reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Mamusia synka zależy od czzego utrata krwi i dlaczego niska hemoglobina i jak niska i jakie pozostałe parametry zwykle na początek stosuje się preparaty krwiozastępcze np. HES
Ja już nie wiem co wolę chyba tylko to żebym jakoś przeżyła :p i dziecko było zdrowe:tak:

Ewa jakie malutkie dzieciaki jeszcze :D byłam w tym szpitalu jeszcze jakoś jak aż tak zimno nie było :p i tam było zimno:p
Ja ci polecam Avene Cicalfate jest świetny i jeszcze Hipp na wiatr i mróz :tak: Ewa mimo wszystko powinnaś unikać sytuacji w których musiałabyś nosić Anielkę ..

reklama
Dzięki, idę obczaić te kremy. Coś muszę jutro kupić...

Secreto, ja ją i tak cały czas noszę po schodach, bo mimo szczerych chęci - nie daje rady. Ma za sztywny kombinezon i za krótkie nóżki. Także mam nadzieję, że już jest organizm przyzwyczajony i mi po prostu nic z tego nie będzie. Staram się jej nie dźwigać ostro z podłogi, żeby obciążenia dużego na starcie nie było. No niestety, ona jeszcze wbrew pozorom malutka jest, a ja jestem z nią prawie cały dzień sama w domu. Ale i tak jest już baaardzo samodzielna - nawet w kuchni nauczyła się na blat wchodzić po taborecie sama :p

Mamusia synka Niby przetacza się krew jeśli hemoglobina jest poniżej 9g/dl ale jak to jest w przypadku kobiet w ciąży ...dokładnie nie wiem.. wiadomo, że przy porodzie jeszcze się traci.. ale może żelazo powinno trochę pomóc bo u ciebie nie jest to utrata ilości krwi tylko raczej właśnie niedokrwistość z niedoboru żelaza przetoczenie krwi u kobiet w ciaży to ostateczność i prędzej dostaniesz żelazo domięśniowo jeśli poziom hb po braniu żelaza doustnie nie wzrośnie

Ewa no to prawda na pewne rzeczy nie mamy wpływu

Ostatnia edycja:
Mamusiu synka pierwsze słyszę o przetaczaniu. W pierwszej ciąży miałam bardzo niską hemoglobinę 7 z hakiem a później spadła do 6 z czymś po przecinku. Żelazo brałam, niewiele pomagało, ale o przetaczaniu nikt nie mówił.

Ewa ale słodziaki! Moi nie "chowali" się pod kołderkę/kocyk. Krem na mróz mamy Babydream, łatwiej się rozsmarowuje niż Nivea, ale czy Anieli bardziej by podszedł trudno wyrokować. Z aptecznych znajomi chwalili Neutrogenę, my nie używaliśmy.

Sn czy cc? Zakosztowałam i tego i tego. Ani jedno ani drugie nie rarytas:-D. Sama już nie wiem czy wolę mieć poszyty brzuch czy tyłek. Chyba jednak brzuch, przynajmniej siedzieć mogłam jak człowiek. Tylko to leżenie po cc... A najlepiej byłoby gdyby kobiety w ciąży chodziły a mężczyźni rodzili, taki podział obowiązków:-).

to musze sie doprowadzic do porzadku z ta hemoglobiną bo nie chce dlugo w szpitalu zostawac po porodzie.......bede brała zelaztwo, popijała lactulosum i jakos do porodu dociagnę ;-)

reklama
Do góry