reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Hej dziewczynki:-) dzisiaj zapowiada się ładny dzień.
Witam nową marcóweczkę!

kurcze, na śniadanie bułeczka z szynką i ogórkami kiszonymi, drożdżówka z jabłkiem i princessa kokosowa... cholera przesadzam!

Miłego dnia wam życzę:)
tymuniek mi też nic się nie zgadza, może to rzeczywiście przesunięta owulacja:) Ja już nie panikuję:happy:

Dziewczyny a jak tam wasze problemy z zębami ? Macie jakies? Ja niestety tak....mam do wyrwania 8...ale narazie jest tak zabezpieczona zeby jakos wytrzymac do 2 trymestru a najlepiej do czasu po porodzie. Poza tym ostatnio prawie na sygnale pojechalam z 6 z drugiej strony..No masakra...myję zeby min 5 razy diennie, płukam dentoseptem i smaruj zelami od dentyski zeby przyniesc sobie ulgę a w poniedzialek czeka mnie kanałówka owej 6.... straszne...:baffled:
Co do reszty czuje się swietnie, choc niedawno mialam mdlosci ale jakos minely. Juz sie nie moge doczekac kiedy bede miala usg na ktorym bedzie widac bedzie plec. Liczę na to że bede miala małą Majeczkę a jak nie tez dobrze bo synek chciałby miec brata :-)

agnis ja mam straszne problemy z zebami ktore ostanio sie nasilaja.mam juz 3 zeby do leczenia kanalowego,jeden denntysta stwierdzil ze sie nie podejmie,dopiero po porodzie,ze bez zdjecia nie da rady...a jakis czas temu doslownie przed samym slubem jedzac salatke zlamala mi sie 4.zostal tylko kawaleczek (dobrze ze zewnatrz wiec nie widac przy usmiechaniu,bede musiala dorobic te 3/4 zeba.tylko... lekarz nie jest w stanie bez zdjecia powiedziec czy najpierw nie bedzie musial przejsc rowniez kanalowki... tak wiec okaze sie ze do porodu bede szla szczerbata
zasiegne opini innych lekarzy co do leczenia tych moich zabkow...

Hej Dziewczyny!

Witam nową przyszłą mamę :)

Nie zazdroszczę tych problemów z zębami, ja załatwiłam kanałowe w marcu, które było z zaniedbania :/ Ząb mnie pobolewał od dawna, a tu małe dziecko i ciągle nie było kiedy pójść nawet zdjęcia zrobić. Jak już się zebrałam to kanałówka. Bez zdjęcia faktycznie ciężko, bo to i na początku trzeba zobaczyć co się dzieje i na końcu skontrolować czy kanały są dobrze wypełnione. Z drugiej strony tyle czekać, to pytanie co z tych zębów zostanie :( Ja się do dentysty wybiorę we wrześniu albo w sierpniu, od razu chyba z małym też.

Coś ostatnio średnio się czuję, muli mnie, co chwilę muszę jeść, a na nic nie mam ochoty co jest w domu :/ Mam nadzieję, ze niedługo zacznie przechodzić bo mam dość :/ Jutro wybieramy się na zlot militarny do Bornego Sulinowa i nad jezioro. Ode mnie to jednak kawał drogi i trochę obawiam się drogi, zwłaszcza, ze mały za długo bez mamy z tyłu nie wytrzyma :/

Agnis83 witam!!! Ja tez licze na dziewczynke i tez ma mieć na imie Maja :-D no ale najważniejsze żeby zdrowe było :tak:
Wspolczuje problemow z zebami. Ja tez mam ale nie jest az tak zle…

mlodamama21 dzieki za „kopniaka” mam zamiar dzis cos napisac, mam nadzieje, ze nie pozostanie na planach. :tak:

Tymuniek wszystko będzie na pewno dobrze!!! Nie martw się na zapas!

arania nio to zdecydowaliśmy, ze pojedziemy do Wiednia :-) Przynajmniej będzie tydzień spokoju, mam tylko nadzieje ze przezyje droge hehe
Ale na targi i tak się wybieramy. Pojdziemy na te w sobote a po nich wieczorem pojedziemy do Wiednia, bo ja do 30. 09 mam wolne wiec w sam raz. Jeśli chodzi o to na która godzine to jeszcze nie wiemy tak naprawde. Myslimy żeby raczej wczesnie jechac i potem na spokojnie się wybrac w podroz.

musze jednak cofnac swoja ostatnia wypowiedz, ze się w spodnie jeszcze bez problemu mieszcze. Chcialam dzis ubrac dżinsy a tu nie ma szans żeby się dopiac hehe
U mnie tak jakby już lepiej jesli chodzi o dolegliwości. W ciagu dnia nawet troche mi apetyt wraca i przez ostatnie dwa dni zjadlam chyba wiecej niż przez ostatni tydzień hehe mam tylko nadzieje ze to na wadze się nie odbije za bardzo… W sumie tylko rano i przed spaniem tak troche gorzej się czuje wiec mam nadzieje ze już mnie najgorsze minelo. ;-)

Bardzo wspolczuje tym które jeszcze się tak zle czuja!!! Mam nadzieje, ze wam tez szybko minie!!! :tak:

kurcze też mam kanałowe w połowie rozpoczęte:crazy: ale bez ciąży też mi się psują, więc na to nie zwalam... kolejna wizyta 29.08 będzie borowanie, czyszczenie kanałów- cholera jasna widziałyście tą igłę? wiecie, to moje drugie kanałowe, jakoś przy pierwszym bardziej mnie ząb bolał. Teraz już borował i czyścił bez znieczulenia - chyba dziecko mnie tak odprężało:-) zobaczymy na kolejnej wizycie czy wylece z fotela z krzykiem, strasznie odczuwam bóle - zawsze miałam znieczulenia...

monisia, bardzo się cieszę, że zdecydowaliście się na wyjazd. Na 100 odpoczniecie! a drogą się nie przejmuj, będziecie robić częstsze przerwy- kup specjalny odciągacz na pas, mnie już uciska i sama sobie go rozciągam:baffled:
Patrzyłam na program, albo stoisz pod sceną i czekasz na konkursy albo chodzisz po namiotch:baffled: nie da się tak fajnie rozplanować... żeby zdążyc na wszystko...
kurcze jak mnie znawca mody z wąsami zobaczy to wyleci w podskokach (albo mnie wyrzuci), strasznie się ubieram...:baffled:

Arania, znaczy, ze się nerwy dobrze zatruły :) To w końcu masz już te kanały oczyszczone, czy nie? Bo jeśli tak, to wypełnienie trochę trwa ale nic nie boli :) U mnie najgorsza była pierwsza wizyta - ten cholernik nie chciał się znieczulić, więc musiała mi końską dawkę dowalić, po której przez tydzień bolała mnie żuchwa i miałam mrowienie na połowie języka. 45 minut to znieczulanie trwało.

nadal mam lekarstwo... nie wiem, czy wszystko dobrze się zatruło... ostatnio dentysta tylko przygotowywał mnie na miesięczną przerwę, bo wyjeżdżał na wakacje. więc wizyta trwała 30minut. ale czułam jakby mi zaczął czyścić kanały, albo tylko wkładał kolejną dawkę lekarstwa...
ale zazwyczaj borowanie mnie bolało, a tu nic więc i tak pozytywnie się zdziwiłam:)

Przy pierwszym kanałowym stale miałam znieczulenia... zdjęcie też miałam robione, żeby sprawdzić czy coś jeszcze jest do czyszczenia, więc raczej z wypełnieniem poczekamy do porodu, nie wiem co zamierza - na szczęście ząb już mnie nie boli! więc może wytrzymam z dziurą w zębie te już 8 miesięcy:-)

reklama
Do góry