reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

Aneta, WOW, doczytałam jakie masz "wyniki" - to chyba rzeczywiście powinnaś mieć +1 tydzień na suwaczku!
Mój maluch w 30t2d miał 1390 g, nie wyobrażam sobie, żeby nawet kilogram dobił w trzy tygodnie!
Ale gratulacje, właściwie jakbyś zaczęła rodzić, to nic by się nie stało, ale oczywiście trzymam kciuki, żeby Dominique zaczekał do powrotu Twojego.

Jolcia, w temacie słodkiego nadal polecam Ci stewię, dowiedziałam się już, że cukrzycy mogą:) Wprawdzie ma trochę inny smak niż cukier, ale w sytuacjach podbramkowych... Ciasteczka owsiane możesz zrobić na stewii, a nie na bananach. A najprościej zrobić sobie placuszki owsiane na sucho na patelni - dwie-trzy łyżki płatków owsianych, do tego kilka łyżek serka białego (takiego do smarowania, ale nisko- lub beztłuszczowego), 1 jajko (lub 1 białko, jeśli masz ograniczenia żółtka), i stewia (względnie jakieś owoce, które możesz) - rozbełtać wszystko i na nieprzywierającej patelni zrobić dwa placuszki, można to zjadać samo, albo z twarożkiem, albo z dozwolonym owocem. Ja w ogóle lubię te placuszki też na słono (tzn bez soli, ale też bez słodkiego), zamiast chleba, ale na słodko jeszcze bardziej. Na połówce banana też je można zrobić:)
Jeśli możesz jabłka, to na startych jabłkach też da się zrobić ciasteczka owsiane (podstawowe składniki to płatki owsiane + starte jabłko, poza tym można dodawać oczywiście dowolne suszone owoce, ale pewnie nie możesz, no i parę migdałków czy orzeszków dozwolonych).
A poza tym to tak jak pisałam można te serniczki na zimno ze stewią i żelatyną, no albo na ciepło ze stewią, ale skoro nie możesz dużo białego sera... chociaż ja jak sobie robiłam na diecie, to takie mini porcje, i wchodziło zawsze jakieś kilka łyżeczek serka maks. Przy jakiejkolwiek diecie nie ma szans, żeby zmieścić się w wyliczonych ilościach z całym dużym deserem:) Powodzenia w kombinowaniu, chociaż tu dużo zależy od głoda na słodycze i chęci babrania się w te zamienniki - ja to miałam zawsze takie ciągnięcie, że się bawiłam w takie wymysły, ale widzę, że Ty raczej wytrzymujesz bez tego i tak podpytujesz bardziej, żeby podpytać :)

reklama
Anetka tak jak Ty piszesz, to ja mialam mieszaczki po Celince.Lekarz mi od razu dal tabletki i wyregulowlismy.
Mametek to moj kolos w 30w2d mial 1700g

Leze i funduje sobie mega zgage wcinajac pomarancze,ale mam taka ochote na nie.

Mamatek a to jest całkiem możliwe zeby dziecko w 3 tyg. przybrało 1 kg :-) Moja przybrała 900g i nie jest wielkoludem i ustawianie suwaczka tu na tym etapie nic nie zmienia bo teraz dzieci bardzo roznie rosną, jedno urodzi sie 2700g a ille 3700g i obie wagi będą w normie.........

Aneta ja tez mam 2 daty porodu jedna z OM a drugą z pierwszego usg bo miałam zabieg łyżeczkowania i dwie @ po zabiegu byly w cały świat.....

Jagna u mnie cały koszyk pomarańczy ale nie jem żeby mnie zgaga nie zabiła :-( chyba Gwiazda bedzie kudłata bo z Julem tez mnie zgaga meczyła ale nie az tak.........

Wszystkim gratuluje udanych wizyt!!!!

A wogole to strasznie mi zimno dzisiaj, założyłam 2 swetry i grube kapciochy i siedze pod kocem.......

Ostatnia edycja:
Ja sam kazałam kupić, bo mam straszną ochotę. A może do 22 poradzę sobie jakoś z nią;-)
Siedzę i czekam na znajomych, mieli wpaść

Jejku juz wieczór :szok: ale ten czas leci...

mamusia synka, jagna25 ale macie fajne pocieszne dzieci :-D

muniuś
mam nadzieje ze szybko kogos znajdziece do remontu i w rozsądnej cenie

Juszka1988 super wiesci :-) a grzybki sie wylecza ;-)

marcia30
no szkosda ze znowu Ci spadl progesteron..dobrze ze masz zasrzyki

Nikusia82 kocyk super, jak najbardziej pasuje do chlopaka :tak:

No i od poludnia mnie dlonie nie swedza...moze jakies faktycznie uczulenie dopadlo...moze po truskawkach? albo po zelu pod prysznic, bo mialam probke kaszmirowego myla z ziai..moze od tego? ech sama juz nie wiem..

Kamaa - Skoro masz aż takie swędzenie to może jednak warto zrobić te badania... Będziesz spokojniejsza.
Ja jak oglądałam ten program Kasi Bosackiej O matko...to tam lek gin się wypowiadał, że wiele kobiet ma właśnie dziwne reakcje uczuleniowe na nowe kosmetyki albo z powodu braku ich używania... a wszystkie zaraz widzą u siebie cholestazę.
WARTO jednak się upewnić... :happy2:

Nikusia82 no ja i tak licze ze to jakies uczulenie :tak: ale zrobie te proby wątrobowe to przynajmniej bede miala pewnosc...

Dziewczyny kupilam dzisiaj poledwiczki z kurczaka na jutro na obiad...zawsze je panierowalam i smazylam..a teraz bym chciala cos innego z nich zrobic..macie jakis pomysl?

Kto chcial lwy? http://www.hm.com/pl/product/22950?article=22950-A

Ostatnia edycja:
Jagna u mnie bylo raczej za wczesnie na tabletki. Jak karmilam to zero @ pozniej jedna niby sie pojawila a po niej dwa plamienia i nagle ciaza. Wychodzi ze bylam jakies 5,5msc po porodzie jak zaszlam :tak: wiec u mnie termin to jak loteria... Nie wiadomo. Bo przeciez usg tez moze sie mylic. Okaze sie dopiero jak urodze. Byc moze faktycznie jestem w 36 a nie 34 tyg

Mamusia dokladnie u mnie maly przybral w 7tyg ok.1800g

reklama
Polozna zasugerowala ze moge zrobic sobie lekka diete i nie jesc slodkich, tlustych itd. Ale wg niej to nie ma sensu bo wyniki badan mam dobre, cukier tez, przybralalm ok 8-9kg w ciazy jak do tej pory. Wiec nie ma powodu do niepokoju. Maly rozwija sie bardzo dobrze, moze poprostu bedzie papusny :D Michelle niby malutka byla bo 51cm ale wage 3755 miala :tak: ona sie urodzila malutka kluseczka :) a ubranka 50 nosila i to niektore trzeba bylo wywijac rekawki. A ze to kolejna ciaza i na dodatek chlopiec to raczej nie mam co liczyc ze bedzie mniejszy jak Michelle. 4kg murowane jesli donosze :D

Do góry