reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Arania, kiedyś byłam na zamku w Ojcowie, ale to czasy zamierzchłe, w połowie podstawówki ;) W ciąży z Adasiem też byliśmy dwa razy w górach i się śmialiśmy, że mu miłość do gór zaszczepimy ;) W czwartym miesiącu nawet w Tatrach i (z wielkimi trudami ;)) zaliczyłam Grzesia, czyli jakieś 1600 m z hakiem. Jak teraz sobie o tym myśle to chyba wtedy zwariowałam ;) Resztę dni jednak po dolinkach chodziłam, choć byliśmy też w pieninach i w drodze na Trzy Korony wyprzedzałam jakichś słabeuszy ;)

Jagna, mam taki duży rogal i do karmienia bardzo mi się przydał, w zaawansowanej ciąży z resztą też do wygodnego siedzenia na kanapie ;)

Miałam taką ochotę na pomarańczę, obrałam ją, a ta spleśniała od środka, buuuu innej nie mam :/

reklama
Arania, kiedyś byłam na zamku w Ojcowie, ale to czasy zamierzchłe, w połowie podstawówki ;) W ciąży z Adasiem też byliśmy dwa razy w górach i się śmialiśmy, że mu miłość do gór zaszczepimy ;) W czwartym miesiącu nawet w Tatrach i (z wielkimi trudami ;)) zaliczyłam Grzesia, czyli jakieś 1600 m z hakiem. Jak teraz sobie o tym myśle to chyba wtedy zwariowałam ;) Resztę dni jednak po dolinkach chodziłam, choć byliśmy też w pieninach i w drodze na Trzy Korony wyprzedzałam jakichś słabeuszy ;)

a ja się tak bałam, że się za bardzo forsowałam i mogłam zaszkodzić dziecku... Już przestałam jeździć na rowerowe wycieczki, powoli spacerujemy, że dziadkowie i babcie nas wyprzedzają... Może za bardzo przesadzam:baffled:

brzuszątko oglądnięte:) genialne! ja jestem jakoś 2 razy szersza:D ja się dopinam w swoje rzeczy jeszcze ale brzuch już odstaje do przodu bardzo... taka jakaś spuchnięta jestem:-D

Ja juz niestety nosze spodnie dla ciezarnych....w spodniach rzadko chodze,glownie w leginsach i szerokich bluzach..No i niestety juz leginsy mnie cisna i boli mnie brzuszek....

My zaraz wybieramy się do centrum dla dzieci i mam. Mam zamiar kopić adapter do pasów i dużego rogala do spania:-D
poduszka 170 do karmienia rogal 3w1dla mamy (3453894113) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Tez mam zamiar kupic rogala....Narazie patrze na allegro i wybieram...Swietna rzecz,pozniej moze sie przydac do karmienia malenstwa:-)

mlodamama od poczatku ciazy przytylam juz 4kg...jakas masakra...

arania lekarze zobacza pusty pecherzyk i od razu nas strasza,zamiast poczekac troche czasu....Ci lekarze:baffled:

karolinusia co za kojec,daj linka...:-)

Dzisiaj mam zamiar zrobic golabki i.....pierogi...
Rodzinka przyjezdza i moja mala chrzesnica-juz wkrotce:-)

A....dodam ze pogode mamy mroczna,wypada tylko spac i leniuchowac przy tv....

Ale moj maly ma radoche.....ubral kalosze i do boju:-)

a ja się tak bałam, że się za bardzo forsowałam i mogłam zaszkodzić dziecku... Już przestałam jeździć na rowerowe wycieczki, powoli spacerujemy, że dziadkowie i babcie nas wyprzedzają... Może za bardzo przesadzam:baffled:

Arania, wydaje mi się, że wszystko zależy od tego na ile masz siły. Np. na basenie byłam ostatni raz na dwa tygodnie przed porodem, później już uznałam, ze więcej marznę, niż mam siłę na pływanie :p Mąż do dziś się śmieje wspominając jak z brzuchem (ale nie jakimś wielkim) wyprzedzałam jakiegoś napakowanego gościa ;) teraz też chcę na basen chodzić (niestety juz sama :(), ale najpierw muszę się lepiej poczuć i nabrać drugotrymestrowych sił.

Violet - 4 kg to rzeczywiście sporo, ale jak będziesz karmić piersią to szybko zlecisz, ze mnie wyssał nawet więcej ;) Ja mam póki co 2/2,5 kg na plusie, zobaczymy co wyjdzie u gin we wrześniu.

Dziewczyny ja nawet nie wiem ile ważę:szok: Zawsze było miedzy 55-60kg, teraz pewnie grubo ponad 60kg:-(
Arania ja do końca ćwiczyłam, prowadziłam auto i jeździłam pociągami do tego taszczyłam torby z zakupami. Wszystko zależy od tego jak się czujesz.
Zamówiłam na allegro sobie tego roga:-D

hejjj
ja chwilowo nie mam czasu bo m kupił 15 kg ogorków, papryke, cebule i robimy sałatki w słoiki na zime...............ja ledwo zywa ale pomagam, głowa mnie znow boli :-(

reklama
Mamusia współczuję, ja w środę zrobiłam troszkę papryki w słoiki:-D Nie robię dużo, bo później nie idzie:-(
Może daj przepis na ta sałatkę, chętnie bym zrobiła:-D

Do góry