reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

No i wylicytowałam tą chustę za 131 zł odpadają koszty przesyłki bo z Lublina gadałam z babką prawie jej nie używała 2 razy próbowała wiązac ale jej to nie odpowiadało więc powinna być jak nowa.

reklama
Jagna no juz rano zobaczylam jakie olewactwo, spęd zrobili i zadowoleni a dzieci w dupie :-( najlepsze jest to, ze Kurczak chce jutro isc......a juz bylam gotowa go nie posyłac.............chyba, ze sie rozmyśli jeszcze.......

Joasia gratki zakupu :-D

Jagna będę bronić mojego publicznego przedszkola jest super nigdy nic paniom nie mogłam zarzucić dbaja o dzieci są sprawidliwe i nigdy w szpilkach ich nie widziałam itp no ale nie ma reguły bo sama pamiętam ze swojego przedszkola jak jedna pani potrafiła faworyzowac dzieci sowich znajomych a dla innych być niemiła.

Mamusia skąd ja to znam... Ile razy było tak ze Kacper miał i kalesony albo rajtuzy a te .... brały dzieciaki na dwór nie ubierając im tego:wściekła/y:
To ze -7 to jeszcze nie tragedia no ale dzieciaki muszą mieć cos pod spodniami... I to prawda co pisze Nifla. Obecnie jest obowiązek wychodzenia z dziecmi na dwór wg nowej podstawy programowej, no chyba ze ewidentnie pogoda nie sprzyja, sam mróz nie jest przeszkodą, no chyba ze by było z -15 to wtedy tak.

Joasia ja nie mówię że wszędzie tak jest, ale u nas to reguła, niestety:-(
Mamusia możne wymyśl coś lepszego niż w przedszkolu by zaproponowali;-)
Agnis podstawa podstawą, ale my nie wyrażamy zgody na ciąganie dzieci po błocie. A nasze słowo święte:tak: U nas jest 0 stopni od wczoraj mocny wiatr i ciapa:wściekła/y: Dzieciaki nie wyjdą
Nifla to że wyszły to oki, ale skarga na zadbanie o dzieci

Nifla spoko :-D norma w ciąży :-D W miescie obok w szpitalu tez takie maja sale. I dowiedzialam sie przez przypadek o tym ostatnio. Wiec może w wielu szpitalach tak jest tylko malo kto wie o takich.
Co do przedszkoli fakt ja doswiadczenia nie mam, ale czy publiczne czy nie wszsytkko zalezy od osób tam pracujących, jakie one mają podejscie. Tak jak i w wielu innych miejscach.

reklama
Doczytałam Was po pracy i jakoś tak zwróciłam uwagę na to, co mnie najbardziej interesuje, czyli temat tej nieszczęsnej wady wzroku :/ Przepraszam, że tak tylko o tym...

Joasia, no to dobrze, że miałaś znajomą okulistkę, ja jak chodziłam to zawsze do różnych i zawsze wszyscy mówili (tak do parę lat temu), że 100% będzie cc ze względu na wadę (minus kilkanaście dioptrii), a teraz poszłam na pewniaka po wskazanie, a oni mówią, że nfz wycofał krótkowzrocznosć z listy wskazań, i że NA PEWNO mi się nie pogorszy, bo to jest UDOWODNIONE. A mojej mamie się pogorszyło, cioci też, i dziesiątkom innych znajomych krótkowidzów. Ale nie mam żadnego okulisty, który by mi wypisał cc, poza tym moja gin mi powiedziała, że jak bym miała krótkowzroczność na skierowaniu, to i tak nie zrobią cc, bo nfz im nie zwróci za to kasy, więc w ogóle nie wezmą tego w szpitalu pod uwagę. Teraz tylko pękająca siatkówka jest wskazaniem.

Nikusia, a kiedy Twoja siostra rodziła? Bo od paru lat wada wzroku nie jest wskazaniem... tajemniczo nagle przestało to być ryzykiem, a chodzi zapewne o pieniądze na te cesarki... Widzisz, co ja mam powiedzieć, mam zmiany na siatkówce, zarośnięte pęknięcie i -13, -14, a żaden okulista (byłam u trzech) nie da mi wskazania, w dodatku dwóch ginekologów mi powiedziało, że i tak to wskazanie nie byłoby honorowane w szpitalu... Więc dla mnie poród ma dodatkowy dreszczyk adrenaliny- będę po nim widzieć albo nie :/

Także ogólnie widzicie, że ja raczej się muszę martwić, że mały się obrócił główką, bo w ten sposób nie mam wskazania pozaokulistycznego do cc... ale spróuję go namówić - ostatnio odwrócił sie dupką do wyjścia po tym, jak ze względu na szyjkę leżałam dwa dni z miednicą do góry, może mu się dół z górą pomylił :) SPróbuję go jeszcze tak oszukać!

Ech, jeszcze doczytałam Joasia, że Ci mówili, że od -10 jest skierowanie, no teraz nawet przy -20 nie ma :///// Aż się tym na nowo zdenerwowałam, bo już zaczęłam się godzić z tym, że to nieuknione i co ma być to będzie... No ale nie wiem skąd bym miała wytrzasnąć okulistę, który by mi dał wskazanie, i po drugie co on by tam musiał napisać, skoro krótkowzroczności nie honorują :/ Oni mówią, że "jest zbadane, że fizjologicznie po porodzie wada wzroku się nie powiększa", a jak mówię, że znam pełno osób, którym się powiększyła, to mówią, że to niemożliwe, bo to jest zbadane. I gadaj tu sobie. Łatwo im mówić, to nie ich oczy :/

Do góry