reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

witajcie, Wy pewnie sobie smacznie spicie, a ja doczytuje to co mnie ominelo przez caly dzien ;) witam nowe dziewczynki, Mrowka wspolczuje Ci takiej wizyty... mam nadzieje,ze z czasem bedziesz sie z niej smiac, czasami sie dziwie,ze pewne sooby wogole zostaja lekarzami .... bylam dzis u dokora pierwszego kontaktu, zeby potwierdzil mi ciaze I w pewnym momencie On mowi do mnie, no co to nic nie wychodzi..... a ja nie wiedzialam co z sba poczac.... pomyslalam sobie co ze mna nie tak.... ale po chwili pokazaly sie dwie kreseczki, wg Niego termin mam na 13 ale chyba jest przesadny, bo powiedzial mi, ze wpisze dos wojej karty 14 marzec :) do ginekolog umowilam, sie dopiero na przyszly poniedzialek, tj. 14 lipca... ide do niej pierwszy raz I pierwszy raz od mojego pierwszego razu u ginekolog ide do kobiety, bo po tamtej zrazilam sie bardzo...przyjaciolka do niej chodzi I bardzo jest zadowolona... nie moge sie doczekac... bardzo mnie dzis brzuch w dole bolal, powiedzcie mi czy moge zazywac jakies przeciwbolowe, bo wiem,ze w pierwszej ciazy zazywac moglam no spe alenie wiem czy od poczatku czy dopiero w II trymestrze.... z tego co pamietam witaminy mi gin kazal brac dopiero po 12 tyg ciazy a wczesniej sam folik... nie wiem czy dobrze zrobilam ale powiedzialam swojemu synkowi dzisiaj, ze bedzie mial rodzenstwo, bo On slyszy co mowimy I chcialam,zeby juz wiedzial.... ucieszyl sie bardzo, stwierdzil,ze jak to bedzie siostrzyczka to bedzie mu pewnie robila ciagle balagan I pytal sie gdzie to baby jest .... o kurcze rozpisalam sie..... jutrodo Was postarams ie dolaczyc bo mam wolne I zamierzam posprzatac sobie gruntownie wszystko, nie ma wiele... ale sobie postanowilam a pozniej leniuchowanko..... :) pozdrawiam Was wszystkie serdecznie I za wszystkie 3mam mocno kciuki.... spicjcie slodko poki co, a pozniej zycze milego dnia ...

reklama
hej dziewczynki :)

witam wszystkie nowe mamusie , fajnie ze jest nas coraz wiecej :tak:

mrowka wspolczuje tej okropnej wizyty wrrrr co za babsko jak z komunistycznej przychodni
mewa smieszka tabelka super :)

Ja biore kwas foliowy i witaminy Falvit mama odkad zaczelismy sie starac o druga ciaze.

Wczoraj bylam u dentysty , niestety musial mi dac znieczulenie dla kobiet w ciazy bez zdrenaliny bo nie mogl wogole wyrwac zeba w ktorym mialam wkret , nawiercal mi otwor koleczko wokol korzenia w kosci i wtedy poszlo ufff zle sie facet nameczyl bez znieczulenia bym tego nie zniosla. Troszke sie martwie tym znieczuleniem ale wierze ze jest bezpieczne skoro podaja go w ciazy ...Caly weekend mialam gosci ze nawet nie mialam jak do Was zajrzec , ale wszystko nadrobilam a troche tego bylo ;-):-)

MILEGO DNIA :)

Ostatnia edycja:
Mrówka, to konował a nie lekarz... Dobrze, że idziesz do innego. Jeśli chodzi o nadżerkę, to ja miałam w ciąży... I jak "wyrokował" mój ginekolog - ciąża pięknie ją zaleczyła :-) Więc główka do góry :tak:

Ja następną wizytę mam 17.07 o godz. 18 :-) Mam nadzieję, że usłyszę piękne serduszko. Dzisiaj mam 6w2d.
Termin porodu ok. 02.03.2014 - orientacyjnie, bo nie wiem, jak wyliczy lekarz - miałam nieregularne cykle.

Miłego dnia :-)

Mrowkaa współczuję... nie dziwię się, że nie było kolejki do niej. Najlepiej będzie jak zapomnisz o tej wizycie i skupisz się na maleństwie ;-) poczekaj na swojego gina i nie martw się na zapas! Ściskam cieplutko :biggrin2:

MewaŚmieszka no właśnie chyba nie wytrzymam do 10 tygodnia :-D mąż to się ze mnie śmieje, bo najpierw mówiłam, że miesiąc poczekam na mojego gina, a teraz już nawet tydzień to za dłuuuugie czekanie. Wczoraj miałam ochotę iść już i natychmiast do jakiegokolwiek gina :-p Ostatecznie umówiłam się na piątek do takiej kobitki, do której kiedyś chodziłam, żeby mi tylko potwierdziła ciążę i odpowiedziała na kilka pytań, a dzisiaj po 16 dzwonię umówić się do mojego doktorka i zobaczymy jakie ma terminy wolne. Tylko nie wiem jak to jest z tą kartą ciąży... czy na tej "jednorazowej" wizycie pani mi ją założy i muszę potem ją zabrać do mojego gina, czy mój sobie założy własną... ktoś się orientuje?

Miłego dnia, trzymajcie się dzielnie ze swoimi dolegliwościami ciążowymi! :biggrin2:

siasia ja jak narazie nie mam dolegliwosci i zastanawiam sie czy mam sie tym martwic , czasami rano mam lekkie mdlosci i wieczorem czuje ze piersi sa tkliwe i to wszystko . w poprzedniej ciazy wymiotowalam po kilka razy dziennie i martwie sie ze teraz tak nie mam ale przeciez nie zawsze musi byc tak samo.

witajcie:-):-):-)
mrowka lekarzem to nie mozna nazwac takiego czlowieka wpolczuje:((( tez mam takie wspomnienia od jednej lekarki,nie bylam w ciazy ale tak jak mnie potraktowala to nigdy w zyciu tego nie zapomnie,wiec teraz unikam lekarzy do ktorych nie ma kolejek:) idz do tego co polecaja i bedzie wzystko dobrze:-)
siasia ja też bym nie wytrzymala:-) na 1 wizycie lekarz moze zalozyc ci karte ale nie musi,jak powiesz ze nie chcesz u niego prowadzic ciazy to pewnie nie zalozy

odebralam wczoraj bete z piatku i byla ponad 13 tys ,obliczalam ze mialo byc cos kolo 7.rosla jakies 90% dziennie czy to nie za duzo?

i ratujcie:-:)-:)-(
od wczoraj normalnie umieram,mdlosci i wymioty prawie przez cala dobe:(((( pomaga tylko jedzenie,odrazu mi lepiej,ale co z tego jak za 5 min mam to samo:( nic mi nie pomaga. zlikwidowalam wszystkie odswieżacze powietrza w domu,chcialam wstawic pranie ale nie moge zniesc smrodu proszku....:-(

mouse witaj w klubie, ja normalnie się non stop czuje jak na kacu, ciagle mi niedobrze, tylko bym lezała w lożku bo jak wstaje to paw :-( i tez ciągle jem i pije bo jak nie to od razu paw, jak jestem glodna to jest jeszcze gorzej :-( porażka jakaś :-(

Matko tak mi źle :-(

Dzień dobry!! ;-)

Mrówka współczuje przeżyć z tą pseudolekarką!!! Szok, że taki lekarz, w takim gabinecie może przyjmować pacjentów :szok: Daj znać jak po dzisiejszej wizycie. Mam nadzieję, że podejrzenie nadżerki się nie potwierdzi.

Dziewczyny współczuje mdłości i wymiotów. Ja nic nie poradzę, to moja pierwsza ciąża i jestem totalnie zielona. Więc jak pozwolicie, będę czerpać z Waszego doświadczenia ;-) Moje dolegliwości to jak narazie bolące piersi i senność, obowiązkowa popołudniowa drzemka ;-)

reklama
mamusia synka dokladnie jak na kacu .tez leze bo boje sie wstac... gdzie jest ten wspanialy stan?:-( w 1 ciazy czulas sie tak samo?kiedy minelo? dlA mnie to wszystko nowosci i jestem przerazona:-(
ale damy rade!!!:-)

Do góry