reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Babygg, gratulacje wyników!:) A co to te chlorki?...

Ja w tym roku organizuję wyprawkę dla pierwszaka dla koleżanki, która bardzo trudną sytuację materialną. Książki mnie załamały! 260 zł z angielskim! A gdzie plecak, kredki, bloki i cała reszta! Ona jeszcze i tak musi mu dokupić jakieś ciuchy, buty. To jest jakaś masakra!

Dobra, przywitałam się i spadam ;)
Hej ho, hej ho, do pracy by się szło ;)
Wiesz co w biedronce widzialam super plecaki i tornistry nie takie drogie.
hejjjj
nie wyspałam się :baffled:

a z tą wyprawka to porazka, 3 pasty mamy kupic i 3 mydła i reczniki i chusteczki w pudelku i nawilzane i papier toaletowy wielka paczke........................

babygg dobrze ze synek ma wyniki dobre,

kciuki za wizyty!!!!!!!!!
Matko to co przedszkole oferuje dzieciom, tylko "przechowalnię":wściekła/y:
Gratuluje okrągłych i dwucyfrowych tygodni:-D:-D
Babygg super, że synek zdrowy.
MRÓWKA 100 LAT WAM ŻYCZĘ:-D:-D
Ja dziś zostawiłam córę w domu, bo nie byłam w stanie wstać:-( Mąż śpi po nocce, a ja zaraz lecę z nią na zakupy

mrowka to wielkie gratulacje! Trzy lata po slubie ...kiedy to bylo ja w listopadzie bedemiala 13 rocznice slubu

Co do snow to mi sie cos sni ale jak wstaje to nic nie pamietam i to mnie wkurza.

co do wyprawek to temat przedszkola jest juz dla mnie bardzo odlegly ale nie pamietam zeby takie ilosci wchodzily w gre. Teraz Pati idzie do 6 klasy a w nastepnym roku gimnazjum....boje sie. Teraz na ksiazki wydalam 350 zl + zeszyty i plecak i torba nie wiem moze w 600 zl sie zamknelam

Mrówka no to GRATULACJE i miłej rocznicy!

Flower powodzenia na wizycie!

Odebrałam wyniki, morfologia książkowa. TSH w piątek, mam też wynik hiv oczywiście negatywny. Niby wiem, że wszystko ok, ale dreszczyk emocji był.
biggrin.gif
w sumie w związku z tym ratownictwem to cholera wie, różnych ludzi się badało, obsługiwało niby zawsze w środkach ochrony osobistej, ale jednk... No dobrze, że ok. hcv też negatyw. Tylko mocz mnie zmartwił, bo mam podobno dużo śluzu i bakterii czyli jakiś stan zapalny. Ale nic nie czuje nic a nic. Cukier w normie. Na 15.30 do gina

Cześć dziewczynki!
W poniedziałek miałam wizytę i wszystko ok, chociaż usg nie miałam :confused::confused::confused: To druga wizyta u tego gina, pierwsza była w połowie 5 tygodnia, więc wtedy nie dziwił mnie brak usg, ale teraz? Niby w między czasie kazał mi zrobić, przyniosłam ten wynik, powiedział, że wszystko ok, a sam tylko mnie zbadał i stwierdził, że skoro nie plamię, to nie ma powodów do obaw. Następne usg mam zrobić w 12 tygodniu i to już będzie to genetyczne. Tylko tak się zastanawiam - on w ogóle nie będzie robił usg??? Dziwne to dla mnie :baffled::baffled:
No i tak po wizycie jakoś całkiem odeszła mi ochota na pisanie, bo wy się tu chwalicie swoimi usg, a ja nie mam :wściekła/y::wściekła/y:
Gratuluje wszystkim dziewczynom dobrych wiadomości!
Mamusia synka - 12 tydzień, wow! Zazdroszczę!
Ja to czekam na koniec 13 tygodnia, potem na koniec 24 tygodnia (chyba najbardziej) a potem 28-30 i już poród za chwilkę :)
Jestem nieprzytomna, nie mam siły się podnieść z łóżka, chyba niskie ciśnienie mam, a muszę jechać do urzędu, bleeee :)

Mrówka gratuluje !

Karolinusia nie przejmuj się moczem bo dużo dziewczyn właśnie miało taki wynik moczu jak ty ( ja też). Ja też byłam trochę zaniepokojona, ale głównie dlatego, że miesiąc wcześniej przechodziłam ostre zapalenie pęcherza. Zrobiłam posiew i okazał się negatywny. Mój lekarz mówi, że u kobiet w ciąży ciężko jest jałowo pobrać mocz plus dochodzi do tego zwiększony śluz, który mógł się dostać do próbki moczu no a w śluzie są bakterie kwasu mlekowego, które są pozytywne. Badanie ogólne moczu nie rozróżnia pozytywnych od szkodliwych bakterii. Mogłabyś się martwić jakby w moczu były liczne leukocyty i krwinki czerwone, wałeczki, czy nabłonki. Jeśli się martwisz to zrób posiew, ale skoro nie masz objawów to raczej to niekonieczne.

DZIEŃ DOBRY :-)
Ja już po porannym kłuciu, różyczka, toxo i VDRL zrobione...JESTEM CHOLERCIA LŻEJSZA O 137 ZŁ:-:)-(...co według moich obliczeń daje już od początku ciąży wynik 1064 zł ..A gdzie do końca????:confused::confused::confused:
Karoliniusia- ja smarowałam brzusio balsamem nivea z wit K mam piękny nie poorany rozstępami brzuch. Mimo iż z boku mam rozstępy ale to takie wzrostowe z dzieciństwa bo za szybko rosłam to w ciąży nie przybył żaden. Więc ja już nie wiem czy geny czy fart...teraz jadę na oliwce ale kupię krem gerbera na rozstępy. Bo fajnie się rozprowadzał i szybko wchłaniał.
Mamusiasynka- kurcze a może te nauczycielki wąchają ten klej:confused::-)...nie no żart...ale bez przesady...U nas były tylko standardowe przybory w pojedyńczej ilości a jak już ktoś mógł to ryzę papieru...no ale jak bmógł...
Ewa- jak ja zobaczyłam o której ty naleśniki wsówasz :happy2::cool2:...a jak sobie pomyślałam, że za robotę się jeszcze bierzesz....to...co Ty łykasz, żeby rano funkjonowac???????? SZACUN!:tak::tak::tak:Co do wyprwaki...to masakra mojej gwiazdy książki do 2 klasy podst. kosztują 320 zł, a gdzie kapcie, ubrania, przybory typu zeszyty farby itd...MASAKRA :no:...czekam na wypłatę bo inaczej chyba ziemię z ogrodu bym żarła....

BABYGG-
SUPER, ŻE WYNIKI DOBRE... ale może warto się jeszcze u genetyka pokazac... zawsze to pewnośc.
Flower- &&&&&&&&&&&& za wizytę!
mROOWKA - NAJLEPSZEGO :tak: OBY W SZCZĘŚCIU, ZDROWI I MIŁOŚCI!!!!
Spadam ogarnąc chatę...JUTRO ŚWIĘTO, odpusty itd...

Secreto ale ja się nie martwię nic a nic :) źle to określiłam, pisząc martwię się, raczej zdziwiłam się :tak:
Małpawzoo a Ty chodzisz prywanie czy NFZ bo mi umknęło?? ja mam za każdym razem usg. Mam fotki pęcherza i zarodka narazie, dziś już pewnie Dzidzi zobaczę. :-D nie martw się skoro gin mówi, że ok, to ok. Zaufaj mu.

Ja mam dziś POWERA jakiegoś jak nigdy... padnę coś czuję szybko, bo zasnęłam przed 3 a wstałam o 8

reklama
Z książkami w szkole to jest przegięcie, gadają u nas o tej całej ekologii, wycofują żarówki, walczą z segregacją śmieci, a o tym ile papieru i drzew się marnuje to nikt nie mówi. Całą podstawówkę i liceum korzystałam z używanych książek, odsprzedawałam je dalej, kilka roczników korzystało z jednego podręcznika, a teraz co? Do śmieci...

Mrówka, gratulacje :)

Malpawzoo, a chodzisz prywatnie, czy na NFZ? Może ten lekarz nie ma usg w gabinecie?? Ja tez miałam jedno dotychczas, a następne w 12 tygodniu dopiero i nie narzekam ;) Skoro nic złego się nie dzieje to nie ma co szaleć.

Karolinusia, a podmyłaś się przed pobraniem próbki?? Moja ginka zawsze zwraca na to uwagę.

Megi Pegi, Adaś też jest rannym ptaszkiem.

Kotti, ja też nie wiem o co chodzi z tymi kremami, czemu od 4go miesiąca dopiero. Może zabezpieczają się, żeby w razie czego nie było na producentaa. Pewnie nie badają na kobietach we wczesnej ciąży i dlatego.

Chyba zrobię dziś 3bita :)

Do góry