reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

A ja dziś dla odmiany pozwoliłam sobie na odrobinę relaksu, facet nie chce mi tak sprzątać jak Wasi, więc postanowiłam zrobić tak, że już ponad pół godziny leżę w wannie ciepłej wody i pełnej piany, a Zbyszko robi kolację dla mnie, no no dawno takiej laby nie miałam…mmm, ale wywalczyłam to sobie :-D:-D:-D
W końcu muszę mieć siły witalne, by sprzątać, a co! :-):-):-)
Wysmarowałam się olejkiem co by skórę natłuścić i wklepałam we włosy maseczkę BioVax. Youtube mi w tej Xperii nie nadąża i piosenki się tną, bo tak się wolno buforuje :dry:

Secreto – apropo włosów, używasz tej metody co ta dziewczyna z tego bloga co go kiedyś wysłałaś – OMO (odżywka, mycie, odżywka)…? Zastanawiam się nad nią i zapytam fryzjerki w przyszłym tygodniu co o tym myśli, czy to rzeczywiście dobra opcja :rofl2:

Koreczek – gratulacje, bo doczytałam, że zostałaś ciocią! :tak:

Katrine – kolejna forumowa cioteczko, jak tam maluszek Twojej sis? :-)
Kainkas - co tu Nikusia gratuluję, Ty też jesteś ciotką? Tego jeszcze nie doczytałam jeśli Nikusia się nie pomyliła :zawstydzona/y:

Marcia – i jak Ci się podoba 10 sezon Grey’s Anatomy? Ja to jestem mega miłośnikiem tego serialu, nawet o życiu osobistym aktorów czytam :-D:-D:-D

Małpko – ja nie mam cukru drobnego tylko zwykły i cukier puder, ekstraktu waniliowego też nie mam, mam za to „cukier z prawdziwą wanilią” i olejek taki do ciast, a zamiast masła margarynę Kasię…? Co to papilotki? :zawstydzona/y:

reklama
MałaMama - ulala to Ty masz fitness w domu :-):-):-)

Mmm, tak ładnie pachnie, że wychodzę z wanny, JEŚĆ! :tak:
A tak w ogóle co się dzieje z Młodą Mamą...?

Muniuś - ja robiłam z najzwyklejszym cukrem, z tego co się orientowałam, to w Pl właściwie każdy jest drobny jak do wypieków, a autorka blogu mieszka w Wlk. Brytanii i tam mają też taki cukier w grubszych kryształkach. Użyłam też aromatu waniliowego, takiego zwykłego do ciast, a papilotek w ogóle nie używam, bo mam foremkę teflonową i idealnie muffinki i babeczki wychodzą. Polecam!

Małpawzoo, cukier jest nie tylko drobny :) Jest też tzw. cukier gruby kryształ - i też na nim można piec, ale on się bardziej nadaje do dekoracji, np. posypywania z wierzchu kruchych ciasteczek z cukrem :)
Ja aromatów nie lubię. Zawsze daję trochę cukru waniliowego dla smaku zamiast aromatu :)
O widzisz - to ja nawet nie zajrzałam do źródła i nie wiedziała, że w oryginale były 4 jajka! Muszę jeszcze raz upiec i spróbować z czterema :)

Jagna, to u mnie podobnie - z formą typu chodzenie, normalna aktywność w ogóle nie miałam problemu po obu porodach. Z Anielą w ogóle było super, bo mnie nie nacięli, a poza tym była na wysokich obrotach do końca ciąży - siłą rzeczy, bo miałam Franka w domu i pracę. Z Frulikiem się trochę pod koniec zapuściłam ;)

W obu ciążach przytyłam po 18 kilo, z czego 10 kg zostawiałam w szpitalu, a reszta schodziła do 3 miesięcy.

Zobaczymy teraz :) Plus taki, że na leżenie plackiem raczej nie będę sobie mogła pozwolić ;) Zaraz się wiosna zrobi, to będziemy śmigać po placu zabaw i jakoś kilogramy pewnie znikną :)

Ale dziś dzień. Co chwilę jakaś obsuwa.
Nie zdążyliśmy do sklepu pojechać - zaraz Mąż sam jedzie. JA w międzyczasie poprasuję, bo jak wróci, to będę sernik robić.
No ale chałupka wysprzątana porządnie. Zrobiłam sobie małą reorganizację w kuchni, więc jest ok.

Chyba dopiszę Mężowi do listy coś słodkiego, bo zanim ten sernik zrobię, to mnie skręci :/

A - w aptece dziś Panowie kupili Emolium na mróz dla Nuśki. Tak im farmaceutka poleciła. No zobaczymy czy się sprawdzi.

Ewa ja miałam ochotę na słodkie to zjadłam bułkę z miodem. Zdrowsza od batona;-)
Ale meczę się ze zgagą po pizzy, była pycha i zjadłam 1/4 blachy takiej z piekarnika:szok:
Kamaa przegięli ale maleństwo super się rusza, jak bym widziała Celinkę.
Ja kupuje cukier gruba rafinata do ciasteczek francuskich. Trudno go dostać, ale są dużo lepsze z nim

Dziewczyny...ja mam dziś trochę sentymentalny dzień. Nie wiem dlaczego cały czas myślę o mojej koleżance Asi, którą spotkała ogromna tragedia niespełna 3 lata temu. Tak mi leży cały czas na sercu jej historia...była w ciąży, wszystko było ok do momentu gdy w 40 tc okazało się,że jej córeczka umarła w brzuchu....przerażające i bardzo smutne. Łazi mi to po głowie cały dzień i ryczeć mi się chce na samo wspomnienie o tym...
Tu jest opisana jej historia:
Lenusia 20.04.2011[*] niespełnione marzenia i plany
Nie polecam wrażliwym.....:-:)-:)-(

reklama
Ja kocham miodek.
Mrowka ja nie czytam takich historii, bo mnie az mrozi. Ale niedawno podobna sytuacje miala kolezanka z innego forum. Tez ciezko to przezyla :(

Do góry