytaly o mnie ale tam na szczescie siedziala mama i powiedziala ze ja na zwolnieniu i potem przyszly do mnie do domu a ja dopiero co wrocilam leca do drzwi siagalam kurtke . Nie chcialy wejsc tylko w drzwiach zapisaly ze bylam w domu i poszly. Takze to loteria ale slyszlam ze ciezarne rzadko kontroluja bo im ciezko co kolwiek udowodnic bo w ciazy moga dziac sie rozne rzeczy.

mamusia synka pocieszylas :-)

reklama
mARCIA KOLEZANKA MA DZIAŁALNOŚĆ i poszła na zwolnienie w 20 tc, po 2 tyg. juz u niej byly panie z ZUSu ale ona ma ciocie w Zusie i ciocia ja uprzedziła ze ma niedaj Boze nie pracowac i sie pilnowac bo beda ja kontrolowac ..........

Młodamamo u nas juz od niedzieli pada, jest 20 stopni, można zyc :-)

dziwne to moje dobre samopoczucie:szok::szok::szok:chyba zaczne sie matwic.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry