reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziewczyny czy USG 3d jest obowiazkowe? ponoc trzeba je wykonac w ok 10t, 20t i 30t ciazy...
Naprawde trzeba je robic 3 razy i jest obowiazkowe? po pierwsze to troszke kosztuje, a po drugie 3 razy to dosc sporo:/ po co tyle usg

reklama
U mnie np. jakoś to logiczne i proste jest... Ostatnia @ 2 czerwca cykle 28 dniowe. Wychodzi jak w suwaczku no nie ma, że inaczej. A jeśli patrząc po pomiarach z USG to też wychodziło tak jak suwak... Nie ma to jak solidna obserwacja swoich cykli :tak:
Bryza - USG 3d NIE JEST OBOWIĄZKOWE!!! Tak na prawdę to jedynie fajny obrazek i może dużo bardziej wyraźny obraz maluszka ...Chociaż lekarze i tak wolą oceniac jego zdrowie i stan przez 2D a potem ewentualnie pokazują rodzicom w 3D. 8 lat temu dopiero to wchodziło i koszt takiego badania wtedy u nas to 300 zł był....Mój dr WTEDY STWIERDZIŁ, że na prawdę spokojnie wszystko obejrzec się da w 2D.

cześć

a ja już po usg :)to moje pierwsze usg a w poprzedniej ciąży to chyba z 15 razy miałam robione (ale taka była potrzeba)
wszystko dobrze na szczescie a bardzo się bałam:
NT1,2mm, CRL41mm, 2 rączki, n2 nóżki, serce 4-jamowe, pęcherz i kość nosowa widoczna.

tak was podczytuje, ale strasznie dużo piszecie- no ale dobrze:) upał straszny, właśnie wentylator zamontowałam...

czekam na wieści dzisiejszych wizyt

Na razie napiszę tylko co po badaniu.
U nas oki serduszko bije:-D:-D, mam masę badań. Karty jeszcze nie mam ale dał mi zaświadczenie, jak powiedział, "nie zapeszajmy";-) We wrześniu założymy:-D Lecę szukać laboratorium które mi zrobi te badania i za ile;-)
Buziaki dla WAS

Witajcie Mamusie, czuję, że nie nadrobię materiału z waszych postów..nie tylko dzis ale i jutro czy pojutrze... synuś pochłania moj czas w domu...w miedzy czasie jakis obiad i inne obowiazki domowe...a później przychodzi zmęczenie..nie pyta się mnie o zdanie, tylko przychdzi i już :/ dobrze, że jak mąz wraca z pracy to Ja mogę na góre do sypialni sobie odsapnąc..tu nic do mnie nie dochodzi..spokoj,cisza..a chłopaki razem ;) czytałam o waszych zakupach...Ja zostawiłam po synku bieliznę:spiochy, bodziaki itp. a ubranka posprzedawałam wszystkie...nie czułam potrzeby tego trzymac bo nie wiedziałąm w jakim terminie urodzi sie drugi Bobas,jaka płeć..i nie chciałabym tez tego samego dla drugiego Potomka ;) mam kilka wielkich worów z bielizną więc tego nie zamierzam kupowac..chybaże coś w kwiatuszki :p

Kochane dziewczyny,
Byłam na USG. Nasza kruszynka ma się dobrze. Ma 30,3 mm czyli ma już 3 cm. Mój maluszek jest idealny. Porusza się, macha rączkami, ma malutkie nóżki i pięknie bije mu serduszko. Mogłam posłuchać jak puka :) Strasznie wzruszyłam się na tej wizycie. Widzieć owoc naszej miłości robiący fikołki to najpiękniejszy widok na świecie. Kocham mojego maluszka najmocniej na świecie. Jestem taka szczęśliwa! Nie dostałam żadnego zdjęcia z tego USG. Lekarz powiedział, że jeśli wszystko jest prawidłowo to zdjęć nie wydają. Dostałam tylko opis badania do przekazania mojej pani doktor. Odetchnęłam z ulgą. Lekarz mówi, że żadne leki na podtrzymanie nie są potrzebne. Jeśli znów pojawi się plamienie to mam się zgłosić po skierowanie na badanie poziomu hormonów. A w tedy okaże się, czy leki będpotrzebne. Miałyście rację. Niepotrzebnie się martwiłam. Jestem bardzo szczęśliwa :) :) :)

Ostatnia edycja:
reklama
JAGNA, FARFALLA - SUPER !!!!!!!!!!!!!!PIĘKNE WIADOMOŚCI :tak:
nORMALNIE AŻ ZAZDROSZCZĘ...
Zobacz kochana wcale nie trzeba rzygac, mdlec i miec bolesnych cycochów żeby maluszek miał się dobrze :tak:Proszę więc byc dobrej myśli:tak:

Do góry