Secreto, dlaczego boisz się usg genetycznego? Ono potwierdzi tylko, że z dzidzią wszystko dobrze. Nastaw się pozytywnie.Nie ma się co martwić na zapas i bać.Stres źle wpłynie na dziecko.Moja mama wciąż mi powtarza, że mam być spokojna i się nie denerwować bo sobie potem z dzieckiem nie poradzę. Będzie takie jaka ja byłam w ciąży!
reklama
Co do zakupow to tez wole zawsze wszystko sama, ale teraz m z kartka pomaga i nawet sobie radzi, bo mnie lekarz kazal odpoczywac duzo, zwlaszcza, ze jeszcze pracuje ( 3 dni tylko zmienilam sobie-to moge) poniewaz troche plamilam, no ale jutro po mieso razem jedziemy:-)
co do brzusia, to juz mi wywalilo , ale z synem jak pamietam, tez od razu, tylko pozniej jakby sie wyrownalo, to jest takie jakby wzdecie:-)
p.s. ja jestem tu juz dlugo, ale fajnie bo mam meza tez polaka ( tzn wszyscy mamy podwojne obywatelstwo) takze w domu po polsku rozmawiamy- syn pol na pol haha)
co do usg to po przejsciach jestem i tez zawsze sie boje i bede bala przed kolejnym usg, nastepne mam w przyszly piatek, a pozniej genetyczne i oby nam szybko suwaczki dziewczynki mknely
co do brzusia, to juz mi wywalilo , ale z synem jak pamietam, tez od razu, tylko pozniej jakby sie wyrownalo, to jest takie jakby wzdecie:-)
p.s. ja jestem tu juz dlugo, ale fajnie bo mam meza tez polaka ( tzn wszyscy mamy podwojne obywatelstwo) takze w domu po polsku rozmawiamy- syn pol na pol haha)
co do usg to po przejsciach jestem i tez zawsze sie boje i bede bala przed kolejnym usg, nastepne mam w przyszly piatek, a pozniej genetyczne i oby nam szybko suwaczki dziewczynki mknely
Ostatnia edycja:
MMka, coś jest w tym co piszesz jak tak patrzę po znajomych i po sobie. Spokój i brak stresów w ciąży to podstawa. Chodzi mi tu też różne inne stresy niezwiązane z ciążą. Ja od początku podchodziłam, ze wszystko będzie dobrze, że będzie spokojne dziecko i o dziwo tak było. Zobaczymy czy teraz też się sprawdzi
Karolinusia
Fanka BB :)
Witam się!
Ja dziś zasnęłam ok 5 rano no nie mogę ostatnio w ogóle spać masakra chodzę jak cień.
Mój mąż jak idzie na zakupy z kartką to i tak zawsze przytarga 3 razy tyle .
Jolcia GRATULACJE!!!! Będziesz starać się o macierzyński "wysoki"??
no i to tyle, jadę na zakupy...
A co do mężowych zakupów dziecięcych, mój ostatnio kupił termometr elektroniczny TT bo musiał bony do euro rtv wydać, zaskoczył mnie bo myślałam, że kupi coś sobie ;-)
Ja dziś zasnęłam ok 5 rano no nie mogę ostatnio w ogóle spać masakra chodzę jak cień.
Mój mąż jak idzie na zakupy z kartką to i tak zawsze przytarga 3 razy tyle .
Jolcia GRATULACJE!!!! Będziesz starać się o macierzyński "wysoki"??
no i to tyle, jadę na zakupy...
A co do mężowych zakupów dziecięcych, mój ostatnio kupił termometr elektroniczny TT bo musiał bony do euro rtv wydać, zaskoczył mnie bo myślałam, że kupi coś sobie ;-)
pinki1980
Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny,
Arania i Jolcia - chciałam się tylko pochwalić, że ja też z tych co się robótkami ręcznymi zajmują, ja robię kartki okolicznościowe, tzn. daaawno już nie robiłam, bo jakoś czasu brak, a czasem i chęci. Ale uwielbiam to i mam nadzieje, że jak będę już na L4 to wrócę do tej mojej przyjemności. Jedna z moich sióstr - tworzy biżuterię a druga - decupage.
No a tak poza tym to odliczam dni do upragnionego urlopu. od 15 sierpnia do 1 września mam wolne. :-)
Pozdrawiam
Arania i Jolcia - chciałam się tylko pochwalić, że ja też z tych co się robótkami ręcznymi zajmują, ja robię kartki okolicznościowe, tzn. daaawno już nie robiłam, bo jakoś czasu brak, a czasem i chęci. Ale uwielbiam to i mam nadzieje, że jak będę już na L4 to wrócę do tej mojej przyjemności. Jedna z moich sióstr - tworzy biżuterię a druga - decupage.
No a tak poza tym to odliczam dni do upragnionego urlopu. od 15 sierpnia do 1 września mam wolne. :-)
Pozdrawiam
Witam dziewczyny...U nas chlodek,tesknie za sloncem.
Nikusia, marcia ciazowe emocje sa ,zgadzam sie...Tym bardziej teraz bo planowane....Pierwsze dziecko urodzilam majac 22 lata.
Zgadzam sie Ewula sny mam tez dziwaczne....
Nikusia, marcia ciazowe emocje sa ,zgadzam sie...Tym bardziej teraz bo planowane....Pierwsze dziecko urodzilam majac 22 lata.
Zgadzam sie Ewula sny mam tez dziwaczne....
reklama
mamusia synka
i córeczki
ja dzis sobie strzeliłam aviomarin, wczoraj wymiotowałam 10000 razy i dzis juz chcialam sobie zaoszczedzic :-( ale nie działa za bardzo bo muli mnie strasznie, nadal :-( ale przynajmniej nie wymiotowałam
dzis na obiad robię naleśniki, Kurczak z nutella, ja nie wiem z czym może z białym serem, a em na pewno z dzemem :-) bedzie szybko, nie nastoje sie przy garach :-)
dzis na obiad robię naleśniki, Kurczak z nutella, ja nie wiem z czym może z białym serem, a em na pewno z dzemem :-) bedzie szybko, nie nastoje sie przy garach :-)
Podziel się: