reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
Dziewczyny wszystkie jestescie z PL?
Moze znajdzie sie wsrod nas jeszcze jedna mama mieszkajaca w De?
Jestem zielona co do L4 itd w tym kraju.
W pierwszej ciazy bylo inaczej bo nie pracowalam wiec L4 nie bylo potrzebne,w tym przypadku najchetniej wziela bym juz teraz bo mam sporo obaw o fasolke.
Wykonuje fizycza prace,nie bedac w ciazy bylo mi ciezko a teraz to juz w ogole.

Witaj Ada, marcia, jaspis gratuluję :-)

Kasiulek, zarodek powinno być już widać, ale serduszka jeszcze nie musi być widać… także nie martw się na zapas:tak:

Mrowkaa, bardzo się cieszę :-) ja mam zdjęcie usg ze szpitala a tam pęcherzyk i kropeczka malutka w środku. I też tak się wpatruję strasznie w nie - mówię do mojego J : ale ta nasza córeczka fotogeniczna jest;-)

Mewaśmieszka, a gdzie ta lista jest?

Dzieki za przyjecie.

Mewasmieszka masz racje nie zwrocilam uwagi na te 12 :-)
Dziewczyny jak ogolnie sie czujecie? Ja gorzej czuje sie wieczorem niz rano przynajmnjej narazie. Troche mnie muli i zmeczona jestem. Biore progesteron bo mam troche za niski wiec ginka dmucha na zimne.
Ja sie tez wybieram na l4 tylko nie wiecie jak to jest z tymi kontrolami tzn. Ja prowadze firme z ojcem i kiedys jak byalm na zwolnieniu bo lesalam w szpitalu i w sumie sie z miesiac nazbieralo to przyszli na kontrole wiec zastanawiam sie jak to jest z ciezarnymi?

marcia30 ja mam brata młodszego właśnie 13 lat :) a teraz ma 11lat i mamy bardzo fajny kontakt, także super, że Twoja córka będzie miała rodzeństwo. A co do kontroli `to bardziej jest ona możliwa, gdybyś nagle opłacała duże składki ZUS żeby dostać więcej pieniędzy.. ale myślę, że jeżeli w papierach będzie wszystko w porządku to nie masz się czym martwić, z ciążą nie da się łatwo okłamać :)

Witam dziewczyny

Wczoraj byłam na pierwszej wizycie :) 5 tydzień zarodek widać serduszko widać :D moja fasolcia ma 3,3mm mam przyjść za dwa tygodnie i jeśli będzie się fasolinka rozwijać to założy mi karte ciąży i badania a jak na razie to mam brać tylko kwas foliowy.

Teraz przez te dwa tygodnie to osiwieje czy wszystko pójdzie tak jak powinno oby tak

nika gratuluje udanej wizyty ;-) Szybko było widać serduszko! Nie denerwuj się, dwa tygodnie szybko zlecą. Masz już ten komfort, że widziałaś serduszko. Teraz odpoczywaj i ciesz się ciążą :tak:

Mrowka super, że nie ma nadżerki!! ;-) Brrr co za lekarka tak Cię nastraszyła!! :angry:

Ja dziś zrobiłam test ciążowy. Kreseczka coraz ładniej wygląda ;-)
Do mojej wizyty jeszcze 9 długich dni...

Witam nowe mamusie! :-)

reklama
jaspis, marcia30, ada,- witamy witamy! fajnie, że nas tu coraz więcej :tak:

kasiulekk czytałam gdzieś ostatnio, że zestanem zapalnym to lepiej jak najszybciej szorować do lekarza.

Mrowkaa
cieszę się, że wszystko w porządku. Fajnie mieć już zdjęcie:-) ja jeszcze muszę trochę poczekać...

MewaŚmieszka proszę wpisz mi tam na listę wizyt termin 30 lipca... wcześniej się nie dało, ale to i tak będzie 8 tydzień, a nie tak jak myślałam 9-10 ;-) a w piątek idę na "przedwizytę" do innej gin, bo 3 tygodnie czekania to za dużo jak dla mnie :-p

Do góry