reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
mamusia ja jadam oczami :p mam na coś bardzo ochotę i muszę chociaż spróbować (zwykle odrobinę) w większości wypadków kończy się spotkaniem z kibelkiem, ale jakoś wczoraj nawet dobrze mi było i nie wymiotowałam więc tak sobie pomyślałam, że mój mąż chociaż się ucieszy jak zje 2- daniowy obiad. Czasami mi coś dogryzie, że siedzę cały czas w domu a nic nie robię :szok: u mnie jest trochę chłodniej dzisiaj to się poświęcę :p

Dzień dobry :)
Nie wiem co się dzieje, ale nie mogłam wejść na babyboom z powodu jakiegoś złośliwego oprogramowania panującego na stronie. Dopiero teraz mogę tu zajrzeć.

Napisałyście tyle, że nawet nie będę się odnosić do waszych poprzednich wpisów.

flower188 - Ja też się nie bardzo wysypiam. Ale to głównie przez mojego kochanego mężczyznę, który rozpycha się niesamowicie w łóżku i zawsze muszę zabiegać o miejsce do spania :) Wcześniej mi to tak nie przeszkadzało, ale teraz gdy jestem w ciąży zależy mi na tym, żeby było mi wygodnie, bo w tedy dzieciątku też jest dobrze i wygodnie :)

U nas dziś pierogi trzeci dzień ;) Mama setkę przysłała ;)

A jutro mam ochotę na bolognese i chyba to będzie. W niedzielę pewnie Mąż pizzę zrobi, bo za nim od dawna chodzi :D

Ja typowa poznanianka, chociaż troszkę mnie wywiało:-D Surówki, pyry, gołąbki, ruskie i wszelkiego rodzaju kluchy mniam, mniam:-D

reklama
Witam w to piątkowe popołudnie :)
Jak miło poczytać takie dobre wieści z wizyt. Super;-).
Ja już tez nie mogę doczekać się września, kiedy to będzie już II trymestr i ciąża będzie, że tak powiem, ustabilizowana.
Moja wizyta dopiero za 1,5 tygodnia i chyba dopiero jak dowiem się, że wszystko jest dobrze to zacznę się tak naprawdę cieszyć, bo teraz to więcej mam obaw i one nie pozwalają mi się cieszyć tak na 100%. Może gdyby od początku tej ciąży było wszystko dobrze to myślałabym inaczej....

Ale się wyżaliłam, ale jakoś tak to we mnie siedzi......
Witam oczywiście nowe mamusie;-).

I coś z serii głupich pytań:sorry2: - miesiąc ciąży to równe 4 tygodnie, nie miesiąc kalendarzowy? Czyli pierwszy trymestr to równe 12 tygodni? Czy jakoś inaczej to się liczy?

Pytam, bo w czasie starań byłam na ovu friend i tam mi pokazuje, że I trym to 12 tyg., II i III trym po 14 tygodni? I ja już zgłupiałam:eek:.

Do góry