reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Jak leżałam na patologii ciąży z J. przychodził młody ksiądz spowiadać i komunię dawać. I jednego razu zapytał mnie: "Dlaczego te panie, które już urodziły mają większe brzuchy niż pani?" Wytłumaczyłam mu po chłopsku "Jak coś rosło 9 miesięcy to w 1 dzień nie zniknie". Zadziwiony był:-D

reklama
Ja duzo cwiczylam przed ciaza z Celinka, a juz na maxa to brzuszek. Taka rade dal nam wlefista w liceum i moze to te mocne miesnie trzymaly go.
Mam wiesci od kolezanki jak jej. Orka nje je to cukier w normie jak tylko zje to cukier swiruje, jutro maja miec bilans plynow a w poniedzialek cos beda wiedziec.
Susi ja tez w topie siedze, tak goraco u mnie. A polowa grzejnikow wylaczona.

Susi mąz ogarnal ale w nocy ok 24 :-) jak ja spalam. Rano to on tak wczesnie w soboty nie wstaje tylko ja :-) a o rozpakowywaniu tez dzis myslalam. Mysle tak jak Ty. 2 tyg i bum!:-)

Nifla fakt. Ale sie usmialam z tego ksiedza:-)

Ostatnia edycja:
Ja z jednej str. bardzo bym chciała już maluszka mieć po "tej" stronie ...a z drugiej...oj czuję strach!!!

Nifla - brawo...czasem trzeba chłopu wytłumaczyć...a ksiądz też człowiek :tak:

Jagna - a widzisz warto było ćwiczyć :happy:

Spadam do wyra SPOKOJNEJ NOCKI!!!

Nikusia, no coś Ty - nie byłaś ciekawa ile kg w szpitalu zostawiłaś?:) Ja sprawdzałam z ciekawości :)

U mnie brzuch został po porodzie, nie był od razu płaski ;) Ale dość szybko znikał.

Susi, mnie nawet nie akcja Anety przeraziła. Od początku ciąży mam dwa "lęki":
* Odchodzące wody. Są dni, kiedy parę razy na godzinę sprawdzam, czy jest ok. Już chyba nigdy się tej obawy nie pozbędę przez ten przedwczesny poród.
* Dojazd do szpitala i zorganizowanie opieki dla dzieci. Analizuję to na wszystkie możliwe sposoby... Nie mamy tu Dziadków pod ręką, mamy dwie rodziny, które by nam mogły pomóc, z czego jedni rodzą 5 tygodni przed nami, więc odpadają. Drudzy oczywiście pracują, więc też różnie może być. A dzieciaki moje jeszcze malutkie...:/

No nic. Jakoś to będzie. Mogę analizować, a i tak będzie co ma być.

ja myślę ze za chwilę zaskoczy nas ktoś wieściami, ze juz ma dzidziuska i bedzie taki niepozorny, kto oznak wczesniej nie dawał, ze cos sie zapowiada........

u nas w domu tez cieplusieńko :-) a na dworze mroz i sypie snieg............

ja mam wagę na wejsciu w łazience i waże sie prawie codzinnie...........

:) Ja taką akcję zrobiłam z Anielą - byłam na szarym końcu (termin na 20-któregoś sierpnia). A urodziłam 28 lipca.

Ale drugi raz się nie piszę na takie coś ;) Do 12-15 marca muszę wytrzymać minimum!

Ja mam bardzo ambitny plan wyleżeć przynajmniej do 21 lutego. Aha no i wmawiam sobie, że nie będę robić żadnych akcji w weekend.

reklama
Witam sie wieczornie!

Dobrze ze aneta w dwupaku, zagladalam dzisiaj caly dzien jak nie tu to na fb czy sa jakies wiesci..

mam spierdzielony humor, pozarlam sie z m , poryczalam sie, zarzuca mi ze sie czepiam ze on pracuje , sie stara a ja ciagle jakies pretensje mam a ja to zupelnie inaczej postrzegam......eh za duzo tlumaczyc

munius ja tez uwielbiam greysow, i dopiero zaczal sie 10 sezon na fox lifie jak mialam internet z kabla to zawsze sciagalam z neta ale teraz mam iplusa i 10 gb transferu wiec szkoda mi bo ciagne troche odcinkow i wywale neta wiec czekam cierpliwie na kolejne odcinki.:-)

dziewczyny nie piszcie o tragicznych historiach bo ja tez zaczynam sie bac i panikowac, teraz nie powinnysmy sluchac ani czytac o takich tragediach.....:-(

co do brzucha po porodzie to dziewczyny ktore sa szczuple i jeszcze do tego przed ciaza cwiczyly i mialy mocne miesnie nie maja takiego problemu jak brzuszek pociazowy...

ide spac dobranoc

Do góry