reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Secreto, dlaczego boisz się usg genetycznego? Ono potwierdzi tylko, że z dzidzią wszystko dobrze. Nastaw się pozytywnie.Nie ma się co martwić na zapas i bać.Stres źle wpłynie na dziecko.Moja mama wciąż mi powtarza, że mam być spokojna i się nie denerwować bo sobie potem z dzieckiem nie poradzę. Będzie takie jaka ja byłam w ciąży!

reklama
Co do zakupow to tez wole zawsze wszystko sama, ale teraz m z kartka pomaga i nawet sobie radzi, bo mnie lekarz kazal odpoczywac duzo, zwlaszcza, ze jeszcze pracuje ( 3 dni tylko zmienilam sobie-to moge) poniewaz troche plamilam, no ale jutro po mieso razem jedziemy:-)
co do brzusia, to juz mi wywalilo:baffled: , ale z synem jak pamietam, tez od razu, tylko pozniej jakby sie wyrownalo, to jest takie jakby wzdecie:-)

p.s. ja jestem tu juz dlugo, ale fajnie bo mam meza tez polaka ( tzn wszyscy mamy podwojne obywatelstwo) takze w domu po polsku rozmawiamy- syn pol na pol haha)

co do usg to po przejsciach jestem i tez zawsze sie boje i bede bala przed kolejnym usg, nastepne mam w przyszly piatek, a pozniej genetyczne i oby nam szybko suwaczki dziewczynki mknely:tak:

Ostatnia edycja:
MMka mam nadzieję, że dzieciątko nie będzie takim strasznym złośnikiem jak ja jestem teraz pod wpływem hormonów. A ja jestem niestety z tych panikujących :|

Drugiego panikarza chyba mój mąż by nie zniusł w domu...
Ale drugiej marudy ja też bym nie zniosła... Więc wolę, żeby dziecko miało swoj indywidualny charakter... Albo pół na pół:)

MMka, coś jest w tym co piszesz jak tak patrzę po znajomych i po sobie. Spokój i brak stresów w ciąży to podstawa. Chodzi mi tu też różne inne stresy niezwiązane z ciążą. Ja od początku podchodziłam, ze wszystko będzie dobrze, że będzie spokojne dziecko i o dziwo tak było. Zobaczymy czy teraz też się sprawdzi ;)

Witam się!
Ja dziś zasnęłam ok 5 rano :szok: no nie mogę ostatnio w ogóle spać :-D masakra chodzę jak cień.
Mój mąż jak idzie na zakupy z kartką to i tak zawsze przytarga 3 razy tyle .

Jolcia GRATULACJE!!!! Będziesz starać się o macierzyński "wysoki"??

no i to tyle, jadę na zakupy...

A co do mężowych zakupów dziecięcych, mój ostatnio kupił termometr elektroniczny TT bo musiał bony do euro rtv wydać, zaskoczył mnie bo myślałam, że kupi coś sobie ;-)

Witajcie dziewczyny,
Arania i Jolcia - chciałam się tylko pochwalić, że ja też z tych co się robótkami ręcznymi zajmują, ja robię kartki okolicznościowe, tzn. daaawno już nie robiłam, bo jakoś czasu brak, a czasem i chęci. Ale uwielbiam to i mam nadzieje, że jak będę już na L4 to wrócę do tej mojej przyjemności. Jedna z moich sióstr - tworzy biżuterię a druga - decupage.

No a tak poza tym to odliczam dni do upragnionego urlopu. od 15 sierpnia do 1 września mam wolne. :-)

Pozdrawiam

reklama
ja dzis sobie strzeliłam aviomarin, wczoraj wymiotowałam 10000 razy i dzis juz chcialam sobie zaoszczedzic :-( ale nie działa za bardzo bo muli mnie strasznie, nadal :-( ale przynajmniej nie wymiotowałam

dzis na obiad robię naleśniki, Kurczak z nutella, ja nie wiem z czym może z białym serem, a em na pewno z dzemem :-) bedzie szybko, nie nastoje sie przy garach :-)

Do góry