reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mamusia synka zależy od czzego utrata krwi i dlaczego niska hemoglobina i jak niska i jakie pozostałe parametry zwykle na początek stosuje się preparaty krwiozastępcze np. HES
Ja już nie wiem co wolę chyba tylko to żebym jakoś przeżyła :p i dziecko było zdrowe:tak:

Ewa jakie malutkie dzieciaki jeszcze :D byłam w tym szpitalu jeszcze jakoś jak aż tak zimno nie było :p i tam było zimno:p
Ja ci polecam Avene Cicalfate jest świetny i jeszcze Hipp na wiatr i mróz :tak: Ewa mimo wszystko powinnaś unikać sytuacji w których musiałabyś nosić Anielkę ..

reklama
Dzięki, idę obczaić te kremy. Coś muszę jutro kupić...

Secreto, ja ją i tak cały czas noszę po schodach, bo mimo szczerych chęci - nie daje rady. Ma za sztywny kombinezon i za krótkie nóżki. Także mam nadzieję, że już jest organizm przyzwyczajony i mi po prostu nic z tego nie będzie. Staram się jej nie dźwigać ostro z podłogi, żeby obciążenia dużego na starcie nie było. No niestety, ona jeszcze wbrew pozorom malutka jest, a ja jestem z nią prawie cały dzień sama w domu. Ale i tak jest już baaardzo samodzielna - nawet w kuchni nauczyła się na blat wchodzić po taborecie sama :p

Mamusia synka Niby przetacza się krew jeśli hemoglobina jest poniżej 9g/dl ale jak to jest w przypadku kobiet w ciąży ...dokładnie nie wiem.. wiadomo, że przy porodzie jeszcze się traci.. ale może żelazo powinno trochę pomóc bo u ciebie nie jest to utrata ilości krwi tylko raczej właśnie niedokrwistość z niedoboru żelaza przetoczenie krwi u kobiet w ciaży to ostateczność i prędzej dostaniesz żelazo domięśniowo jeśli poziom hb po braniu żelaza doustnie nie wzrośnie

Ewa no to prawda na pewne rzeczy nie mamy wpływu

Ostatnia edycja:
Mamusiu synka pierwsze słyszę o przetaczaniu. W pierwszej ciąży miałam bardzo niską hemoglobinę 7 z hakiem a później spadła do 6 z czymś po przecinku. Żelazo brałam, niewiele pomagało, ale o przetaczaniu nikt nie mówił.

Ewa ale słodziaki! Moi nie "chowali" się pod kołderkę/kocyk. Krem na mróz mamy Babydream, łatwiej się rozsmarowuje niż Nivea, ale czy Anieli bardziej by podszedł trudno wyrokować. Z aptecznych znajomi chwalili Neutrogenę, my nie używaliśmy.

Sn czy cc? Zakosztowałam i tego i tego. Ani jedno ani drugie nie rarytas:-D. Sama już nie wiem czy wolę mieć poszyty brzuch czy tyłek. Chyba jednak brzuch, przynajmniej siedzieć mogłam jak człowiek. Tylko to leżenie po cc... A najlepiej byłoby gdyby kobiety w ciąży chodziły a mężczyźni rodzili, taki podział obowiązków:-).

to musze sie doprowadzic do porzadku z ta hemoglobiną bo nie chce dlugo w szpitalu zostawac po porodzie.......bede brała zelaztwo, popijała lactulosum i jakos do porodu dociagnę ;-)

reklama
Do góry