reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

zrobiłam racuchy z jabłkami, smak dzieciństwa :-)

nifla, joasia,
u nas w państwowym przedszkolu też można wszystko zaółatwić bez problemu. Panie są dobrze przygotowane i fachowo zajmują się dziećmi i nie chodzi mi tu tylko o zabawę i śpiewanie, ale rzeczywistą wiedzę jak postępować z różnymi typami dzieci. I zgadzam się że dziecko powinno wyjść na dwór w każdą pogodę, to przecież nie chodzi żeby być tam godzinę i tarzać po ziemi, tylko trochę przewietrzyć. U nas dziś -9 i też byli na podwórku. Jak spadł śnieg w szatni wisiała informacja, że proszą o przygotowanie dzieciom odpowiedniego stroju do zabawy na śniegu i tyle. A dzieci panie nie ubierają, ale mnie to też wydaje się oczywiste, bo dziecko idąc do przedszkola ma 3 lata i już powinno umieć się ubrać, tym bardziej w najstarszej grupie. Mnie to krew zalewa jak widzę, w szatni, babcie ubierające dzieciom rajtuzki i buciki, a później się dziwią, że dziecko szlaczków nie umie rysować i sepleni (rączki trzeba ćwiczyć, to wszystko jest ze sobą powiązane). U nas panie pomagaja założyć tylko rękawiczki. No ale też zawsze na początku roku jest spotkanie z rodzicami i jasno wyłożone co dziecko powinno umieć zrobić wokół siebie.

mamusia
, mam nadzieję że Julek się nie rozchoruje. Ja znalazłam dobry patent na rajtuzy. Ignacy ich w przedszkolu nie ściąga tylko zakłada na nie cienkie, krótkie spodenki.

reklama
Mamatek a byłaś prywatnie u okulisty mógłby ci coś o tej siatkówce napisać, a jak nie to psychiatra tak jak kainkas pisała ja bym poszła opowiedziła o cąłej sytuacji ze wzrokiem i strachem o jego pogorszenie i takie tam nic nie ryzykujesz.

Alesia u mnie dziś też racuchy z jabłkami pyszności, Ja Mika zostawiam w rajtuzach w przedszkolu ale kupuję mu takie fajne z bajkowymi wzorami dla chłopców.

Secreto, kainkas zdrówka dziewczyny do łóżek pod kołderki wygrzewać się i sposoby domowe w ruch.

joasia, ja Ignaca nie zostawiam w rajstopach, bo mój mąż opowiadał jak płakał gdy mama kazała mu być w samych rajstopach. Ignacy raczej nie ma z tym problemu, bo czasem chodzi po domu w takich czarnych leginsach, ale jakoś już tak zostało, że zakładamy spodenki.
U nas juz racuchami niestety nie pachnie, bo zasmrodziłam dom sosem z gorgonzoli

Ostatnia edycja:
U nas chlopcy tez biegaja w krotkich spodniach na rajtkach, albo maja getry. Bo z rajstopami jest tak ze trudno ubrac ta stope ;) Dziewczynki maja najlatwiej rajty,getry i spodniczka.
Secreto Kainkas zdrowka

Mamusia super wieści:-D:-D:-D
Nifla właśnie widzę, że wszyscy chłopcy mają przechlapane:-(
Juszka nie piszemy o takim pysznym jedzeniu;-) Po prostu dbamy o koleżanki z cukrzycą:-)
Moje dziecko się wykąpało, teraz gra z tatą w "kosza".

nifla, no ja się z moją mamą pokłóciłam jak ubierała Ignacowi skarpetki, ona twierdzi że go rzadko widuje więc mu nie zaszkodzi, ale prawda jest taka, że gdyby miała go na co dzień byłoby tak samo. Powiedziałam, że mi upośledza dziecko i się uspokoiła.
Jak chodziłam z Ignacym w 3 latkach do przedszkola przez dwa tygodnie, to nie mogłam uwierzyć, że dzieci 3 letnie są w stanie wyjść z łazienki z majtkami w kolanach i stawać przy pani by ubrała. Na szczęście panie szybko nauczyły dzieci porządku.

reklama
Alesia ja mojej mamie tez mówię, że ma nie ubierać Celinki. a ta by ja cala ubrała. Jedynie ubieram ja u mamy po kąpieli, bo tam jest chłodno i mi zależy na czasie i żeby nie zmarzła. Ale w przedszkolu sama się ubiera i mają gimnastykę, więc muszą się przebrać w strój do gimnastyki

Do góry