reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Hej,
u nas remont łazienki w toku, płytek już nie ma, jutro będzie nowy kibelek i stelaż do niego zamontowany. Generalnie nie ma lekko i z brzuchem i z dzieckiem średnio, ale jakoś nie mam sumienia męża samego zostawić, tak to chociaż ma obiad normalny, a my i tak dużo czasu spędzamy poza domem.

Widzę, że antykoncepcja po porodzie na tapecie. Ja nie mam przekonania do tych pigułek dla karmiących, właściwie do żadnych, brałam to świństwo jak mi się torbiele na jajnikach robiły i albo tyłam, albo libido mi leciało... Na początek pewnie gumki, tak gdybałam nad samoobserwacją, póki pierwsza miesiączka nie przyjdzie (po I ciąży 11 miesięcy czekałam), ale mam pietra, żeby niespodzianki nie było ;) Później może wkładka, żeby mieć spokój na długi czas, bo więcej pociech nie planujemy.

reklama
To ja polecam wkładkę z hormonem, nawet jak się przesunie to masz pewność że działa i tylko miejscowo. No na pewno jest droga, ale po rozłożeniu kosztów na 5 lat, to się opłaca;-)

No właśnie chyba nie, bo hormon działa w macicy tylko. Napewno po niej nie miałam migren, jak po tabletkach, więc chyba działa tylko miejscowo

alesia zapisalam dane, swoj 1% oddam dla Marysi :tak:

Ja nie wiem co bede stosowac..tabletek nie moge, bo moja mama chorwala na raka piersi..wiec ja odpadam z taka terapia...przez 5 lat stosowalismy omijanie dni plodnych..ale po porodzie jak @ nie bedzie to nie wiem jak...gumki? ech..Wkladka tez odpada, bo to na dlugo jest, a my chcemy po jakims 1,5 roku zaczac starac sie o rodzenstwo dla Leona.

M pojechal do pracy..ech coraz mniej podobaja mi sie noce bez niego..ale tak to jest jak sie pracuje na zmiany...

Co weekend leci "O matko" na Tvn Style, polecam, bo bardzo fajny program, ja już jestem na 3 odcinku :tak:

Ja dziś zrobiłam sobie pierś z kurczaka, jedne kawałki zamarynowałam w przyprawie do kurczaka złocistej, a drugie w węgierskiej, potem obtoczyłam w jajku, bułce tartej i usmażyłam na smalcu, dając na niektóre kawałki ananasa z żółtym serem...pychotka! :-)
Mały szaleje mi w bębnie, jest strasznie aktywny, mam nadzieję, że to nic groźnego, że tak buszuje :szok: Brzuszek mi się napiął już 3x, ale macica musi się przygotować, to nie wpadam w panikę - luuuuuuzik :tak:
*-*-*-*

Nifla – może wyjechał, ale strasznie to jest uciążliwe, bo jak nigdy praktycznie sąsiadów nie słychać (dobra akustyka tu jest) to akurat tego psa strasznie :confused:

Jaspis – a wiesz, że to X-lander wypuścił Cadet Navignton? :-D Miała być lżejsza i tańsza wersja X-Landera i oto i on w całej okazałości. Mi się bardzo podobają X-lanery, ale niestety mają dość spory jak dla mnie minus – za krótka gondolka. Zaczepiałam babeczki, które „jechały” X-landerem i każda z nich mówiła o nim w superlatywach tylko minus to długość gondolki. Jedna z nich podniosła kocyk, a tam 3 miesięczniak dotykał nóżkami do końca gondoli :szok:

Nikusia – ale przynajmniej domek macie, a ile metrów? Faaajnie Ci, a sami mieszkacie? :-)

Mamusia – jak Ci tak zimno to może podziębiłaś się…? :baffled:

Kamaa – mnie tak ostatnio po termach przez 2 dni swędziały palce u stóp i samo przeszło :tak:Co do polędwiczek, próbowałaś robić kurczaka w sosie śmietanowo ziołowo serowym? Wrzucasz je bez panierki na patelkę, podsmażasz z jednej i drugiej strony, w garnuszku robisz sos i tu masz spory wybór, ja np. daje śmietankę, pieczarki, majonez, coś a’la sos czosnkowy z ziołami…i potem po zagotowaniu dodajesz to na patelkę w duecie z kurczaczkiem ;-)

Aneta – jak ja karmiłam to gin przepisał mi tabletki antykoncepcyjne Cerazette na uregulowanie @, ale strasznie mi się woda zatrzymywała w organizmie, czułam się jakbym była z powrotem w ciąży z powodu burzy hormonalnej, spadek libido i odstawiłam je. Zamiast dwóch składników, które najczęściej znajdują się w tego typu tabletkach (progestagen i estrogenu), te Cerazette zawierają tylko ten pierwszy i jest to główna cecha odróżniająca je od innych leków hormonalnych, ale mimo wszystko ja i tak odczuwałam ich działanie, no i zdarzało się zapomnieć :wściekła/y:Teraz nie ma takiej opcji, żebym kiedykolwiek łykała tabsy, również jestem przeciwniczką i zastanawiam się nad wkładką, bo narazie nie planujemy kolejnego potomka :-)

Susi – no wcześniej miałam ładną płytkę, nie suchą jak teraz po hybrydzie, ale też nie były rewelacyjne, bo łamały się, a teraz jak kosmetyczka mi ją zdjęła to takie suche i na końcach porozdwajane są :no: Poradziła mi, żebym po porodzie też wstrzymała się z hybrydą, a co to ta hybryda przezroczysta, czyli jak to, bo nie rozumiem…? :shocked2:

Alesia – a właśnie ze Zbyszkiem rozmawialiśmy na co odprowadzimy w tym roku 1% podatku i powiedziałam mu wczoraj, że pewnie któraś z dziewczyn na forum coś wrzucą i trafiłaś w dziesiątkę. Kuzyn może liczyć na 2% - 1 ode mnie i 1 od Zbysia, to jest pewne! :tak:

Oho, coś czuję w gardle jakby zgaga do mnie chciała zaraz zapukać, a sio, nie ma takiej mowy! :no:

reklama
Aaaa wyslalam bratowej zmoje zdjecie z przedwczoraj. Jej reakcja - bliznieta? ... jego - prawo jazdy na ciezarowke juz zrobilas? no jak miło!

Do góry