reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

mamusiu, Ty to biedna jesteś z tym wymiotowaniem :( Pewnie masz już sporo kilogramów w dół? A jak tam Twoje wyniki, w normie?

Marcia, trzymam kciuki, mam nadzieję, ze luteina spokojnie da sobie radę!

reklama
Mamusiu synka wg norm naprotechnologii to 8-10 tc powinno byc 25-30 czyli malawo ale najbardziej mnie martwi ze tydzien temu bylo 38,8 jak sie okazuje wywolane lekami bo po ograniczeniu lekow w ciagu tygodnia spadlo o 13,8 a skoro nie chce mi podac zastrzyku tzn ze albo moj dzidzius przezyje albo nie bo sama lutka z moich obserwacji za bardzo na mnie nie dziala. Wola Boga co ma byc to bedzie

Kruszka tak mi przykro:-:)-:)-(
moniqa ja tez mam kiłe zbadac :-)
Ale czy WR to nie na kiłę??

Moniqaa - a ten lekarz, u którego byłaś to na NFZ? Bo jeśli tak, to ci bzdury opowiada, bo prowadzenie ciąży na nfz przewiduje wszystkie skierowania na badania. Jak prywatnie, to niestety trzeba płacić, albo iść do drugiego gina na nfz.
Jagna - ja sprawdzałam u siebie ceny badań, cały komplet (morfologia, mocz, glukoza, WR, a-HIV, a-HCV, HbsAg, Toxo IgG i IgM, CMV IgG i IgM, rubella IgG, IgM,TSH, ft4 i ft3,plus odczyn Coombsa bez grupy) kosztował w zależności od laboratorium od 250 do 350 zł - poszłam na nfz zrobić i problem z głowy. Jakby nie było wyjścia, to bym zapłaciła, ale naprawdę jest na co kasę oszczędzać, zwłaszcza, że mogę zapomnieć o becikowych wszelkich, a z państwowej służby zdrowia do tej pory niewiele korzystam, to a te składki co płacę chociaż taką oszczędność mam.
Tehewanka - fajnie, że udaje ci się powstrzymać od palenia, pewnie nie jest łatwo rzucić z dnia na dzień, ale uwierz - głód nikotynowy u noworodka to coś strasznego, więc warto się poświęcić dla dobra dziecka. A jak ci papierosy pomagały na problemy zdrowotne, to pogadaj może z lekarzem, może coś wymyśli, co działa jak nikotyna, a wolno stosować w ciąży?
Dzwonilam do laboratorium badania 233zł. Co do HIV to koszt 35zł, wiec nie majątek. Ja za tydzień we wtorek idę do gina na kasę chorych, kontrola po antybiotyku, może wypisze skierowanie;-)
W końcu u nas się ochłodziło i dużo lepiej się czuję:-D

Mamusiu synka wg norm naprotechnologii to 8-10 tc powinno byc 25-30 czyli malawo ale najbardziej mnie martwi ze tydzien temu bylo 38,8 jak sie okazuje wywolane lekami bo po ograniczeniu lekow w ciagu tygodnia spadlo o 13,8 a skoro nie chce mi podac zastrzyku tzn ze albo moj dzidzius przezyje albo nie bo sama lutka z moich obserwacji za bardzo na mnie nie dziala. Wola Boga co ma byc to bedzie

Marcia będzie dobrze, trzymam &&&&&

Co do badań na czczo, to wszystko przez tą glukozę... Ja już wiem, że na wrzesień nie ma opcji, żeby dotrwać do 8 bez jedzenia, skoro dziecko budzi mnie o 6, albo i wcześniej... Pożyczę od mojej babci glukometr i zbadam sobie sama poziom, mam nadzieję, że moja lekarka jakoś to przeżyje.

Chyba muszę się do mojego ogólnego wybrać, jak któraś z Was i spróbować wydębić skierowanie na badania ;) Przed ciążą, jak moja ginka kazała mi TSH zrobić, bo dzięki karmieniu zleciałam z kilogramów, to bez problemu dała.

reklama
Kruszka bardzo mi przykro:-(

Marcia30 ja też mam doła bo dalej mam plamienia i nie wiem co będzie ale dajmy dzieciaczkom jeszcze trochę czasu pozbierają się:tak:
Mamusia synka ja z pierwszym dzieckiem wymiotowałam do 6 miesiąca strasznie to było męczące,

Trzymajcie się pozdrawiam

Do góry