reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

ewa - :-D ja tez sie zapieralam jak moglam w ciazy, moj m to zawsze mowil ze jak bedzie dziewcyznka to bedzie jego ksiezniczka, bedzie ja rozpuszczal ile wlezie i ubieral cała na różowo - rozpuszczac tak nie rozpuszcza ale z tym różem to fakt zwłaszcza jak się kupuje w ciuszku (ty też chyba tam zaopatrujesz dzieciaki - zawsze roz czy kwiatuszki od razu sie rzuca w oczy i latwiej dla dziewcyznki przez to cos znalezc)
Poki nie bede po pierwszej wizycie i nie bede znala plci to zarzeklam sie ze nic nie kupie ale zobaczymy jak to bedzie z moja asertywnoscia ;-) rampersy sa super ale to wszytsko zalezy od pory roku keidy sie rodzi dziecko. Karolcia nibyu z sierpnia ale miesiąc spędziła na OIOMIe a pozniej tez miela problem z utzrymywaniem temp wiec u nas odpadly w zasadzie
Karolinusia - ja tez duzo kozrystalam i sobie bardzi chwale ale mialam taki zajebisty turystyczny od wozka (taka ceratka z kieszonka na brudy ewnetualne) i generalnie tylko ten tez by wystarczyl plu jednorazowe podklady z bAbydream choc happy lepsze' generalnie chodzi mi o to zeby dobrze przemyslec zakupy bo pozniej wiele rzeczy okazuje sie zbedne a kasa leci - jakos nasze matki bez wiekszosci tych cudow daly rade nas wychowac nie?

reklama
Ja jestem za zakupami własnie na raty. Ostatnio kupuję co miesiąc coś. Generalnie wiele mam po młodszej córce i dzieciakach sióstr. Ale własnie inwestuję w kosmetyki, buteleczki, smoczki i takie tam...dodatki :tak:
Jakoś nie wyobrażam sobie właśnie takiego zakupowego szaleństwa na sam koniec...bo nie wiadomo jak się człowiek czuł będzie, czy własnie leżała nie będę i generalnie jak pomyślę o mega zakupach w styczniu bądź lutym...brrrrr.
Dziś np. przy 30 st upale uprałam pokrowce na łóżeczko i pieluszki oraz ręczniczki z kapturkiem. Uwielbiam jak pranie schnie na słonku i na dworze. Schowam pięknie do szafy i będzie czekało...

Ewa, rampersy są świetne na lato! Też uwielbiam! I podobnie jak Ty - nie lubię kopertówek, wolę zakładane przez głowę. O! Nie lubię też kaftaników! U mnie podstawą były body na krótki i długi rękaw + pajace. A latem oczywiście rampersy.
Odnośnie różowości - lubię :) Nie bez przesady, ale lubię. Uwielbiam wręcz pasiaki - w każdym kolorze. Każde dziecko wygląda w nich cudnie :)

Witam was wszystkie :-)

I jak zawsze znow mam straszne zaleglosci, tak produkujecie. :szok:

Marcia ja tez chodze do dwoch lekarzy. Do jednego z Medicoveru, bo mam za darmo z pracy oraz lekarka jest naprawde super a do drugiej, bo jest zastepca ordynatora w szpitalu (na Ujastku), gdzie mysle będę rodzic. Przez co mam 2 karty ciazy i wogole, bo tez nie za bardzo chce mowic ze chodze do dwoch. Troche mi z tym zle, no ale tak wyszlo. :baffled: Co do USG genetycznego to ta do ktorej chodze prywatnie powiedziala, ze w Krakowie jest 2 lekarzy którzy robia to najlepiej ale ze to moja decyzja i ze jak chce to żebym szla do Medicover ona takie USG przyjmie. W sumie nie wiem co zrobic ale chyba pojde tylko do medicoveru…. :baffled:

arania dziekuje za zaproszenie :tak: nio faktycznie sasiadkami jesteśmy. Na pewno będzie trzeba się kiedys spotkac!!!:-D

Jeśli chodzi o ubranka i inne potrzebne rzeczy to ja na razie nie mam pojecia od czego zaczac hehe Ja tez jak już ktos pisal nie mialam nigdy doczynienia z małymi dziecmi i tez będę musiala raczej wszystko kupowac ale jeszcze troche czasu jest i mam nadzieje, ze te bardziej doświadczone wśród nas nam pomoga.

Jeśli chodzi o jedzenie, to ja tak naprawde nie mam na nic ochoty od paru dni, jem bo musze… :baffled:

farfalla88 u mnie objawy ostatnio tez już ustaly prawie calkiem. Przestalo mnie mdlic, piersi nie sa już napiete i nie bola ale z dzidziusiem wszystko jest dobrze, słyszałam wczoraj serduszko wiec u ciebie tez na pewno tak jest, po prostu trzeba się cieszyc! Trzymam kciuki za wizyte!!!

Jeśli chodzi o spanie to ja zawsze spalam na brzuchu. Staram się teraz spac bardziej na boku, ale na razie mi nie wychodzi. Kupilam sobie tez taka dluga poduszke do spania na boku w Lidlu ale chwile na niej poleze a Razo jak się budze to ona na podłodze kolo lozka lezy…

Chcialam jeszcze inne rzeczy napisac ale juz nie pamietam, jak sobie przypomne to napisze. :rofl2:

Milego dnia wszystkim zycze!!!! :-)

Monisia - to cudowne wiadomości :tak: To chyba tak jest z tymi objawami, że nie będą tak silne i tak dokuczliwe non stop. Ewa wymieniała tu kiedyś jeszczwe kilka innych i okazuje się, że zapewne któryś zawsze się ma. Trzeba byc dobrej myśli...ja się ostatnio na prawdę staram...
Mi apetyt dopsuje kurcze no :-(

Ja zawsze uwielbiałam spanie na brzuchu, ale w ciąży mi nie psuje, brzuch uciska i w ogóle niewygodnie. Śpię głównie na lewym boku, bo na prawym tak mi niewyraźnie ;)

Witajcie już jestem już po usg wszystko ok jestem w 7tyg i 4 dni widziałam serduszko matko dziewczyny aż się poryczałam tak się bałam ponieważ nie mam żadnych objawów oprócz bolących piersi i tego ze kreci mi się w głowie.Lekarz powiedział że między 11 A 14tyg. trzeba zrobić następne usg genetyczne.Dziewczyny chyba wiecie jak się ciesze wstawię zdjęcie :) jupiiiii;)

Cześć dziewczyny, też czekam na marcowe dzieciątko :) To moja pierwsza ciąża, więc wszystko jest nowe i bardzo emocjonujące :) Dzisiaj (nieplanowo) słyszałam serduszko naszego maleństwa, więc jestem spokojna, że wszystko jest ok.
Podczytuję was już od dłuższego czasu, ale do tej pory się powstrzymywałam od pisania. Ale skoro już zaczęłam....
Jeśli chodzi o usg i badanie szyjki to mnie do tej pory też lekarz nie badał ginekologicznie, natomiast w trakcie usg oceniał także stan szyjki. Każdy ginekolog, z którym miałam na razie kontakt, powtarza, że nie ma co badać, jeśli w usg jest prawidłowo. Usg jest metodą używaną od wielu lat i najbezpieczniejszą dla dziecka, w ciążach zagrożonych poronieniem wręcz wskazane jest częstsza ocena stanu dziecka w usg.
Acha, jeszcze chciałam napisać do Młodejmamy - dobrze, że się uspokoiłaś odnośnie tych krostek, ale polecam wizytę u pediatry. Diagnozowanie chorób przez internet nie jest niestety 100% pewne, a lepiej chyba mieć pewność, że wszystko ok. Pozdrawiam

reklama
Do góry