reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Dziewczyny, odebrałam wyniki morfologia, cytomegalia, różyczka, toksoplazmoza jest w porządku. TSh troszkę się zmniejszyło z 3,35 na 2 ( od 2 tygodni biorę Eutyroks 25) natomiast w moczu mam bakterie i 5-10 leukocytów, dodam, że w poprzednim miesiącu miałam infekcję pęcherza moczowego. Wiedziałam, iż mogę być w ciąży, dlatego brałam tylko Urosept, a jak mi przeszło do go odstawiłam. Dzisiaj dzownilam do lekarza i powiedział, że nie ma się czym przejmować i mogę brać dalej Urosept. Nie kazał mi zrobić posiewu moczu.. Myślicie, że nie mam czym się przejmować?
Mrowkaa ja mam datę porodu na 5.03 a kolejna wizyta u ginekologa (3 już) na 25 lipca :) możesz mnie dopisać

reklama
maqa na 2 wizycie na miejscu u ginekologa pobrali mi krew. U mnie na 2 wizycie czyli w 5 tyg ciazy widać było już na USG dopochwowym zarodek i biło serduszko. Na tej wizycie też założono mi kartę ciąży i właśnie pobrano te badania.

Suonko87 własnie szukałam tego balsamu w rossmanach i nigdzie go nie ma,sa tylko te dla dzieci. tez slyszałam własnie że dobry,

maqa w dzień spodziewanej@ zrobiłam test i wyszła blada 2 kreseczka :) następnego dnia zrobiłam Beta HCG i ciąża się potwierdziła i w tym dniu poszłam do ginekologa, głównie po L4 ( w moim miejscu pracy nie można pracować w ciąży), lekarz zrobił mi USG dopochwowe ale jeszcze nic nie było i kazał przyjsc za 11 dni i właśnie wtedy na usg zobaczyłam zarodek i serduszko.
kasiek77 te balsamy i olejek z tej serii jest w rossmanie, ale nie tam, gdzie są dzieci tylko tam gdzie balsamy do ciała, tam koło innych produktów na rozstępy m. innymi z Tołpy. Ja używam właśnie tej oliwki. Ale wiem, że ta emulsja była obok:) Tanie i mają super fajne składy. Też polecam !

secreto ahaaa, no to musze jeszcze raz sie wybrac:-)dzieki :happy:
słyszalam tez że kosmetyki z Palmersa są dobre balsam i oliwka, mysle tez nad zakupem.

cb7w3e3klagwk054.png

Ostatnia edycja:
secreto ale Ci fajnie, słyszałaś już serduszko, gratuluję!:-) ja mam wizytę niby 16 lipca, ale czuję, że robi mi się chyba jakiś stan zapalny, czuje pieczenie:-( i nie wiem czy nie powinnam się wybrać wcześniej...mogłabym pójść w piątek, to byłby 5t1d ciąży, tylko zastanawiam się czy wtedy widać byłoby już zarodek na usg...bo wiem, że serduszko to zazwyczaj później chyba, ale Tobie się udało szybciutko:-) myślicie, że w 5t1d będzie już widać zarodek?secreto a jakie miałaś HCG podczas pierwszego badania? Co do balsamów na rozstępy, ja przy pierwszej ciąży kupiłam Mustela, bo znajome mi polecały, niestety poroniłam i nie zdążyłam za długo go używać:-(

reklama
witam wszystkie mamusie :)
Ja rowniez dolaczam do was.
Wstepny termin z moich obliczen na 9go marca.
Pierwsza wizyta dopiero na 26go lipca, strasznie dlugo musze czekac.
To moja druga ciaza, mam juz 4ro letnia coreczke.
Teraz jest zupelnie inaczej, mdlosci,bole glowy,piersi............
W pierwszej ciazy od poczatku do konca nic mi nie dolegalo,to byl piekny stan

Do góry