reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Muniuś, polenta to kaszka kukurydziana :) Ja ją dopiero przy dzieciach odkryłam ;) Jak przestawałam kupować gotowce, a chciałam znaleźć jakieś urozmaicenie od manny :)

Aerobik przy dzieciach?:D
Ja miałam dwie wersje. W lecie: Nusia w chustę i latanie za Frankiem po placu zabaw. W zimie: pchanie wózki z Nuśka i ciągnięcie sanek z Frulikiem. Plus kursy pod górkę, żeby wyciągnąć na nią sanki ;)

Moniqa, miałam taki pas, ale nie polecam. Strasznie niewygodne dziadostwo. No i gorąco w tym. Może po cc się przydaje, ale po sn z Frankiem brzuch mi wrócił do normy sam, po Anieli też, choć już z większym trudem. Teraz stawiam na racjonale odżywanie, po karmieniu jakaś lekka dieta w razie potrzeby plus ćwiczenia głównie na brzuch, żeby mięśnie znowu wykształcić, bo schudnąć to jedno, a nie rozflaczyć się to drugie ;)

Zaraz jemy obiad, a potem jeszcze kurze, odkurzanie i zakupy, a wieczorem piekę sernik i prasuję. Uff...
A mówią, że w weekend człowiek od pracy odpoczywa :p

reklama
Ewa to mnie zaintrygowałaś, bo jeszcze nie słyszałam o czymś takim, to normalnie w markecie jest dostępne czy trzeba szukać w Almie?
No mi właśnie chodzi o to rozflaczenie brzuszka, ja tak samo po sn ładnie wróciłam do formy, a flaka, który mi został pokonałam brzuszkami, ale teraz jestem starsza i to nie to samo co wtedy... ;(

;Miałam na myśli to, że jak urodziłam Mata miałam 19 lat, a teraz stuknie lada moment 24 i widzę po swoim ciele, że to ju nie to samo :( a Ty chuda jesteś to co tu będziesz gadać za głupoty!!! ;)
Ty to masz ładną figurkę wariateczko...

Secreto - współczuję, ja nienawidzę swoich teściów i na samą myśl że mieliby mnie zaszczycić swoją obecnością dostaję mdłości gorszych niż w pierwszym trymestrze....

Co do pasów poporodowych to mnie uczono,żeby to odradzać pacjentkom - ponieważ powodują ucisk na narządy wewnętrzne i "rozleniwiają" mięśnie brzucha. Tworzą sztuczną stabilizację przez co mięśnie nie są zmuszone do aktywnej pracy. Ale oczywiście zdania są różne.

Munius ja pierwsze jak miałam 28,5 a teraz ponad 33 lata i nie ma do rzeczyz nic jak wygladam bo organizm juz nie jest pierwszej młodosci .......jestes ode mnie prawie 10 lat młodsza......

Okay, ale to nie zmienia faktu, że figurkę masz szczuplutką i daję sobie rękę uciąć, że po drugiej ciąży będziesz i tak dobrze wyglądać...po Julku ćwiczyłaś coś?

reklama
Muniuś ćwiczyłam podnoszenie Julka hahaha, nic nie ćwiczyłam nigdy, nie byłam nigdy na aerobiku, nie ćwicze w domu.......jedyne co mnie rajcuje to zumba ale na to nie mam kondychy......

Do góry