reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Kama termin byla na 2 pozniej na 7 , a na usg pisze ze na 5 :D wiec juz sama nie wiem

Mamusia kurde nie wiem mam wrazenie ze moj organizm tak jak by zaczal sie oczyszczac :szok: qpa 3 razy dziennie, teraz jeszcze wymioty :sorry:
No z takim rozwarciem mozna jeszcze smigac dlugo... Co prawda w poprzedniej ciazy urodzilam z 2cm... Ale to skurcze zrobily swoja robote... A teraz u mnie cisza.. Jedynie lekkie twardnienie pare razy dziennie :tak: za to krocze to mnie tak boli ze ledwo chodze... A w nocy ciezko mi sie z boku na bok przekrecic.

reklama
kamaa ja wlasnie z tego powodu, już sama się nigdzie nie ruszam i jak nie musze to nie wychodze wogole. Dobrze, ze ci się nic nie stalo! Ja w sumie i bym spala i sprzątała. Hehe Tylko u mnie sprzątanie musi na razie poczekac, az remont się skonczy, a wtedy pewnie już nie będę miala sily…

AnetaNorwegia super, ze wizyta udana! Zycze zdrowka! Nie treba daleko szukac jeśli chodzi o posty. Styczniowki i lutowki tez maja DUZO mniej niż my!

Monika0605 no mnie az ciagnie do sprzatania! ale sen i jakis taki dziwny leń jakos ostatnio silniejsze... Ciezko mi sie nie ruszac z domu :-( zawsze lubialm spacery...ale trudno.. dla dobra Leona musze siedziec w omu, chyba ze ktos mnie zawiezie po sam sklep...albo chociaz z osiedla wywiezie, bo u mnie slizgawica, ale juz w centrum ladne czyste chodniki :confused:

My to przodujemy w postach, a jak :-D w koncu same po 1 dniu nieobecnosci mamy problem z nadrobieniem :-D

Jeśli chodzi o posty to dawno zauważyłam , że jesteśmy bardziej produktywne niż inne miesiące !!
U mnie dziś super wieści z wizyty. Julian waży 1753g. Przepływy wyszły na poziomie 0,73 a jeszcze tydzień temu miałam w środę 1,37. Istna loteria. Kolejna wizyta oczywiście za tydzień. Szyjka długa zamknięta. Podwozie całe ok!!!
Masiosia – zdrówka Ci życzę kochana
Malpawzoo – do mnie kurier 15-30 minut przed przyjazdem dzwoni, żeby się upewnić czy jest ktoś w domu
Ewa – wszystkiego najlepszego w takim razie
Mamusia – trzymaj się jeszcze w dwupaku kochana
Kasilulekk – trzymaj się dzielnie i nudno w tym szpitalu
Kamaa – wyciągnij trochę tych wkładek z pudełka bo ono strasznie dużo miejsca zajmuje
Nikusia – rozbawiałaś mnie z tym placem zabaw
Ewa – właśnie dzisiaj czytałam artykuł w Twoim Stylu jak to położna pojechała do swojej podopiecznej po porodzie spr czy wszystko w porządku i wyczuła dziwny zapach a ta kobietka na talerzu usmażone łożysko miała
Aneta – uważaj na siebie

Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi w sprawie cellulitu :) To będę mieć nadzieję, że po porodzie wróci do poprzedniego stanu, czyli umiarkowanej ilości. A smaruję też ciągle tą samą oliwką/ balsamem na rozstęy co brzuch, i owszem rozstępy ok, ale na cellulit to w ogóle nie działa... Może jednak jakiś peeling delikatny gdzieś wypatrzę przy okazji. Takich balsamów stricte na cellulit nie chcę stosować, bo one mają jakieś silne środki aktywne, jeszcze by mi co przeniknęło do krwi... nie znam się na tym.

Monisia, dzięki za odpowiedź, właśnie powiem chyba wprost, tylko u mnie było za późno już u tej drugiej gin, żeby kartę osobno zakładać (jakbym chodziła od początku, to pewnie też bym miała dwie), ale teraz na koniec są częściej wizyty, i chyba też się nie zmieści... więc będę musiała poprosić tego gina w medicoverze, żeby się nie wpisywał jednak, no ale w sumie faktycznie co to dla niego za różnica, zaczęłam do niego chodzić dopiero tuż przed ciążą, więc nie jestem jakąś pacjentką od wieków... A badania tam chcę robić, no bo właśnie jak piszesz płacę abonament i się należy. To postawię sprawę wprost:)
A tiny love rządzi! No i ze szpitalem rzeczywiście się muszę zorientować... Chyba czekam troche do końca semestru na uczelni (4.02.), żeby się tym bardziej zająć, chociaż z kolei wtedy będę mieć szkołę rodzenia.

A jeszcze się przyznam, że wciąż nie mogę się zebrać do dentysty... Byłam tuż przed ciążą ostatni raz, ale na pewno coś się tam posypało, tylko jakoś no nie mogę się zebrać i umówić...

A postów jest dużo, ale ile rzeczy się można dowiedzieć :)) Chociaż mój m zaczyna powoli reagować na teksty "wyczytałam na forum..." jakbym mówiła "amerykańscy naukowcy twierdzą, że..." :D ale to z przymrużeniem oka.

Jestem już po obiedzie, ale nie zdążyłam nic napisać, bo w trakcie sprzątania zapchała się nam rura od odkurzacza i pół godziny na to zeszło.

Ponawiam pytanie o wózek Graco Evo - ktoś ma jakieś poglądy/ doświadczenie?

Mamatek - co do dentysty, to jestem na bieżąco bo też chciałam podreperować uzębienie póki "mam czas",bo jak będzie dziecko to trudniej będzie gdziekolwiek się wyrwać.... i powiem Ci,że prawie nic nie chcą robić ciężarnym....(no chyba,żebyś trafiła z jakąś masakrą i wielkim bólem). Bo znieczulenia niby można,ale jeśli nie ma konieczności to lepiej nie, wszystkie większe sprawy to lepiej po urodzeniu robić itp. Byłam w dwóch ośrodkach i w obu takie podejście więc czekam i po porodzie chyba będę walczyć dalej....

A DZIEWCZYNY JAK U WAS Z WÓZKAMI? MACIE JUZ ZAKUPIONE ALBO JAKIES NA OKU? JA SIE ZASTANAWIAM NAD -TUTEK GRANDER, PODOBNO FAJNY W UZYTKOWANIU CENA OK 1200 NOWY 3W1.

MYSLE NAD BEZOWO-ZLOTYM ALBO SZARO-FIOLETOWYM CZY TAM WRZOSOWYM:-)
540x405_tutek-grander-alu-na-7056106.jpg

Dziewczyny, szalejecie z postami, ale lepiej tak, niż gdyby forum martwe było. Ja co jakiś czas swoje posty edytuję, bo nie wiem, kto czyta oprócz nas, a nie chcę później słuchać komentarzy wścibskich ludzi, Więc się nie zdziwcie, jakby parę postów zniknęło, no i mam nadzieję, że nie będziecie na mnie złe za to.

Kurier wykazał się dużą szczerością, bo zapytany o to, czemu dzwoni o siódmej rano, powiedział: "No wie pani, ja nie śpię, to pani też nie musi". Tak mnie tym rozśmieszył, że nie miałam siły z nim dyskutować:-)

Ostatnia edycja:
reklama
ja po wizycie niby w porządku, pozamykane wszystko- mam się nie stresowaći dalej odpoczywać. Do kontroli za 2 tygodnie, mam porobic wszystkie badania potrzebne do szpitala. Ginka ubolewa ze nie moge rodzić sn - ja tez bym tak wolała ale co zrobić.:wściekła/y:

odpisywałam wczesniej ale z tel- nie widziałam posta, czasem uciekają
olejku z drzewa herbacianego dodawalam do naszego prania , do dzieciowego bałam się na razie.

Mamusiu-oby tak dalej leż i nie kucaj , nie dzwigaj a będzie dobrze:tak:
Susi- fajnie, że dobre wieści z wizyty, oby tak dalej

A ja torby spakowanej nie mam, jakoś nie mogę się zebrać. Może w weekend się zbiorę w koncu.
Na plusie mam w sumie 9kg.

Lecę na pizze bo małż zrobił:-):-)

Mrówka-najlepszym wyjściem byłby watek zamknięty ale to pewnie za kilka miesięcy ...

Do góry