reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

a ja robię gulasz z kaszą jęczmienną i jakaś surówke z marchewki i jabłka może....

Muniuś - Michelle została z sąsiadką. Ja to nie wiem czy możemy przenosić info z fb na bb. Fb jest zamknięte a tu każdy czyta. Przenośmy się na ten zamknięty i nie będzie problemu:)) A z tym hartowaniem to bez przesady- rozchorujecie się. Ugotuj coś, upiecz- od razu cieplej sie zrobi. Ja bym nie dała rady siedziec w takim zimnie. My przyzwyczajeni do 24 stopni minimum;-) a jak teraz gotuje to 26jest...musze troche okna rozszczelnic

reklama
Kainkas - mi nie chodzi o wszystkie informacje tylko o Anetkę, dołączę do Was na fb, ale nie teraz, bo muszę odmrozić konto, ehh jak ja nie lubię fb! :wściekła/y:
Jedziemy do Leroy Merlin po uszczelki do tych okien i zobaczymy takie jakby dmuchawy wolnostojące co dają ciepło, w kuchni okno wymienione, bo to przyszło, więc tam jest ciepło, a my mamy 3 pokoje jeszcze
:baffled:

Munius ja robie znowu ucierane ciasto tym razem z wisniami i tez odpoczywam po tym wyczynie jakby to nie wiem jaka aktywnosc byla ale zaczelo kluc i leze.
jak to jedno okno ci przyszlo a reszta nie? Wiesz ja mam firme z oknami i u nas klient zamawia za tydzien ( w takim okresie jak teraz) okna sa u mnie i umawiamy sie na montaz .....

Marcia - my zamówiliśmy okna Alu Plast w Leroy Merlin i kuchenne było na stanie, a na resztę czekamy...niestety, ale miałam nadzieję, że ta pogoda taka będzie jak wcześniej - gdzie na serio było tu ciepluteńko, a tu nagle zmiana pogody i piździca jak nie wiem :-D:-D:-D też fakt jest taki, że to przez wydatki na kuchnię musieliśmy troszkę później złożyć zamówienie, bo na pensje czekaliśmy.

Dziewczyny a niech robią mi cokolwiek w tym szpitalu jak bede rodzic.. byle tylko z bobasem bylo oki i ja sie potem czula sie jak czlowiek...

kasiak-l to juz 2 tygodnie jak jesteś w szpitalu?! Jejku jak ten czas leci!!! :-) no domyslam sie, ze juz Ci sie nudzi ;) ale dla Waszego obra jakoś musicie przetrzymać. Trzymajcie sie dzielnie!

mamusia synka mialas odpoczywać! :angry: hehe dobrze kombinujesz z tym doktorkiem :-D Żeby to sie dalo tak zaplanować :-) moj malec ma rozkaz siedziec minimum do 7 lutego, po sesji moze juz sie zastanwiac na d wyjsciem ;-)No nie dziwie sie ze Ci żal dupe ściska..tym bardziej ze sasiadka nic nie szyta byla (o ile dobrze kojarzę...) tak to i ja bym chciala być po :dry:

U mnie m caly czas na zmiany pracuje..wiec jak co to albo sie bedzie z pracy urywal (o ile bedzie taka mozliwość)albo na szczescie mame mam pietro nizej to mnie zawiezie...tylko ja sie obawiam ICH paniki jak co :-D bo nawet teraz jak wspomne ze mam jakies skurcze to i jedno i drugie jacyś dziwnie bladzi sie robia :-D Dziewczyny z dziecmi musicie pomyslec o sąsiadach i tyle..szczególnie Ty ewa86 bo może za 3.razem pojsc już szybko... Mam nadzieje ze jakoś uda sie ucelować, że Wasi mezowie beda jak co w domu.

masiosia drowka życze :tak:

muniuś zaraz zabieram sie za robienie najpospolitrzych plackow ziemniaczanych :-)

nikaa51
ooo fajny pomysl, zrobie fasolke w tygodniu :tak:

kainkas
jaka temperatura, u mojej cioci taka jest i jak tam jestem to na krotkim rekawku i szybko i tak uciekam bo mi slabo...ja to max 22 stopnie :tak: i teraz nei wiem jak to bedzie jak maluch juz sie urodzi..przeciez bobas musi miec cieplo...a ja bede po scianach chodzic bo mi zaraz slabo sie bedzie robilo :-(

Byłam z mamą w lumpie :-) upoowalam sobie bluzkę z krótkim rekawem, teraz na styk, apotem bedzie ak ulał :-) no i oczywiscie ciuszki dla bobasa, ale juz te wieksze ;-)

Zdjęcie0260.jpgZdjęcie0261.jpg

Odkurzylam mieszkanie...i juz tez nie daje rady... chociaz dzisiaj nie jest tak zle, bo ostatnio po 1 pokoju mialam osyc a dzisiaj machnelam wszsytko.
U mnie - 14 ale zimnica na calego bo wiaterek powiewa....

Załączniki

• Zdjęcie0260.jpg
    Zdjęcie0260.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 49
  • Zdjęcie0261.jpg
    Zdjęcie0261.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 49
a ja spakowałam ubranka dla dzidzka do torby bo sąsiadka mowiła zeby wziąc ze 3 komplety swoich...niby ubieraja w szpitalne jak ktos nie ma ale podobno wola jak ma sie swoje.......naszykowałam ubranka na wyjscie, wsadziłam w nosidełko koc i te ubranka zeby chłop wiedział co zabrac.......

Kama
no myslę ze doktorek sie spisze i urodzi mnie przed swoim urlopem....a sasiadka mi powiedziała ze idzie za 2 tyg. na aerobik bo jak pipka cała to ona juz moze te swoje 30 kg zrzucac.......

Munius
jaka picówkę macie w chacie brrrrr

Jejku mamusia synka no kurcze, zazdroszcze tej Twojej sąsiadce. I ile zrzucać? :szok: Matko, a ja swoimi 12 kg jestem przerazona :dry:

A ja postanowilam, ze w poniedzialek zwonie na odzial i sie zapytam co trzeba zabrac, w koncu nie ma szkoly rozenia wiec nie mam gdzie sie dowiedziec. A informacja na stronie szpitala jest osmieszajaca normalnie.. A i sie wkurzylam...bo okazalo sie ze te majtki siatkowe L to jak M są...za male :-(

Ostatnia edycja:
Kama 30 kg ponad przytyła.....nie wiem dokładnie bo nie chciałam dopytywać w kazdym raziem jest wielkaaaaaaaa, ja tez mam 12 kg, przez 2 tyg. 1kg do przodu wrrrrr

cos mnie skurczybyki straszą dzisiaj hmmmmm

reklama
kama- no my w krótkich rekawkach chodzimy cały czas i czesto wietrzymy
mamusiu- jeszcze z tydzien, dwa i bedzie ok...

ciekawe jak aneta- ona to nie bardzo oszczedzala sie z tym rozwarciem, jeszcze z małą to nie tak łatwo...ehhhhhh

musze sie zebrac w przyszłym tyg za pakowanie torby...nie chce mi sie jakos;-)

Do góry