Jaspis, u mnie kg widac wszedzie, nie widze moich wystajacych kosci na ramionach
a najgorsze jest dzwiganie tych kilogramow. Wszystko robie na raty, rano mniej, ale po poludniu odpoczywam po kazdym krotkim zrywie do pracy, kregoslup siada po prostu. Od stycznia tez spie w ciagu dnia, po prostu mus, dopada mnie sennosc i koniec, pytalam lekarki i ona uwaza ze to normalne...
Strasznie sie boje porodu, mimo ze wiem jak to jest, a moze wlasnie dlatego
No i sie zarzekalam ze 3 raz to tylko cc, ale jak poczytalam to jednak odechcialo mi sie. Najgorsza wersja to przezyc obydwa- najpierw meki na sali a potem szybko na cc, nie chcialabym tego przezyc..
Kasiek, fajny ten wozek, ja dzisiaj przerabialam temat wozkowy i w koncu kupilismy. Ja zadowolona bo taki jak chcialam ( teutonia mistral) a maz zadowolony ze upolowal tanio na ebayu. Oczywiscie uzywany, ale sie ciesze ze juz jest.
Koreczek, a Ty o jakim wozku myslisz? Masz racje, mozna dzidzie szybko podkarmic, powiem wiecej, jak przetrwa sie te pierwsze 2 tygodnie kryzysu bez dokarmiania to pieknie przybieraja dzieci na piersi, z naszych rezerw tluszczowych
Sprawdzilam
Jesli chodzi o kosmetyki dla dzidzi to ja jestem bardzo ostrozna, tylko minimum. Z coreczka byl duzy problem, od kosmetykow Johnsona dostala lojotokowe zapalenie skory ( okazalo sie ze skorna alergiczka), spedzilysmy tydzien w szpitalu i potem tylko szare mydlo, maka ziemniaczana do kapieli, kapiel tez do minimum, przemywanie woda. Takze nie przesadzajcie czasem z kosmetykami
Wronka, urodzila sn dziecko 4600?
Bosze...dobrze ze sa cali i zdrowi
Ja jeszcze musze kupic posciel do lozeczka i wanienke, smoczek, mydlo, w ogole zakladam plan minimum, co sie da to kupic uzywane, bez extrasow typu podgrzewacz do butelek ( zawsze wkladalam butelke w goraca wode i tez bylo ok) dzieci szybko rosna i tez coraz wiecej chcialo by sie im kupic, a za darmo nic nie ma;-)
Zabieracie mezow na porodowke? Ja wlasnie chce i zastanawiam sie czy tutaj robia lewatywe przed porodem. To mi spedza sen z powiek, co bedzie jak...
Goleniem sie nie przejmuje, przeciez wiadomo ze w ciazy jest z tym problem, polozne tym bardziej o tym wiedza, ale nie wiem co z lewatywa jakby cos, czy kombinowac w domu? A jak Wy myslicie?