reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Nastka ja jestem na l4 od 22.07 jak mialam krwawienie i zamierzam na nim pozostac.

co do mewy to sciemniala ze jest w ciazy z trojaczkami a tak na prawde okazalo sie ze wogle nie jest w ciazy

moniqaa mnie tak kusi zeby cos zaczac kupowac ale jeszcze sie boje
za to od czwartku w lidlu beda leginso- dzinsy ciazowe wiec zamierzam se kupic

reklama
Marcia dziękuję za informację :-D Muszę się w coś też zaopatrzyć, bo już ledwo się dopinam...
Kochane jakbyście miały jeszcze jakieś informacje o fajnych promocjach dla przyszłych mam to ja chętnie posłucham :tak:

malpawzoo ja mam znów cisnienie znacznie wyższe niż powinnam bo czasem zdarza się że pojawia mi sie 160/100 wiec to strasznie dużo tym bardziej że nigdy nie miałam z tym problemów, ale po 11 zadzwonie do mojej ginki i zapytam co z tym zrobić :)

Marcia30 to teraz mnie zatkalo.... nawet sie nie doczytalam ze Mewa ściemniała.... ale po co to robiła? jeszcze umieszczała zdjęcia usg? hmmm... nie rozumiem pobudek takich osób..

Co do portek w Lidlu to i ja sie wybieram po nie w czwartek.... bo chociaz nie powinnam jeszcze mieć widocznego brzucha.... to niestety mój jest jakis taki jakby napuchniety... zawsze taki mialam przed okresem i po okresie sie zmniejszał heh ale w zwiazku z tym że tym razem okresu nie bylo to i brzuch zostal taki dziwny duzy :) dlatego tez już w jeansach chodzic nie moge bo strasznie mnie gniota w brzuch.... w gre wchodza teraz tylko leginsy i takie mieciutkie spodnie :)

Ja mam do kupienia tylko kosmetyki...:( Buuu...:D
Ale są inne wydatki - Anieli trzeba kupić łóżko na jesieni, żeby łóżeczko zwolniła. No i większy fotelik samochodowy. Że o większym aucie nie wspomnę ;)
Dla siebie może kupię jakąś sensowną koszulę do karmienia i może nowy biustonosz karmicielski ;)

Co do l4, to mnie nie dotyczy, bo ja na śmieciówkach jadę póki co. Będę pracować pewnie do ostatniego dnia i potem może sobie miesiąc wolnego po porodzie zrobię.

Ewa86 - w Lidlu razem z tymi spodniami maja być własnie biustonosze do karmienia... też sie nad jednym zastanawiam (chociaz to chyba za wczesnie) ale lekarka mi powiedziala ze na te moje bolące piersi taki biustonoisz moze byc dobry już teraz... chyba zaryzykuje tym bardziej ze rzeczy w Lidlu nie sa jakies mega drogie :)

Hej dziewczyny ja od wczoraj źle sie czuję w nocy brzuch mnie bolał dołem i kręgosłup zaczęłam się denerwować i prawie wcale nie spałam bojąc się że dziej się coś złego rano nie było lepiej a moja gin jest na urlopie za granicą :baffled:. Zadzwoniłam do prywatnej przychodni i umówiłam się do pierwszego lepszego lekarza na 13 żeby sprawdzić czy nic złego się nie dzieje bo nie dam rady tak siedzieć i się denerwować.

malpawzoo ja na l4 jestem od początku sierpnia bo lekarka kazała mi odpoczywać i dobrze bo z moimi bólami głowy to bym za wiele nie popracowała. Chyba nie będę już wracać do pracy na szczęście u mnie nie robią żadnych problemów w pracy.

W lidlu ma być jakaś beznadziejna rozmiarówka tych staników - szerokie pod biustem z małymi miseczkami. No i po porodzie biust (przynajmniej mi) rośnie o 2 rozmiary w górę. Do tego tycie w ciąży sprzyja jego dalszy rozrost. Więc lepiej kupić bliżej porodu, bo w szpitalu na pewno się przyda.
Ja niby mam kilka staników do karmienia, ale pewnie wszystkie będą mi za duże, bo mi dziecko zeżarło biust :|

Jo_asia daj znać jak po wizycie, bo jestem ciekawa skad masz te bóle... mi czasem tez sie zdarza takie ostre kłucie w brzuchu i w krzyżu, ale lekarka jak ja zapytalam powiedziala ze to czeste objawy bo macica sie rozrasta...

Ewula_m ano widzisz to ja nie wiedzialam ze w Lidlu jakies do dupy rozmiary sa.... hehe kompletnie sie na tym nie znam... dobrze że moge sie tego od was dowiedziec :)

reklama
Nastka, na biustonosze do karmienia to jest czas w 8-9 mies. Nigdy nie wiesz, ile Ci biust urośnie.

Ewula, ja w drugiej ciąży miałam większy biust niż w pierwszej.

Ja mam jedną firmę sprawdzoną z biustonoszami - AllesMama. Przy Franku kupiłam jeden ich biustonosz i jest jak nieużywany! Miałam też bez fiszbin Naturana. Tylko na noc go używałam, a już po Franku wyglądał bardziej jak rozciągnięta szmata niż biustonosz. Więc stawiam na Alles tym razem.

Do góry