reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Ewa- no dokładnie. Chyba kupię magnez. Chociaż gin dał mi też nospę i mówił, żeby spokojnie w razie potrzeby brac. Jak poleżałam jest lepiej, może rzeczywiście wczoraj przesadziliśmy z tym sapcerem po lesie....

Moniqa- kurcze dziwny ten Twój dr. My już dwa USG i z każdego zdjęcie. Wprawdzie karty ciąży jeszcze nie mam ale zapewne teraz jak będę 22 sierpnia to już założy bo chyba czas najwyższy. No ale nawet na monitorze nie pokazał Ci amlucha???Ja jak leżę to mam swój monitor i nie muszę szyi wyciągac żeby coś zobaczyc tam gdzie on ot taki telewizor dla mamy aby podejrzec to samo co dr. No ale najważniejsze, że wszytsko ok!
Mamusiasynka- nospę można brac...ja miałam tą na receptę forte...Więc już na 2 wizycie gin wypisał, bo mówił, że małe rośnie to druga ciąża i można czuc ból rozciągania.
Młodamama- a u nas już Bogu dzięki po sezonie komarowym....
Tehawanka- wiesz co? Trochę dziwnie się czuję czytając Twoje wpisy... Przepraszam ale jesteś w ciąży i piszesz o paleniu papierosów jakby to było ot nie wiem zjedzenie cukierka. Kurcze nie jedna z nas walczyła o te maluchy w brzuchu szmat czasu, nie jedna ma ciążę zagrożoną, nie jedna dzień dnia walczy o kolejny aby do przodu...a Tobie cieżko rzucic palenie??Sorry no ale to dziwne dla mnie...

dzięki, ze to napisałaś bo wisiało mi to już n końcu języka...uhh ulge czuje...i zgadzam się w 100%... mogłabym nawet jeść tylko chleb i wode przez rok jakbym wiedziała, że dziecko dzieki temu będzie zdrowsze! A na razie wgl nie wiem czy żyje i każda godzina mnie dobija bo zbliża mnie do wizyty na której usłyszę nie wiadomo jakie wieści...

reklama
super pomysł z tymi futrynami jagna.. chyba nawet mam taki olejek w domu!
a jak u was sie sprawdza rajd taki do kontaktu? chciałabym wybić te co juz u mnie pomieszkuja ale nie wiem czy warto kase wydawac

Młodamamo, będzie dobrze! Kciuki mocno zaciśnięte!

Nikusia, moja gin. na takie bóle mówi zawsze: "Nie pocieszę pani, lepiej nie będzie ;))". Jak chodziłam do niej z Anielą, to było fajnie, bo też była w ciąży i sobie narzekałyśmy razem :)

Na zdjęcia dzieci przyjdzie czas na zamkniętym, ale wrzucę Wam kawałek nosa mojego małego domowego pasożyta: BaBy w kuchni: Drożdżówki z malinami i twarożkiem
;)

dzięki, ze to napisałaś bo wisiało mi to już n końcu języka...uhh ulge czuje...i zgadzam się w 100%... mogłabym nawet jeść tylko chleb i wode przez rok jakbym wiedziała, że dziecko dzieki temu będzie zdrowsze! A na razie wgl nie wiem czy żyje i każda godzina mnie dobija bo zbliża mnie do wizyty na której usłyszę nie wiadomo jakie wieści...
Będzie dobrze &&&&&&&&&

Dzięki Kochane.
Ewa ja raczej nie zapłacę 450zł za te badania, bo mnie po prostu na nie nie stać. Wolę to już wydać na jakiegoś innego lekarza i może jakieś ważniejsze informacje.
Dziewczyny ten lekarz jest miły o dziwo, tyle, że nic wg niego nie jest refundowane.
Mam umówioną jeszcze wizytę u innego na NFZ na koniec miesiąca to pójdę i powiem mu prosto z mostu jak się sprawy mają.
Teraz tam gdzie chodzę to jest największy szpital położniczy w Poznaniu, jeden z tych o dobrej renomie. Nie wiem czy ten lekarz po prostu jakiś inny czy oni wszyscy tak tam mają. Bynajmniej wiem, że jeśli coś miałoby być nie tak z dzieckiem to tylko tam się nim tak zajmą i w sumie z innych szpitali w razie w*** tam wysyłają.

Nikusia ja wyciągałam szyję :-D ale widziałam :tak:
Poprzednio dał mi fotkę, tylko tym razem nie. Może na następnej wizycie da :tak:
Zresztą zabiorę męża na następną. Może go wpuszczą i on popatrzy doktorkowi przez ramię ;-):-p

Jagna ja robiłam morfologię (8zł), cukier (7zł) i mocz (8zł).
Jeśli chodzi o toksoplazmozę to robiłam przed ciążą (IgG 35zł i IgM 35zł), CMV (podobne ceny do toksoplazmozy)

Ostatnia edycja:
młodamama - my mamy preparat do kontaktu w sypialni i w salonie...REWELACJA. Jest wprawdzie włączany na kilka godz. przed snem i czasem w nocy jak okna uchylone ale od czasu montażu...nawet jednego komara...a miejscowośc i położenie naszego domu to okolice wylęgarni komarów :crazy:
Jagna- ale zwykła morfologia czy cały zestaw???Bo wiesz z krwi się dużo badań robi i są różne widełki...od morfologii chyba zza 9 zł po toxo za 35 itd.

Wiesz co? No my go mamy już dobre 2 miesiące...śpimy przy otwartch drzwiach balkonowych bo takowe mamy w sypialni i no nie wiem chyba nam nie zaszkodził???W końcu dostęp powietrz jest tak? No ale i może bariera ochronna też skoro nie ma komarów itd. '
A może zapytaj gina albo zwykłego lekarza....albo moskitierę w okna...my w kuchni mamy taką montowaną na okno- super sprawa...ale w sypialni mamy pół okrągłe okno więc nie robili wtedy wyginanych w łuk moskitier,.... swoją drogą doczytac muszę bo może teraz robią...

reklama
Do góry