reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

MegiPegi - Nie:-) ...źle mnie zrozumiałaś...:sorry2: Ja to mogę jedynie wypowiedzieć się na temat szpitala na ŻELAZNEJ :tak:...bo TAM LEŻAŁAM NA PATOLOGII i tam też rodziłam dziecko...

Padło porównanie obydwu szpitali więc ja (szukając aktualnie odpowiedniego miejsca na poród) chciałam się wypowiedzieć bo mam aktualne inf zarówno od strony dziewczyn rodzących jak i lekarzy!!! Zresztą jak ma być dobrze, to ja wychodzę z założenia, że wszędzie będzie dobrze!!!

Ewa - A widzisz.... jA JUŻ WIEM CO Was tak tam ciągnie..... GAZ :-);-)

reklama
kasiek77 wage ma twoja dobra jak na ten tydzień. :tak: Tutaj masz tabelke: www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php pozatym kazde dziecko inaczej rosnie, wiec nie ma się czym przejmowac! ;-)

Ja kupilam pampersy te zielone jedna paczke newbornow i jedna 2. I mój m kupil jeszcze jedna paczke Dady 2. Jeśli chodzi o promocje to możesz sobie tutaj sprawdzac: PromoBaby.pl ;-)
Wkladki laktacyjne kupilam TT, bo dziewczyny takie polecaly.
Jeśli chodzi o znieczulenie, to nie wiem jeszcze, bo to mój pierwszy porod ale biore taka opcje pod uwage zwłaszcza, ze mam nadciśnienie a znieczulenie je obniza. Pozatym jak już Ewa pisala u nas w szpitalu jest gaz rozweselajacy i może on wystarczy.:tak:
A do kapieli mam Olian i Nivea, zobaczymy jak to będzie.
Ja mam 3 koszule z guzikami do szpitala i jedna do porodu taka co mi nie szkoda zniszczyc. :tak:
A plyn do prana kupilam bobini baby i już wszystko mam w tym wyprane, teraz czeka sterta na prasowanie hehe. Jak się okaze, ze uczula kupie inny i wypiore w innym, a jak nie to pewnie już jakis sensitive normalny i będę tylko dodatkowo wszystko płukać.

Nikusia82 jeśli chodzi o gaz to jest taki jak daja np. dziecia jako znieczulenie u dentysty i to jest razem z tlenem i samemu sobie porcjujesz czyli jak się skurcz zaczyna to wdychasz. :tak: Zobaczymy moze pomoze. ;-)

mamatek tak w medicoverze wiedza, ze chodze prywatnie do innego. Powiedzialam wprost, ze chodze jeszcze prywatnie do lekarza z szpitala w którym chce rodzic i nie ma problemu. Mam 2 karty ciazy jedna w medicoverze i jedna prywatnie, bo inaczej by miejsca braklo. Jak na razie zadnych problemow mi nie robili i ostatnio nawet lekarka z medicoveru powiedziala, ze mam przyjść jak mi pasuje np. po skierowanie. Ale przeciez możesz dac książeczkę, najwyżej będziesz miala po prostu jeden wpis wiecej w czym problem? Moja kolezanka tak miala, ze w karcie ciazy miala raz jednego lekarza wpis raz drugiego. Pozatym nie powinni robic problemow, przeciez masz abonament i oni i tak za to kase dostaja!:tak:
A jeśli chodzi o szpital, to zapytaj się czy nie maja np. dni otwartych gdzie można zwiedzic sale itp. U nas tak mozna bylo i moglam sobie wszystko poogladac.
Ja tez mysle żeby tylko raz prasowac wszystko na sam poczatek, a pozniej już nie, no chyba ze maleństwo będzie jakos zle reagowac.
My tez mamy ta kołyskę z Tiny love i tez mysle, ze jest super. :-D

mamusia synka super, ze dobrze się czujesz, ale czasem nic nie rob, tylko nadal lez!!! :tak:

uff wrocilismy. Mimo ze m mnie ciagle trzymal to orla wywinelam..na bok, ale zdazylam o reke sie oprzec, a ten mnie ciagnal w gore zebym zupelnie nie upala..ale czulam jak brzuch mi sie naprezyl...:baffled: M zapowiezial, ze to mój ostatni spacer :-(

malpawzoo no wcale sie nie dziwie ze sie wkurzylas :wściekła/y: i to sklep internetowy robi sobei takie doslownie jaja!!!! :wściekła/y: komentarz odpowiedni im wystaw!

jagna25 przez tych debili jeszcze sprzatanie mialaś! :wściekła/y:

muniuś pij co chwile cieplą herbatke i pod koldre najlepiej, zebys sie nie zaziebilla!!! piżamka śliczna!!! PS kocham Cie nie bede ogladac..mam ochote przeczytac jeszcze raz ksiazke..ale chyba za duzo emocji :baffled:

nikaa51
ja dla maluszka szyzkuje tak: body z dl. rekawem na to pajacyk welurowy. I teraz w zalezności od pogody jaka bedzie tak mi m przywiezie odpowiedni kombinezonik:
Zdjęcie0252.jpg
Tylko ten gruby kombinezo nie ma stópek :-( i tu juz mam dylemat. I o fotelika, jeszcze kocyk jak co. Mam nadzieje ze wystarczy jak co :baffled:

nieznajoma1991 super wieści z wizyty :-) Aleks pięknie rośnie i dobrze ze morfologia na tym etapie ciąży powolutku Ci się poprawia :tak:

monisia0605 ale ładnie pospałaś dzisiaj :tak: widocznie potrzebujesz tyle snu.
Wczoraj czytalam w jednej z ksiazek ze przed narodzinami albo sie chodzi i sprzata albo wiecznie spi..no to u mnie zaczyna sie to drugie chyba :confused: co do ruchow to jak moj kopnie w dzien to od razu o brzucha sie pytam o co chodzi bo normalnie swieto :-D nocny marek! ale jak w nocy sie przebuze i nie czuje ze kopie to lapie stresa..i wtedy szturcham..i nie zasne dopoki bobas nie odkopnie..oj wredna mama ze mnie :-p

Jagna25 o wlasnie, moze jeszcze dresik przygotuje jak co. :sorry2:co do serwisu..ja nie lubie tych talezy...wole jednak zwylka najtansza porcelane niz te..chyba jakis uraz mam :-D a meza to ja akurat nie chce przy porodzie..szczegolnei na ta faze parta...jakis czas temu pytal sie mnie czy moze chociaz mame wezme..ale ja i tak nie chce...jakoś chyba wole same polozne i lekarza jak co... moze dziwna jestem ale to cala ja :happy2: no chyba ze jednak cesarka bedzie to w ogole inna historia :-(

ewa86 moj nie mowi ze porod to sprawa kobiety, tylko on taki jest "nieorientujący sie" :-D mozna gadac kilka razy a ten i tak jakos tego nie zapamieta :-D jak ciasto? jak sie udalo to tez poprosze, bo na zadne gotowe slodycze nie mam ochoty :baffled: tylko wlasnie ciasta za mna chodza...o pracy maszeruj :-p Ale masz obcykanego meza :szok: nawet mi ciezko by bylo o tym sluchac :-p

kasiek77 z tego co wiem to to ile Ty jesz i przytyjesz ma niewiele wspolnego z tym ile bedzie ważyło malenstwo, tylko potem tluszczyk Tobie zostanie ;-) Pampki kupilismy 1 paczka 42???szt?? jakos tak na razie, potem m jak co poleci dokupi, najtaniej chyba u mnie w miescie byly jednak w rossmanie (na 1 chyba mao kiedy sa promocje...)Znieczulenie - nie wiem :-D ja ide na żywiol :confused: co do reszty sie nei wypowiadam, neidoswiadczona jestem :-D

mamatek
no to super ze zadwolona jestes z zakupow...ccelluit - witam w klubie...ale ja juz mam od dawna i probowalam roznych sposobow...zalezy jaki stopien...ja poprostu staram sie nim nie przejmowac :baffled:

Koszule mam przygotowane 2, najwyzej jeszcze w domu mam jedna co teraz zaczelam spac, wypierze m i mi przyniesie. Bo ja sie nei wpakuje w koncu w torbe no :-D mniej na tydzien wczasow bralam :-D

Moniqua
ja dzisiaj m powiedzialam, ze mu zaczne wlasnie taka liste przygotowywac co ma zrobic oprocz pepkowego jak bede w szpitalu :-D wiec sie musze zmotywowac i zaczac spisywac. Daj znac co sie znajdzie u Ciebie na liscie..u mnie na razie posprzatanie sypialni z wymiana poscieli... wiecej pomyslow na razie nie mam :baffled:

mamusia synka tylko dalej sie oszcedzaj! kilka gozin to za malo :tak:

W trakcie spaceru m zabral mnie na koktajl truskawkowy (ciagle za mna te truskawki chodza :baffled:) i taki bede sama w domu robic: truskawki+banan+ sok jablkowy = PYCHA!!!!! :happy2:
A u mnie w szpitalu chyba gazu nie ma.... :-:)-( chyba normalnie zadzwonie na oddzial i sie zapytam czy maja..przez telefon w pysk mi nie dadza :-D a i znalazlam co zabrac u mie do szpitala, padniecie!!!!:

Co zabrać do szpitala:
Przyjęcie do szpitala następuje w izbie przyjęć, gdzie lekarz dyżurujący konsultuje pacjenta, zleca wykonanie wstępnej diagnostyki, a następnie podejmuje decyzje o przyjęciu danej osoby do szpitala.

Do szpitala należy zabrać:

• dowód osobisty
  • skierowanie do szpitala
  • rzeczy osobiste, przybory toaletowe
Prosimy o niezabieranie do szpitala wartościowych rzeczy np: biżuterii.
Do porodu:

• dowód tożsamości
  • kartę przebiegu ciąży
Pacjentka może zabrać ze sobą rzeczy, które uzna za niezbędne dla dobrego samopoczucia lub komfortu osobistego i swojego dziecka. Rozbawili mnie!!!!!! :wściekła/y:

Przyszly przescieradla :-) wiec la bobasa mam wszystko (chyba :-p). Od razu do pralki z posciela wrzucilam, niedlugo pojde rozwiesic :-) a jutro ładnie wyprasuję. Posciel ubiore i wszystko potem nakryje duzym recznikiem zeby sie nie kurzylo, a zeby bylo przygotowane :-)

Załączniki

• Zdjęcie0252.jpg
    Zdjęcie0252.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 64
Nie mam czasu Was doczytac :( widze ze piszecie o gazie...
Ja nigdy tego dziadostwa wdychac juz nie bede. Polozne wciskaja to chyba po to zeby rodzaca choc na chwile sie zamknela a ona miala spokoj :tak:
W bolu nie pomaga... Oglupia nas to fakt... Ja przez pol h z lozka nie moglam wstac, krecilo mi sie w glowie, wymiotowalam. Czulam sie zle z tym ze nie moglam nic zrobic... Bylam bezradna... Gorzej niz nacpana. A bol taki sam... Teraz odrazu podziekuje im jak mi tylko zaproponuja :tak: lepiej pojsc do wanny lub pod prysznic

Widzialam tez ze Ewa pisalas o lozysku. Mnie sie po porodzie polozna zapytala czy zostawiamy. Ponoc to dosc popularne, zjesc bym nie zjadla ale ponoc mozna wlasnie przerobic na tabeletki czy krem. Ktoras z gwiazd zjadla takie na surowo... Angelina Jolie? Nie pamietam :D

Jestem po dzisiejszej wizycie. W moczu cos wyszlo... Lekarka podejrzewa gbs... Wyslali mocz do szpitala do laboratorium. Wogole nie wiem jak Ci lekarze to licza ale wg nich jestem w 35tyg... Dzisiaj w karcie wpisala mi 34+2 :sorry:
Mam rozwarcie 1cm, przepisala mi jakis krem do stosowania dopochwowo przez
14dni. Teraz juz wizyty co 2tyg, pozniej co tydzien. Juz wszystkie badadnia mocz+krew zrobione i wiecej nie trzeba. Jesli chce to moge juz do konca ciazy chodzic tylko do poloznej i tak chyba zrobie :tak:
U niej wizyta ok. godzinna, sluchanie serduszka, mierzenie cisnienia, badanie moczu. No i rozmowa na wszystkie tematy. Nie trzeba sie spieszyc jak u lekarki :tak:

To tyle...
Ide sie polozyc bo cos zle sie czuje od wczoraj... Kilka razy wymiotowalam.. Jakis wirus moze mnie lapie

Aneta to tak jak jak 34+2 i termin na 7go? :-D oj nie dobrze ze cos w moczu znalezli...ale dobrze ze o razu do zbadania. Oszczedzaj sie nadal!!!

reklama
Do góry