reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

No ja słyszałam, że w drugiej ciąży to w ogóle częściej ból podbrzusza jak na @, i właśnie często takie ciągnięcia... może po prostu muszę odpocząc.... nie chcę się zamartwiac, bo jak wiecie dobra w tym jestem... Tym bardziej, że na prawdę spoko się czuję :tak: mdłości do zniesienia albo w ogóle, ból piersi też do zniesienia...tylko dziś to podbrzusze mnie niepokoi :baffled: może wziąc nsopę forte?

reklama
Nikusia, możesz nospę. Chociaż ja wolę brać magnez, bo ewentualne skurcze podobnie likwiduje, więc ból mija. A jeśli nie mija, to jednak jest to sygnał czegoś. Wolę mieć nad tym kontrolę w ciąży, a nie znieczulić się lekiem i nic nie czuć :)

Hey :-)
Ja już po wizycie, ale żeście od wczoraj naskrobały tych postów :-D

ja się wk*** znów dostałam odpłatne skierowanie na badania. Grupa krwi, itd...
Karty ciąży też nie założył, bo nadal twierdzi, że nie ma potrzeby :baffled:
Zdjęcia tez nie dostałam. Bakterie w moczu to norma... Eh...
No nic, ale za to zaproponował mi prywatnie badania genetyczne za bagatela 450zł. USG genetyczne + jakieś tam badania z krwi, bo podobno same genetyczne daje tylko 60%, a z krwią to już 99%. Samo USG zrobi mi na kasę chorych na następnej wizycie jak to stwierdził.
Dzidzia ma 3,77cm. 10t5dz wg wymiarów. Podobno ma nóżki i rączki.
Łożysko prawidłowo umiejscowione, szyjka w badania wydawała się krótka, ale na USG stwierdził, że jednak OK.

Mówiłam mu, że miałam tez lekko brunatny śluz, ale wyjasnił mi, że to normalne i sie nie przejmować. No chyba, że będzie z typowa krwią, ale że miała tylko zabarwiony śluz i jednorazowo to macica się oczyszczała.

ja mam czasem takie uczucie jakby mi ktoś włożył tam 2 ręce i mi rozciągał na boki.. takie rozpieranie... i jak wstane szybko tak trace panowanie nad ciałem... robi mi sie ciemno i słabo...

nie wiem komu miałam odp:D odnośnie tej siekiery:D może ktoś kolekcjonuje:-D

ratunku komary mnie i córke zjadają w nocy.. jakieś rady?

w tym momencie już nie, chociaż mnie czasem mocno ciągnie;/ jak już nie moge wytrzymać, to mysle czy by sobie nie sprawic olejku do e-papierosa 0mg. choc palilam od 0.5 do 1 paczki dziennie

Moniqa, ja bym się nie dała naciągnąć. Po co Ci badania krwi? Ile masz lat? Jest jakieś obciążenie w rodzinie chorobami gen.? Ja bym poszła na zwykłe usg.
Grunt, że z dzieciątkiem wszystko ok :)
A bakterie w moczu to naprawdę norma ;) Ja całe dwie ciąże miałam. Posiew zawsze czysty. Tylko na leukocyty patrz - jak za wysokie, to jednak jest zapalenie.

Młodamama z ta siekierą to do mnie;-);-)
Na komary posmaruj futryny okien olejkiem z trawy cytrynowej, naturalny sposób:-D
Mnie czasami pobolewa zwłaszcza jak kaszlę, staram się zgiąć w pół ale nie zawsze pomaga. Po wyzdrowieniu mam iść na kontrole do gina i chyba pójdę na kasę chorych, bo mój i tak zagranicą na urlopie.
A ja się wściekłam na rosół, a właściwie porcję. No jeszcze nigdy nie miałam tyle farfocli z mięsa, aż musiałam wyłowić warzywa i scedzić przez sitko wywar:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ewa- no dokładnie. Chyba kupię magnez. Chociaż gin dał mi też nospę i mówił, żeby spokojnie w razie potrzeby brac. Jak poleżałam jest lepiej, może rzeczywiście wczoraj przesadziliśmy z tym sapcerem po lesie....

Moniqa- kurcze dziwny ten Twój dr. My już dwa USG i z każdego zdjęcie. Wprawdzie karty ciąży jeszcze nie mam ale zapewne teraz jak będę 22 sierpnia to już założy bo chyba czas najwyższy. No ale nawet na monitorze nie pokazał Ci amlucha???Ja jak leżę to mam swój monitor i nie muszę szyi wyciągac żeby coś zobaczyc tam gdzie on ot taki telewizor dla mamy aby podejrzec to samo co dr. No ale najważniejsze, że wszytsko ok!
Mamusiasynka- nospę można brac...ja miałam tą na receptę forte...Więc już na 2 wizycie gin wypisał, bo mówił, że małe rośnie to druga ciąża i można czuc ból rozciągania.
Młodamama- a u nas już Bogu dzięki po sezonie komarowym....
Tehawanka- wiesz co? Trochę dziwnie się czuję czytając Twoje wpisy... Przepraszam ale jesteś w ciąży i piszesz o paleniu papierosów jakby to było ot nie wiem zjedzenie cukierka. Kurcze nie jedna z nas walczyła o te maluchy w brzuchu szmat czasu, nie jedna ma ciążę zagrożoną, nie jedna dzień dnia walczy o kolejny aby do przodu...a Tobie cieżko rzucic palenie??Sorry no ale to dziwne dla mnie...

reklama
Ewa, powyżej 35 lat test podwójny masz refundowany przez NFZ i każdej kobiecie się go wykonuje. Ja tez nie idę na krew, gdyby na usg wyszło coś nie tak, to lekarka dopiero wtedy wysłałaby mnie na dalsze badania. Z resztą wówczas każdy ma refundowane takie badanie przez NFZ.

Monika, oj coś ten Twój lekarz nieprzyjemny, no ale najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze, oby tak dalej!!

Ostatnia edycja:
Do góry