reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

juz jestem, wydałam jedyne 34 zł :-D

Ja miałam cytologie w lutym, teraz juz nie miałam robionej, ja chodze prywatnie i za wszsytko musze placic nawet za cytologie wrrrr

reklama
Tymiunek tak bardzo mi przykro :(
Witam nowe mamy.
Mamusia synka a próbowałaś te plastry przeciwwymiotne? Mi one życie uratowały i mam już któryś dzień z kolei bez wymiotów, męczą mnie czasami tylko wieczorne mdłości, ale są do przeżycia.

Tymuniek, bardzo mi przykro :(

Witam nowe marcóweczki :)

Właśnie... odnośnie terminu. Mój gin (a raczej jego położna) wyznaczyła mi termin na 28.02. Ja, biorąc pod uwagę długość cykli, uzyskałam w kalkulatorze termin 02.03. W każdym razie wczoraj na usg na karcie informacyjnej mam STP 06.02.2014! Jakim cudem?? Myślałam, że może daty źle wpisał, ale są prawidłowe. No i wiek ciąży również wyszedł prawidłowy... Tylko jakim cudem początek lutego?? Rozumiem ewentualnie 26.02, ale 06??

Martuszka próbowałam, raz lepiej raz gorzej................... chyba to tak u mnie działa, ze 2 dni zle, 1 dobrze i tak w kolko :-(

babygg a moj lekarz wogole nie sugeruje sie data z usg, wpisał mi date wg OM, teraz wg usg wychodzi roznie i na tym wydruku, ktory on mi daje sa rozne daaty ale nie kazał mi sie tym sugerowac, jak ktos ma duze dziecko bedzie ta data do przodu a jak mniejsze zawsze bedzie do tylu niz wg OM .................

łeb mnie zaczyna bolec :-(

Babygg, pewnie Ci zmienił, bo maluszek wyszedł duży, nie wesoło, bo miesiąc to ogromna różnica przecież jest! Jakie to jest wnerwiające, ze lekarze nie mogą zaufać swoim pacjentkom, które się obserwują, znają długości cykli itp... Znajomej przez takie podejście na siłę poród wywoływali, bo niby 2 tygodnie po terminie była, a ona po prostu owulację miała mocno przesuniętą...

Mamusiu, ja też za wszystko płacę...

Witam i ja z rana!

ale juz naprodukowalyscie postow:-)

ja za tydzien mam usg genetyczne i chcialabym zeby to bylo juz a wyniki mam zamiar zrobic w nastepny piatek bo wizyty mam 02.09, 03 09 najpierw priv potem nfz.
u mnie dzisiaj jakos duszno pewnie jakas burza bedzie .
no nic zycze wam udanego dnia !

a może się ktoś zagadał i wpisał inna date niż wyliczył? jak będziesz tam to się dopytaj koniecznie..

ja też płacę za wszystko...u mnie za badania wyszło 300zł..myślałam, że się wywrócę...nie mam jeszcze karty ciąży ani terminu porodu... dopiero za tydz wizyta.. chyba zeświruję.. chciałabym wiedzieć czy dzidziuś rośnie.. ostatnio była tylko kropka pulsująca...

Właśnie wpisywał te dane w skupieniu, nie rozmawialiśmy. To jakiś specjalista od usg, nie mój lekarz. Dzisiaj mam wizytę to go podpytam o co chodzi. Maluszek wyszedł większy ale o kilka dni. Wczoraj miałam 12w1d, a wyszło 13w0d. Więc raptem 6 dni, czyli maxymalnie powinien wpisać 22.02, ale skąd on 6. wyczarował, to nie mam pojęcia bladego.

A odnośnie "usg genetycznego", to wczoraj ten spec mnie poprawiał, że to nie jest genetyka tylko fizjonomia ;)
Zachęcał do usg genetycznego i testu PaPPa, bo jak uważa, każda kobieta to powinna mieć zrobione, skoro jest taka możliwość. Pytałam, czy są jakieś wskazania, nieprawidłowości... Powiedział, że absolutnie nie ale według niego wskazaniem jest... ciąża o_O

reklama
Hej dziewczynki :) jak raneczek mija? mi sie nie chciało iśc dzisiaj do pracy... ufff... ale jeszcze troche :)

juz jestem, wydałam jedyne 34 zł :-D

Ja miałam cytologie w lutym, teraz juz nie miałam robionej, ja chodze prywatnie i za wszsytko musze placic nawet za cytologie wrrrr

a to może lepiej by było jaki abonament wykupić? kurczaki bo tak to strasznie ci za wszystko drogo wyjdzie nie?
Ja za nic w sumie jeszcze nie placilam bo chodze na NFZ, ale to tylko dlatego ze w szpitalu w którym pracuje mamy ginekologie..... inaczej tez bym wolala prywatnie.

Ewa86 hihi ja jestem wczesniak 33 tygodniowy :)))

Od rana dzisiaj męczy mnie zgaga i ciągle mi niedobrze.... marze o tym żeby z poczatkiem 4 miesiąca się to skończyło..... jak myślicie?? skonczy sie?

Do góry